226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 658
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Германия
При нас няма сняг, та не мога да се включа по темата. Имаме си хаусмайстер и ние, върши си добре работата човека, нямаме оплаквания.

Днес бяхме при ЛЛ за PCR тестове на цялото семейство без щерката, чакаме резултатите утре. Аз пък ще ходя и на работа утре, въпреки че не се знае дали не съм позитивна, съответно и заразна.. примерно 🤷🏻♀ Мъжо ще остане с децата, или само утре сам или цялата седмица. Какъв ли е шанса някой от нас да не се е заразил? 🧐 иначе всички сме фит, нямаме оплаквания

# 661
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега получих мейл от училището, информацията е много по-различна от споделеното в другите провинции... 🤷♀

Скрит текст:
Nach einem positiven Schnelltest (unabhängig vom Ort der Testung) besteht bereits eine Quarantäneverpflichtung, die auch durch einen nachfolgenden negativen Schnelltest in einem Testzentrum nicht aufgehoben wird. Die Quarantäneverpflichtung der getesteten Person  besteht auch ohne Durchführung eines PCR-Tests.
Nur ein negativer PCR-Test kann ein positives Schnelltestergebnis in der Erstdiagnostik aufheben - gemeint ist der erste Schnelltest, durch den die Infektion festgestellt wird (in der Regel vor dem Unterricht).

# 662
asyalein,
Така е. Положителният бърз тест можеш само с PCR тест, който е отрицателен да неутрализираш веднага. По принцип с положителен бърз тест влизаш в карантина. Синът беше в събота с  положителен домашен тест, обадих се на хесенския спешен телефон, казаха да прави PCR, ако е отрицателен няма карантина. Положителен е. Чак на 7 ден от карантината, може да направи бърз тест или PCR, за да я съкрати, ако 48 часа няма симптоми преди това.

# 663
  • Germany
Дени, не разбрах има ли симптоми синът ти и ако има желая бързо да му размине!
При нас сняг не се задържа и нямам идея какви са правилата. Веднъж позадържа и видяхме, че съседите си изчистиха пред къщите, та и ние. Другите части мисля, че почистиха от фирмата за подръжка. Тази година май сняг няма да видим. Сигурно щото най накрая си купихме шейна Simple Smile

# 664
Аз като видя сняг го поглеждам и до там. Нито чистим, нито сол хвърляме.

# 665
Moni,
Синът ми беше с температура и хрема в събота, затова правихме тест. Сега няма нищо. Само недоволство, че мама го е хванала да учи дистанционно и че и 2 контролера за плейстейшъна се повредиха, точно, когато е в карантина.🎮   Сега ще го наблюдавам до неделя и ако няма повече симптоми -  бърз тест, ако нещо се обърка, ще си кара до сряда вкъщи.

# 666
Biskara, много се радвам, благодаря, че сподели. Искам и аз " Любовни писма". Дали ще гастролират и в други градове🙂

Катерица и Аsyalein, ето тука намерих група за български културни събития в Германия. Може да е полезно, ако има интерес: https://www.facebook.com/groups/1955370254570239/
Не виждам °Любовни писма° в други градове.

# 667
  • Берлин
Хора, спасете ме от самоубийство, моля ви 🥺 Дъщерята на Мм е твърдо решила да дойде да живее при нас. На 17 е, учи в обикновена гимназия в София с ...компромисен успех така да го кажа. Не знае дума немски. Та възможно ли е някак да я запиша на училище? Дали има училища с английски (владее го отлично), които да й дадат статут на немски ученик? И изобщо...каквото ми кажете, ще ми е полезно.
Направо се чудя дали да се нафиркам безпаметно, да емигрирам или да скоча от 9-я етаж

# 668
Папурче, защо ти се натоварваш с нея? Мъжът ти да я мисли. Ти само ще кимаш и ще ѝ покажеш къде стоят препаратите и белачката за картофи, с които да помага в домакинството.

# 669
  • Берлин
Зиги, разбра ме отлично, благодаря за което 🥃

# 670
  • в сърцето на един мъж...
Без немски трудна работа - или международно училище, или една година да учи език само, или частно такова с английски. Ама пак ще трябва немски да учи.

# 671
На моя приятелка дъщеря й започна последната година училище в Германия само на английски. Мисля,че се броеше нулева,защото все още учи езика,беше някакво беруфшуле... Момичето много се разочарова от средата тук,беше и скучно и след година и половина се върна в София...

# 672
Папурче, в прав текст обясни на всички че не може да правят подобни неща в края на учебния период. Вероятно е 11кл. на тази възраст. Покажи им програмата и точките които се покриват в 11 и 12 кл.в ДЕ, може да си променят мнението след това. Нека си завърши в Бг, после Германия и светът са нейни. Успех!!!

# 673
дори и наистина да се донесе, то предполагам че ще стане както е писала sunny:*kiss
не мога да си представя по друг начин в това корона ежедневие

# 674
Нека завърши гимназия в България. Сега по никое време, едва ли ще е удачно, освен ако не се намери някаква тауш-програма... В класа на сина ми няколко деца сега за 2 срок заминаха да учат на тауш в чужбина. Едното е в САЩ, другото , в Англия, трето в е Канада.  Ще учат на английски.. без да са добре с езика.
Иначе, след това, има специалности в Унитата с английски, междувременно може да запише интензивно немски, пак към някое Уни или VHS.

Общи условия

Активация на акаунт