226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 688
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Ако трябва да бъда честна, не съм дебела, а трътлеста! 😂Мм мъж е троен като застане до мен. 😍🤩На фона на него съм в фиданка, "тепам"с вирнат нос. 😂

# 166
Вие сериозно ли? Била съм в 3 български магазина- в Майнц, Висбаден и Франкфурт. Винаги са се отнасяли учтиво и любезно с мен. Никакви коментари, никакви музики. Направо се учудих от написаното от вас.

# 167
И аз се учудих, ходя в два, пак с такива собственици, но нито музика, нито такова отношение съм видяла. Много се зарадвах, като видях, че направиха и при нас “ на село” БГ магазин преди 4 месеца, мога дето се вика по чехли да прескоча, но явно няма да се задържи. Собственикът ми се оплака, че правел по 150€ оборот седмично, а в същото време на клиенти пред мен извади тефтера и даде на вересия, не виждам как ще прави бизнес тук.

# 168
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Умрях от смях с тези коментари 🤣

Не ми се е случвало отдавна, но аз за тези случаи имам една много лесна стратегия: хиля се тъпо и неразбиращо и ги оставям да надробят още такива глупости. Като приключа каквото правя там и ще тръгвам, казвам: “много интересен разговор...” ☺
Реакциите са мнооого интересни.

Аз вчера срещнах случайно цяло семейство българи, от скоро са ми съседи.

Какво си купувате от Бг магазините? Аз не се сещам за нещо, което толкова да ми липсва, че специално да ходя до някой магазин. Питам от любопитство.
Сега се сещам, че ми свърши чубрицата, миналата година ни едно семенце не покълна 🤷♀
Обаче и турците имат.

Всякакво тясно специализирани магазини имат проблем.
На моя приятелка баща й имаше магазин за френски вина, не бяха скъпи и бяха много добри, той ходеше директно при производителите, опитваше реколтата и поръчваше. Отделно правеше дегустации, имаше и вернисажи в магазина и т.н и пак се наложи да затвори.
Та не виждам как със семки, вафли, лютеница и подобни неща да се задържи един бизнес. Да, ясно ми е,че сортиментът е по-голям, но не може да се разчита на печалба само заради емоциите на хората - вкуса от детството, носталгия и т.н. Все по-голяма роля играе отдалеченост, колко бързо/лесно се стига до магазина и такива неща.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 10:08 от asyalein

# 169
  • Deutschland/HE
Аз съм ходила в три български и винаги има бисери. Във Висбаден обслужването беше нормално, нямаше голям избор, но и магазинчето беше малко. Атракцията бяха ром и ромка, които  такъв скандал си спретнаха на улицата, докато чакаха да влязат... Такива обиди не бях чувала до сега Simple Smile
В окръжния град до нас има малък български магазин, продавачите са роми, но са много внимателни и учитиви, доста приказливи Simple Smile Изборът за нас е достатъчен - сирене, лютеница и от време на време боза Simple Smile и може да се плаща с карта.
В Офенбах има голям български (Да хапна или нещо подобно), изборът е голям, по-евтино е от другите, но.... в магазина не можеш да си чуеш мислите от чалга, не може да се плаща с карта, персонала е като мухи без глави (и без маски също), касиера явно познаваше доста от клиентите и докато ги обслужи такова одумване на познати правеха Simple Smile

# 170
  • Germany
Е как, така по български е класика, когато те срещне някой да спомене, колко си надебелял/отслабнал 😆 Винаги ми е било много странно това, все едно човек няма огледало или сам не усеща как си му вярват нещата, че друг да му казва. Моята свекърва (която по принцип е много симпатична жена), всеки път, когато си отидем ме осведомява как вървя с килограмите 😉 (а аз от тинейджърските си години съм все горе-долу едни и същи килограми, изключвам бременеенето).

# 171
Margolotta, и при мен е така.

Нямат пос терминал. ...И много хора се оплакват, че маркират грешни суми върху касовите бележки. Къде реални къде на хвърчащи листа. Срам изпитвам всеки път като застана с мм пред касата... и той ме пита колко време ще отнеме до като не ги посети някоя институция...
Маски също нямат... Последния път касиерката рязказваше как била болна от ковид...

# 172
Ася, аз купувам сирене, кисело мляко, кори за баница, листа за сарми, сухи чушки и от време на време по някоя бутилка ракия за подарък. Мога и от турците, но гледам да подкрепям бизнеса на хората, като са решили с нещо да се занимават.

# 173
Аз купувам подправки, не мога да ги науча и това си е. Мм е луд и само купува немски и ми отнема страшно много време само до като намеря превод. Кори за баница и зелеви листа.
Ходя в месеца веднъж, защото и аз открих "магията" на турските магазини

# 174
Нито турски, нито български магазини посещавам. Инцидентно, случайно - да. Но много рядко.

# 175
asyalein,

Аз си купувам подправки, особено чубрица в по-големи количества, кори за баница (турските не ми харесват), шарена сол, обикновен локум, че турският е много луксозен, халва и семки. Ям единствено бългаски семки, турските са ми големи и много твърди.
Но съм виждала българи в магазина в Майнц да купуват все едно са в супермаркет - сирене, Зрънчо, сладки, вафли, луканки, кисело мляко, въобще всичко.
А забравих, в Майнц карат хубави торти (поне за нашия вкус), с хубава украса и на цени 10-15 евро нормални до 16 парчета. Има и големи по 25 евро вече и ако са със специфична картинка.

# 176
От български магазин не се сещам какво да купя. За последните две години влязохме веднъж в такъв, гледахме, гледахме и мъжът ми взе една мастика Пещера, която още стои във фризера. Всичко от нашенските продукти го има в турските и руските магазини, включително и български сирена и кашкавали. Зеленчуци само от тези магазини купуваме. Лютеница не консумираме.  Лозови листа пак от турски или руски магазини. Кори за баница многократно предпочитам от турските. Чубрица има и в немските магазини даже.
Дълги години ми липсваше много лющяна (девисил), но миналата година си купих саксия с пресен, който до есента стана цял храст и сега имам една торба нарязан във фризера. Ако не порасне на пролет, ще взема нова саксия. Преди купувах понякога кисело мляко за закваска, но отдавна не ми е трябвало, а и последните два пъти си донесох по една кофичка от България.

За мен е голямо облекчение наличието на турски магазини в Германия. В Кьолн има много хубави. Има даже пресен черноморски сафрид и тарама хайвер за разбиване, което на мен по принцип ми стига за оцеляване. 😆 И хляб често си купуваме от турски хлебарници.

В Кьолн всичките български магазини са на цигани. Нищо против тях нямам, но обстановката и обслужването съответстват. А и зареждането е зле. Затова пък продават контрабанден наливен алкохол, който е много популярен сред някои българи.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 10:42 от Анонимен

# 177
Само да ви разкажа, как от семки (бг маг.) такава беля си направих, че се отказах тотално да не ям, никога повече. Отидох на зъбар и умрях от срам като ме попита какво съм яла. Предписа ми специален рязтвор за жабурене(.Каза, че е инфекция, искаше и направление за хирург да ми  дава). И естествено не ми помогна. Като нагънах аз тая ми ти морска (бг)сол разредена с вода,😆жабурех се няколко дена и се отървах. От тогава ралзюбих и семки и бг магазини. 🥴

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 10:54 от Анонимен

# 178
  • Немция
В български магазин отиваме предимно за луканка. Но е инцидентно, веднъж - дваж на година.

# 179
Сирене много отдавна не купуваме от българския магазин. Кисело мляко също. Вземаме кори за баница, едросмляна лютеница,  луканка, билков чай " Лукчета"и кюфтета  замразени. Много вкусни. Мъжа ми казва, че със сигурност са пълни с какви ли не боклуци, но са страшно вкусни. А, и морени. Когато има прясно опечени банички не ги пропускаме, и боза, разумеется.

Общи условия

Активация на акаунт