226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 23 375
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Не съм 100%сигурна, но акт за раждане може само лично, не става с пълномощно.
Преди Коледа в класа на малкия имаше 5 или 6 деца с +пср и не излязоха в карантина.

# 376
  • Germany
Бибит, трябва да са потвърдени с пср. Само при положителни антигенни не важи. Нашите на два +пср и 4+ антигенни си отидоха на училище, но бяха отново само 7-8 деца. Родителите решиха, че няма да пускат децата си на училище. Във вторник, след 1 час явно излезе и третият пср и ни съобщиха, че ги пращат по къщите, защото има официална карантина. Тази седмица обаче има ново писмо, че преболедували и ваксинирани деца вече нямало да бъдат карантирани… Въобще голяма мацаница, но пък явно този Омикрон минава по-леко, дано пък се превърне в един банален вирус и приключим с тези неща.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 09:01 от PeaPink

# 377
Не съм 100%сигурна, но акт за раждане може само лично, не става с пълномощно.

Става. Ако не става, си затварят очите.

# 378
  • Немция
Всички от положителните ученици в класа са и с +пср.
Явно са били без симптоми, когато са позитивирали тестовете, за после не знам. Ваксинирани са повечето, но не знам дали и 4-те деца са с ваксина.

Две от момичетата се върнаха вече в клас, след негативни втори пср-и.

# 379
В момента съм в интерната със съучениците ми.
Разправят, че докато съм била болна преподавателите масово са връщали съученици под предтекст, че "не изглеждат добре" или "май изглеждали болни". Без положителен тест. Предупредиха ме в случай, че хипохондричната ни преподавателка реши да ни върне по къщите ни. И аз какво трябва да кажа на лекаря: "Извинявайте, върнаха ме защото даскалката ми хипохондричка би предпочела да преподава онлайн?!".
Сериозно що за лудост?

# 380
Ариел, би ли ни казала най-накрая какъв аусбилдунг правиш, за да може да ти дадем адекватни съвети?

До вчера искаше да си онлайн, ся не искаш да си онлайн.

# 381
  • München, Deutschland
Ариел, мен ме прати бивш шеф вкъщи, щото бях с хрема. Това много преди корони и подобни. Никакво желание нямах да се разправям с него. Отидох при лекарката, при която съм ходила за настинки дотогава, обясних поради що отивам за течащ нос с нямаше 6 духания дневно (!), тя ми написа болничен, който препратих на работодателя, почивах си 4 дни вкъщи с тежката диагноза "хрема" и това беше.

Дори не бих си помислила да го приемам за такава драма. Бях наясно, че не може така просто да ме "гони" от работа и че можех да се разправям, ама за какво?? А пък да си слагам такава глупост на сърце - кАжи честно... Rolling Eyes

# 382
Ариел, би ли ни казала най-накрая какъв аусбилдунг правиш, за да може да ти дадем адекватни съвети?

До вчера искаше да си онлайн, ся не искаш да си онлайн.

Между това насилствено да те натирват вкъщи и да губиш материал и между дистанционно обучение има огромна разлика.

# 383
  • в сърцето на един мъж...
Няма ли кой да го извади вместо теб?
Може ли друг? Мислех, че трябва да е лично.

Ако някой има пълномощно, мисля че няма проблем. Аз бих се обадила и питала.
При нас при малката има едно позитивно. Пратиха само него в карантина и това, дето сяда с него. Останалите ще ги тестват цяла седмица.
Ариел, ти сериозно ли???

# 384
Arielle беше споменала, че работи на каса. Може би Ausbildung към някой магазин.
По тв дочух, че ковид щял да се потвърждава чрез втори антигенен поради липса на пцр тестове. Може обаче и да не съм разбрала.
От съседният клас 10 деца били в карантина.

# 385
И в класа на детето миналата седмица в петък имаше едно позитивно дете. В сряда било болно, в четвъртък го пратили на училище Rolling Eyes (тогава не са ги тествали в училище) и в петък цъфнало. Днес очаквам още случаи. Нещо започвам да се дразня... предпочитам 3-4 седмици ДО, отколкото тази руска рулетка.

# 386
И аз слушах  репортаж, че има остър недостиг на PCR  тестове.

# 387
Blеu от края на Коледната ваканция започва трета седмица и пак не се е решил проблема. 3-4 седмици не са решение.
Покрай Рулантика минахме 2 пъти този уикенд ... на път за по-снежно мероприятие Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 12:07 от bella-ciao

# 388
Ариел съм я чел из СО и там е някаква топ хипер успешна мацка у немско. Тук върти и сучи, само и само да не работи. Joy

# 389
  • Am Dorf (BB)
Международно свидетелство за раждане може да се извади и от родителите.

"Как  да  получим многоезично извлечение  от  акт  за гражданско състояние? За  получаване  на  многоезично  извлечение  от  акт  за  гражданско  състояние, гражданинът  трябва  да  се  обърне  към  общината,  в  която  се  съхранява  съответния акт,  т.е.  към  съответната  община,  където  се  е  родил  или  е  сключил  брак  или  където  е починал  негов  наследодател.  Единственият  документ,  който  трябва  да  представи гражданинът  е  документ  за самоличност. Извлеченията  се  издават,  когато  са  поискани  от  заинтересована  страна. Право  да  получат  тези  извлечения  имат  лицата,  които  имат  това  право  и  по вътрешното законодателство  (Закона  за  гражданската  регистрация),  а  именно: -от  акт  за  раждане  –  лицето,  за  което  се  отнася  актът  за  раждане,  неговите родители  или  законни  представители; -от  акт  за  сключен  граждански  брак  –  страните  по акта; -от  акт  за  смърт  –  наследниците  на  починалото  лице. Извлеченията  могат  да  се  издават  и  на  трети  лица,  изрично  упълномощени  от лицата,  имащи  право  да  ги  получат,  както  и  при  поискване  от  държавен  орган  или община,  когато  това  е  свързано  с  административното  обслужване  на  лицата,  вписани  в акта."

Общи условия

Активация на акаунт