226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 977
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И все пак все някой ги чисти.

Разбира се, че все някой ги чисти. Но всичко е въпрос на възприятие и осъзнаване.

Нямам време да обяснявам надълго: чистенето на тоалетни може да се възприема като най-низшата работа, една от нежеланите и презрените. Тук се сещам за филма slum dog.

Обаче може да се приеме като възможност да се научиш на нещо: на смирение, търпение, да намериш своята вътрешна сила, да не губиш вяра.
Затова и някои японски мениджъри чистят тоалетни. Те го правят буквално.

Други си имат душевни тоалетни, в които драйфат, осират се, после чистят, лъскат...
Някои остават до това ниво, други го приемат като урок и ако го усвоят, успяват да се еманципират от тази позиция и да поемат друга задачата.

# 241
  • Germany
Ариел, очевидно за момента нямаш избор, така че те съветвам да стиснеш зъби, да се обличаш добре, да си носиш чай и да се опиташ да не се конфронтираш. Трябва да си със сериозно заболяване, каквото по добре да нямаш, за да ти разрешат да минеш онлайн. Намери си онлайн курс по немски и учи езика, за да можеш да имаш повече избор.

# 242
Като няма човек 2 евро за вестник, ще чисти тоалетни до откат. Кви са тия фръцкания излишни, тоалетни нямало да се чистят? Що? У вас не чистите ли тоалетните? Бе, да го спират тва Харц 4 вече, да гледам сеир. Ще се бият хората, кой да чисти тоалетни.

# 243
Ася ... много философски. Хората имат много по-елелентарни подбуди да вършат нещо. Обикновено защото им е в интерес. Никой не прави нещо , което не му е в интерес. 

Японските мениджъри могат да се забавляват както намерят за добре. Понякога е модерно едно, друг път друго.
Смирение според мен се постига с хармония, а не със самобичуване.
Хармония във всяко едно отношение.

# 244
Какво самобичуване е да ходиш на работа, макар и работата да е хигиенист? Да вземем всички да ви направим президенти, че да отговаря на самочувствието. Пък и като се прибере човек лятото до БеГе, да разказва колко е велик и какъв прекрасен живот води в Германия.

# 245
Няма срамна работа, но спорът тръгна от това, че Германия не ни признава като висшисти и ни кара да чистим тоалетни. Ми не ни кара.

# 246
Няма срамна работа, но спорът тръгна от това, че Германия не ни признава като висшисти и ни кара да чистим тоалетни. Ми не ни кара.

Така е. Не ви кара - според образованието което сте завършили. Има съученичка на 36 отново с висше образование, отново непризнато тук. Има много дипломи, които за жалост тук не се признават и това не е тайна за никого. Това, че вие не сте от тези хора, не значи че ги няма.

# 247
Аз пък познавам много без никакво образование, които тук учиха вечерно училище, финансово подкрепени от дожбцентъра, след това аусбилдунг и си живея живота прекрасно. Не знам някой да кара някого да мие тоалетни. Ако наистина така са ви казали, подайте сигнал (то е трябвало да се подаде, сега вече...). Имахме колежка, която каза на един арабин подобно нещо (момчето искаше да прави Б2 курс) - или да мие тоалетни, или да носи кофи на строителна площадка, не свършиха нещата добре за нея с това поведение.

# 248
  • Germany
Аз пък имам позната с такова измислено образование от БГ, което тук не само й признаха, ами и курсове за хиляди евра й плащат в момента, за да се доусъвършенства. Но научи езика до Б2, работи каква ли не работа, включително чистачка и не спря да се бори, та всичко е до нагласа. Това се опитваме всички тук, по един или друг начин, да ти кажем.

# 249
Аааа, то не се трае. Ще се коментира.
1. Ниво В1 е за оцеляване, не за започване на квалификация и обучения.
2. Българското университетско образование се признава в Германия дори да няма местен аналог,  в редки случаи само частично или се приравнява на по-ниска степен, но се признава.
3. Това, което правят хората с образование и лош немски, искащи да се развиват : искат термин в АА с бератер, специализиран  в работа с висшисти, на който отиват с всички дипломи и документи и получават минимум платен курс до В2/С1 и често някой и друг курс за квалификация по специалността, също много добри съвети за възможности и развитие.

# 250
  • Германия

Има много дипломи, които за жалост тук не се признават и това не е тайна за никого. Това, че вие не сте от тези хора, не значи че ги няма.

Добре де, и така да е, аз не мисля че Германия е длъжна да признава дипломи от други страни! Като не ви признава дипломите се хващане да учите тук за нова диплома.

# 251
3. Това, което правят хората с образование и лош немски, искащи да се развиват : искат термин в АА с бератер, специализиран  в работа с висшисти, на който отиват с всички дипломи и документи и получават минимум платен курс до В2/С1 и често някой и друг курс за квалификация по специалността, също много добри съвети за възможности и развитие.

Също и плащат разноските по признаване на дипломата. На познатата, която сега ми е колежка, АА й платиха таксата за признаването, превода на дипломата и нотариална заверка, което общо надхвърли 600 евро. Тя каза, че години наред се лутала и не знаела точно как да го направи това с дипломата. Подавала грешно на различни места, последвали откази и други каши. Накрая влязла в първата сграда на Каритас, която видяла и те й помогнали с всичко.

Тео, в Германия се спазват законите, няма длъжна-недлъжна. Не знам кои дипломи не се признават, но много се признават, дори и да трябва да се доучва или признаването да е под условие. Най- малкото правят бевертунг и там пише, че и да не се признава дипломата за тази специалност в Германия, работодател може по собствена преценка да назначи човека или например да трябва в някаква камара да се регистрира. Въобще възможностите са безброй и са далеч от длъжност хигиенист.

# 252
ZiggyZiggs не коментирах това.

# 253
По коментара на Mößbauer-Effekt - и в НРВ от преди 5 години въведоха задължително поне Б2 за аусбилдунг, защото с придошлите от Изтока, много падна нивото на Б1 и то вече не стига за започване на обучение - за работно място стига, защото все пак е жив контакт, но не и за училището+изпити, учебници.

Така че Ариел как е почнала аусбилдунг с Б1 не ми е ясно.

АА плащат всичко по признаване - дори и само 2ри клас да е, поемат превод, нотариалната заверка и признаването, но това и Джобцентъра го прави.

Направо, имам чувството че Ариел не е в Германия, а в България.

# 254
По коментара на Mößbauer-Effekt - и в НРВ от преди 5 години въведоха задължително поне Б2 за аусбилдунг, защото с придошлите от Изтока, много падна нивото на Б1 и то вече не стига за започване на обучение - за работно място стига, защото все пак е жив контакт, но не и за училището+изпити, учебници.

Така че Ариел как е почнала аусбилдунг с Б1 не ми е ясно.

АА плащат всичко по признаване - дори и само 2ри клас да е, поемат превод, нотариалната заверка и признаването, но това и Джобцентъра го прави.

Направо, имам чувството че Ариел не е в Германия, а в България.

Имам съученичка украинка на 36 с ниво на немския може би А1-А2. Изключително зле. Всички се чудят как са я допуснали до аусбилдунга. Ами - експлоатация мили мои.
Когато и аз попитах защо са ме наели след като са знаели, че немския ми не е достатъчен отговора беше. че са щели да наемат всеки, даже някой от улицата защото просто им липсвал персонал.
А дали ще изкласиш и вземеш диплома след това - това тях не ги вълнува.

Общи условия

Активация на акаунт