Любители на котки - Тема 169

• 31 466
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Да зеленоок е, ама не седи мирен и не мога да му снимам очите. Иначе са прекрасни.

# 61
Триша,  да ви е спокойна вечерта, а утре все повече себе си..

Скрит текст:
Не случайно го нарекох Дивчо след първата седмица в къщи.
В тези моменти той присвива уши, погледа му става мътен, все едно не е на себе си..
Има и още нещо, не знам дали е свързано с първото.
Инстинкт като да бозае.
Ляга на халата ми и лапа етикета ..Смуче и мърка от кеф..
По същият начин на килимите..с дълъг косъм..
И снимки ..защо и какво

# 62
  • София
В началото и моите ръце бяха почти такива. Една приятелка каза "личи си, че имаш малко коте".
Това с присвиването на ушите го имаше и при Аш. Той на всичкото отгоре и риташе със задни лапи.
Вече е по-спокоен. Само когато играят с Оникс става олелия.

Триша, всичко ще е наред.
Да я нацелуваш красавицата.

# 63
Същият е, АнМъри. Благодаря. Рита със задни лапи. Усещам, че му е кеф..
Да разбирам, че е дечко и с времето ще отшуми..
Аз в повечето мемнти не усещам как се случва..в игрите ни.
Но спра ли, той няма спирачка.. Напада

# 64
  • София
Сученето на "свещеното" одеяло  и месенето Барни взе да го прави пред мен едва сега, на 3 г. И да, погледа потъмнява при сучене Simple Smile.

# 65
  • София
Ще мине този буен бебешко- тийнейджърски период, ще мине...
Но някои котараци са просто по-... мъжествени...
Блеки ме хапе и дере и... мърка (приема го за игра и го прави с обич), няма индикации да го прави с цел да ме нарани. Ноктите и зъбите му са много сериозни и той просто не умее да си контролира силата на стискане със зъбите (а ноктите му трябват в гората).
Всички около мен знаят, че съм жена, търпяща насилие... от котарака ми 🤣
ММ ме пита веднъж какво ще му се случи на него ако се държи като Блеки 😅

Блеко не е сукал, откакто е у дома (беше на около 2 месеца). И винаги спи в краката ни (а аз искам да се гушкаме).

# 66
  • София
Същият е, АнМъри. Благодаря. Рита със задни лапи. Усещам, че му е кеф..
Да разбирам, че е дечко и с времето ще отшуми..
Аз в повечето мемнти не усещам как се случва..в игрите ни.
Но спра ли, той няма спирачка.. Напада
Пробвай да играеш с дебела кухненска/градинска ръкавица и се карай, когато напада гола ръка.

# 67
Рози, Дивчо може и да го сърбят зъбите, нали е бебок Grinning и Ади така ме гризеше, но спря. Действайте повече с въдичка и хвърляне на играчки. Аз като ги събера всичките играчки, които са над сто със сигурност, сядам в средата на хола и почвам да мятам на посоки. След това упражнение, нямат сили да дишат, какво остава да хапят. Може и с топки от хартия, касови бележки, капачки. Вярно после е кочина, ама ми е мирна главата Joy

# 68
Рози, Дивчо може и да го сърбят зъбите, нали е бебок Grinning и Ади така ме гризеше, но спря. Действайте повече с въдичка и хвърляне на играчки. Аз като ги събера всичките играчки, които са над сто със сигурност, сядам в средата на хола и почвам да мятам на посоки. След това упражнение, нямат сили да дишат, какво остава да хапят. Може и с топки от хартия, касови бележки, капачки. Вярно после е кочина, ама ми е мирна главата Joy
.....да и аз така правя.....даже  му ги нареждам  да ги види....тук са малко  набързо  събрани.......

# 69
С други думи, не го свиквай така, че после ще ти се качва и буквално и в преносен смисъл на главата, Рози. Дай му да си боксува някоя плюшена играчка.

# 70
Добро утро! Обожавам ориенталски породи, абисинска и от скоро и сервалите са ми в списъка! ❤️Мерси за темата, Таня!
И да не ви липсваха еднообразните ни сутрешни снимки, аз се записвам, след месец отново в къщи и от вчера със Зак, и с няколко въпроса

Решихме се на втора котка,въпреки някои трудности за нас.Всъщност,тя ни намери,значи ни е дошло времето.Днес цялото сем,сме на ковид тест,ако сме пол.ще си седим 10 дни в къщи,но ако не сме,на 24 се връщам в БГ,за да си я взема с мен Simple Smile Бенгалче е,с месец по-голяма от Зак,но дребна и нежна.Най-деликатката котчица,която съм виждала.Имах възможност и за друга-по-едра и с "по-красиви"шарки,но тази ми отиде право в сърцето.
И двамата не са доминиращи/всъщност,Зак беше ок с големия котарак лятото,но беше в неговата къща.Сега,не знам как ще се държи в къщи,но предполагам и се надявам да е добър!/И двамата са страхливи и много добри.Зак е кастриран,но с единия тестист/другия не го откриха/,не е маркирал,не е проявявал агресия /към нас/,Сакура не беше ластрирана,но реших,че  едобре да платя кастрацията и тя да се случи,докато е в развъдника и да се възстанови на познато място,да се поизчисти от хормоните,за да не дразни Зак,и отнеделя и тя е кастрирана.Планът ми е,да я взема и да остана в БГ около 10 дни,за да направя връзка с нея,за да може,когато се почувства заплашена-от Зак,от новата къща,от промяната,поне мен да ме чувства близка и да се крие в мен.Да не я стресирам толкова.Мисля да и направя кашон с по-малки дупки,за да се крие там,а Зак да не може да влезе.Мисля да сменя храната на Зак,защото Сакура трябвада яде друго,а Зак ще напада и нейната купа.Обаче,мисля да са в една тоалетна/нямам място за втора/.Това,не знам как ще стане.
Приемам всякакви съвети за гледането на две котки и за сближаването им.Досега женска котка не съм имала.Лятото,може би ще взимам Сакура в мен в БГ,но Зак ще бъде тук/той е 7 кг и не може да лети/
Знам,че е сложно и ще ми е трудно,заради начина ни на живот,но пък Сакура е прекрасна!

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 08:44 от red soul

# 71
  • София
Red, ще имаш време да използваш например дифузер на feliway.
Аз нямах време за адаптация и използвах каишка на https://www.beaphar.com/products/cat/behaviour-calming
Гледам, че и те имат дифузер. При Аш каишката помогна, може би и дифузерите им са добри.

Красавица е Сакура. ММ каза "нежна и хубава".

При нас нямам проблем с тоалетната. Чистя всеки ден. Купувам постелка (чувал, 25кг) от Зооплюс.
Даже понякога и двамата влизат заедно вътре.

# 72
Чудна Сакура! Успех!
Рози,
Това със задните лапи е от ловните инстинкти. Не съм имала котка, която да не го прави. Първата ми, сиамка, можеше да ти свали кожата!
От настоящите Джджи е на моменти луда, разтрогва се нещо в тимвичката:) и става страшна.
Преди години купихме на шега един плъх от Икея. Ако знаеш какво става като го види… ако я оставя ще го разпори!

# 73
Ред, честито. Много голяма красавица е Сакура и се надявам да се сприетелят със Зак.

# 74
red soul, страхотно! Много е красива Сакура (и как да не мисля така, като страшно прилича на Фрея Simple Smile само очите са ѝ зелени, а на Фрея за жълто-кафяво-зелени) Да би да са сестрички, колко е голяма?

Общи условия

Активация на акаунт