Бременна и с ковид

• 9 797
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Много е важно да приемате витамини и кръворазреждащи медикаменти, изписани от лекар

# 16
Здравейте, и аз от 4 дни не се чувствам добре. Невероятни мискулни болки, които ми пречат да спя нощем, хрема и температура която се засилва привечер до 37,6, днес чак 38. Още си чакам резултата от пср-а, виках мобилен екип да ми вземе пробата вкъщи. АГ-то ми изписа до 3x1 парацетамол на ден за температурата, каза че ако е ковид имало и допълнително лечение. Аз го пия когато ми се качи над 37,4. Чакам да видя резултатите, но много се притеснявам хем от температура хем от лекарствата.

# 17
Здравейте,аз съм края на 6 месец и в момента съм с ковид. Писала съм и в други теми,че
Познавам всички лекари на южна България,защото това работя. Та това ,което се изписват,а аз се чувам с поне 10 доктора дневно,е само витамини и кръворазреждащи ,като се препоръчва настапин Х ,защото е безвреден. ,разбира се при нужда парацетамол.
Аз бях 3 дни с ужасни болки в мускулите, температура до 37.3 , сега остана само хремата.

Бъдете спокойни и след преболедуване ИЗСЛЕДВАНИЯ!

# 18
Включвам се да кажа, че при мен има последствия от ковид - намалели околоплодни води и калцификати по плацентата.

# 19
Здравейте ,аз съм в началото на 7 месец .В събота вечер вдигнах температура АГ каза само парацетамол.В неделя правих тест -отрицателен .Отидох и на пулмолог витамини +Натаспин Х.Днес вече много ми се запуши носа и реших пак да си направя тест -положителен .Чакам АГ да каже как да процедираме.

# 20
Аз от 6 дена съм със запушен нос и от време на време кашлица.. Други оплакванията нямам, но запушения нос много ми пречи😑 Днес личния лекар ми направи от бързите тестове, резултатът е отрицателен. Дали са надеждни тези тестове, показват ли с точност 🤔Не ми даде направление за ПСР

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 12:16 от Бахар

# 21
Здравейте, аз съм бременна в 5-ти месец. Вчера си правих домашен бърз тест, излезе положителен. Като цяло се чувствам добре, имам само хрема и от време на време покашлям, температура имах само в събота вечерта до 37.9, но я свалих с компресия с оцет. Притедбяеа ме обаче диарията, която се появи от вчера... Явно започва да ме обикаля и каквото и да ям или да пия няма голяма полза... Случвало ли ви се е от Ковид? Какво приемате?
Аз чакам да успея да се свържа днес с АГ И Личен Лекар, да кажат и те своето мнение.

# 22
Аз също бях болна в 6 месец. Детето ми,което е на 7 год се разболя с мен. При него протече като при вас,без кашлица. Диарията продължи 4 дни. Температурата беше само първи ден. Диарията от нищо не се повлияваше. Каквото и да пиеше. Нито лекарства помагаха,нито бабини деветини. Дано протече леко.

# 23
Здравейте, момичета! И аз съм бременна и с ковид. В 6 седмица и 3 дни съм. Два дни поддържах температура 37. 3-4, успях да я овалдея с парацетамол, пия биозин мама и вит д. Носи ми се запули и пъскам стеримар. Това са ми препоръките от доктора, но сега чета тук за кръворазреждащи медикаменти. Задължителни ли са?

# 24
Консултирайте се с лекар и пуснете изследвания след отрицателен тест

# 25
Здравейте в 19 седмица съм и съм с ковид, това не ме притесняваше толкова,но пих авирон и съм си объркала хапчетата, вчера вместо авирон съм изпила 4 ацитезал. Това какви негативни последици може да има върху бебето...

# 26
Здравейте момичета , в 29 г.с. съм , и с положителен тест за ковид . От 4-5 дена имам хрема и болки в гърлото , но от днес се появи и кашлица . АГ ми каза да приемам Авирон и витамини , но когато звъннах на личната тя каза , че не изписвала Авирон за бременни , но щом ми е предписан явно е доказано вече че става . Ето тези думи така ме объркаха , че не знам какво да правя . Някоя от вас да е пила Авирон през бременността ? Благодаря Simple Smile

# 27
Здравейте момичета , в 29 г.с. съм , и с положителен тест за ковид . От 4-5 дена имам хрема и болки в гърлото , но от днес се появи и кашлица . АГ ми каза да приемам Авирон и витамини , но когато звъннах на личната тя каза , че не изписвала Авирон за бременни , но щом ми е предписан явно е доказано вече че става . Ето тези думи така ме объркаха , че не знам какво да правя . Някоя от вас да е пила Авирон през бременността ? Благодаря Simple Smile

Не се приема авирон по време на бременност!

# 28
Приема се, няма проблем
Аз го пиех, както и много други бременни

# 29
  • Sofia
В листовката на Авирон рапид пише : AVIRON RAPID е подходящ за прием от бременни и кърмещи жени.

Не знам дали съм карала Ковид (много е вероятно). Бях контактна на децата ми и АГ ми изписа Авирон рапид. Бях 28-29гс.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 15:00 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт