226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 930
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Ариел, пиша за Заарланд. Тук за Azubi като теб има ограничение за дните в годината за болничен и ако си минала разрешените дни, може да ти прекратят договора като нищо. Провери какво пише в договора ти.

# 211
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хвана се точно за грешния клон.
Погледни ситуацията глобално.

Най-важното е като взимаш решение, да не го взимаш от позицията на принудена, а съвсем осъзнато.
Т.е ти можеш да решиш да се върнеш в училището, въпросът е дали ще го приемеш като принуда ( нямам друг избор, ще ме изхвърлят) или като победа (над себе си в този случай), защото ти де факто не искаш да си там! Нищо не ти харесва там. Затова и си в болничен, затова и искаш онлайн. Ти не се чувстваш там ок.
Защо - или ти търси отговорите или потърси някой да ти помогне в този процес.

# 212
На мен отдавна спря да ми пука кой какво и що. Знам, че си върша работата добре. Имам препоръки от предишната ми месторабота.
Ако решат да ме гонят по-добре, ще изляза на борса и хахо хихи.
Няма да се занимавам с повече простотии - от самото ми постъпване там не ме искат. В момента им е натресено ново ацуби което пак заради "фалшива гордост" ще се опитат да разкарат.
По-добре да нямат персонал, но да не допуснат някой от "горе" да им казва как да си вършат работата.

# 213
Ариел  и аз те помня от други запитвания и теми и все едни и същи проблеми обсъждаш. Нямат общо с броя болнични ни на колежките ти ни на теб. Може да се отработи, но трябва желание и ангажимент от твоя страна. Немските здравни каси предлагат добри условия за това.
Сама ли си ?  НА колко си години?

# 214
bella-ciao как точно ще се отработи отсъствие от беруфсшулето?
Това ми е много интересно.

П.С. Не съм сама. На 35 съм. И за това очевидно не ми дреме толкова.

# 215
Arielle,
Децата от 2 години учат в проветриви класни стаи, носят маски нонстоп и някак свикнаха. Не можеш ли да седнеш някъде, където не духа толкова? Ако само това е главният проблем.

# 216
Ами като не си сама и не ти дреме  , то конкретно за отсъствието от Беруфшулето прочети Вечерница какво ти писа и готово. Не виждам какво повече има да се обсъжда.

Като гледам тук какво пише и ако е вярно, то митниците и полицаите не можело току така да ти тършуват из колата
https://praxistipps.focus.de/darf-die-polizei-mein-auto-durchsuc … sie-wissen_140368

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 10:39 от bella-ciao

# 217
Arielle,
Децата от 2 години учат в проветриви класни стаи, носят маски нонстоп и някак свикнаха. Не можеш ли да седнеш някъде, където не духа толкова? Ако само това е главният проблем.

За децата не ми дреме ама - грам. Аз съм по-дърта и имам куп хронични заболявания. С децата ама хич не ща да ме сравняваш. И да - голям проблем е. И не, не мога да седна някъде другаде защото се разтваря навсякъде.

# 218
  • Deutschland/HE
Ариел, така с рогата напред нищо не се постига, дори да ти напишат съвет, ти не искаш да го видиш.

Нямаш деца и за това не ти пука. Дъщеря ми ходи с голям шал, а миналата година си носеше поларено одеяло (съученичките и също), синът ми седи с худи/суетшърт върху блузата. Вземат си термоса с чай сутрин.

# 219
Ариел, така с рогата напред нищо не се постига, дори да ти напишат съвет, ти не искаш да го видиш.

Нямаш деца и за това не ти пука. Дъщеря ми ходи с голям шал, а миналата година си носеше поларено одеяло (съученичките и също), синът ми седи с худи/суетшърт върху блузата. Вземат си термоса с чай сутрин.

Пак казвам, спрете да ме сравнявате със здрави и прави хора (деца), да защото в повечето случаи децата са по-здрави от възрастни такива с хронични заболявания.
Навремето и аз можех да уча в студ и мраз (нямахме седмици наред парно в училище). Сега обаче нещата изглеждат по друг начин.

# 220
Тоест студа е проблема? Ами облечи се добре, в Германия си, студозащитни облекла има огромен избор.

# 221
Тоест студа е проблема? Ами облечи се добре, в Германия си, студозащитни облекла има огромен избор.

Не е само студа проблема, от малка съм с изключително заслабена имунна система. Пия имуностимолатори, ама файда йок. Ако един кихне, аз се разболявам за 2 седмици и край. И в училище бях така. Сега с възрастта нещата стават още по-сложни, но се счита че ме мързи да ходя на училище и да работя.

# 222
Може и да са прави. В крайна сметка, ако не ти се ходи, не ходи. Какъв съвет очакваш?

# 223
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ариел, съвсем добронамерено ти го казвам, потърси помощ.
Да, можеш да идеш на борсата, можеш да се навлечеш, убедена съм, че си вършиш добре работата, но плащаш много висока цена.

# 224
Имуностимуланти, изнежен организъм, каляване, извинения, агресия, твърдоглавост, удобната роля на жертва.
 Оттеглям се от темата и няма да коментирам, защото няма да е красиво.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 11:43 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт