226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 666
  • 758
  •   1
Отговори
# 150

Дени, като съм родена във Варна, не си представям да отида на море в Китен, аз харесвам на север от Варна (дори Камчия не ми е много по вкуса).

Напълно споделям. Паша Дере и Ветеран също са ни любими. По Южното Черномирие няма как да ни хареса.

В Кранево по супермаркетите май само персоналът са българи.

Точно това имах предвид - повечето от вас ходят на северното Черноморие или в курорти като Слънчев Бряг, Слънчев ден, Златни пясъци, дали защото там е родата, дали защото е по-добре устроено или е къмпинг, но това е цената - повече немци. Аз просто нямам нужните средства за тези места и ходя на по-евтини курорти. Но пък немци почти няма. Всяко място си има своите предимства и недостатъци.

# 151
https://www.facebook.com/shevitsabg/photos/4485262284928652

това дали би се харесало на дамата ? имат всякакви дрехи с елемент -  шевица.

# 152
  • Немция
На плажа на Камчия ми харесва, спокойно е и обширно.
Паша Дере не съм посещавала.
Ние сме също повече на Южното Черноморие, имаме си наше местенце, където да отседнем. Малко селище е, чужда реч почти не се чува. Като чуя случайно немски, ми звучи дори малко като родна реч. Grinning Особено пък за децата ни.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 22:24 от Бибит

# 153
Аз също настръхнах като чух немска реч в Бг. Викам си: халюцинирам 🙈
Преди 3 год на Сандански на един баир се задават мъж и жена, отдалече чувам, че са германци. При разминаването ни тъкмо се чудех дали да им кажа нещо, все пак е емоционално горе на баира в БГ където жив човек нямаше да се заговорим на немски и те ми изстрелват едно "Добър ден" на български. Поздавих ги и аз с "Добър ден".

# 154
Нас пък лятото на път е за Златните ни спря полицай за проверка. Отваря мъжът ми прозореца и полицаят гордо заповядва "Фюрершайн бите!". Мъжът ми му отговори на български, а полицаят вика "Язък! Исках да се изфукам пред чужденците". 😆

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 20:43 от Анонимен

# 155
  • Пловдив
И ние преди години решихме да избегнем опашките на Калотина и влезнахме през Страцимировци. Пълна пустош, сигурно една кола минава през час. Като ни видя митничарят немските номера така се изпъна човекът и проговори на немски. Много беше разочарован, че сме българи Laughing.

# 156
Ех, че весели моменти. При мен е имало по- различни случаи.... по чужбините, където съм била; също, разбира се и тук, в Германия, да се намирам в някое място - учреждение, магазин, хотел и др. и да ме заговорят с усмивка на български. Било ми е винаги много приятно.
А България ( не си спомням дали не бях писала някога вече за случката) веднъж в Пампорово на лифтовете ме взеха за чужденка и настояваха да си платя таксата за чужденци; не съм приличала на българка и съм говорела с акцент Joy  Thinking
Докато не показах личната си карта, за да докажа, че съм българка.

# 157
Аз съм имала и неприятни случаи с български персонал. Всъщност нищо особено, само нашенски коментари. Една приятелка обаче имаше доста неприятна случка. Разминавала се с жена и дете на тротоар и жената казала на детето "Дръпни се, че тази дебелана ще ни събори.". 🙈 Тя поне дебела да беше.

# 158
  • Пловдив
В Германия, естествено често засичаме българи, но последно миналата седмица имахме много приятен случай. Сега нали навсякъде проверяват сертификати и лични карти, та на входа на Пергамския музей в Берлин изненадващо ме поздравиха и упътиха на български. А пък после вътре в кафето, където отново за пореден път си показвахме документите,  искаме сметката и сервитьорът ни застреля с въпроса: "Кой тук е финансовия министър? Кой ще плаща?" Hushed Smiley. Той пък се оказа хърватин. Много ни стана приятно на фона на цялата лудост около нас.
Сещам се, че и в една от Пинакотеките в Мюнхен ни заговори уредник българин.

# 159
Мен па в българския магазин ме поздравяват с чалга - и пеят, даже денсят. Обслужването го няма, ама танци и музичка - йес. Joy

# 160
Аз след последното посещение на български магазин в Кьолн, не искам да стъпя в български магазин. За срам и позор се казва Varna.

Ziggy, чалгата да не беше в Мюлхайм?😂

# 161
Ziggy, чалгата да не беше в Мюлхайм?😂

Да. Велико Търново. Няма ни здрасти, ни чао, ни да те еВа, ама музичка и танци - колкото искаш. И маски няма, там е свещена територия. Те са на една улица 3 едно след друго - най-първото фалира явно, онзи ден като минах през улицата и правеха ремонт на помещението. И Варна го знам - там все няма нищо. Joy ама има Добър ден.

# 162
В Мюнхен българския магазин е много добре зареден, обслужването бива, само че не може да се плаща с карта,  само кеш.

# 163
Отиваме с мм да пазаруваме( в бг магазин )и от вратата ни посрещата с думите :"Ааа колко си дебела, последният път не беше толкова! "😂😂Мм чува "дебела" на български и ме пита дали искам да отида и на друго място да ме обиждат още?! 😂😂

# 164
Ся, в NRW е ясно какви са собствениците и служителите. Да не го споменавам, нали... изпозлвайте въображение.

Как така Колко си дебела? Какъв ѝ е проблема и защо си ѝ нужна слаба? Ех, както обичам скандалите, що на мен не ми се случи някой да направи коментар за нещо/пред мен? Joy

Общи условия

Активация на акаунт