Любители на котки - Тема 169

• 32 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Стара Загора
Моля за идеи как да отуча Чумито да отваря врати? Или идеи как да е невъзможно за Чумито да отвая врати? Или някой да подари на Чумито ръководство за оцеляване на улицата. Благодаря!

# 541
Само заключване. Няма отучване. Добре, че моя глупчо не се е научил.

# 542
Моля за идеи как да отуча Чумито да отваря врати? Или идеи как да е невъзможно за Чумито да отвая врати? Или някой да подари на Чумито ръководство за оцеляване на улицата. Благодаря!
Два варианта - заключване или облепяне на дръжките с тиксо като лепкавия слой трябва да е навън за да го пипа като скача по дръжките. Или тиксо, или двойно лепяща лента, но тя се чисти по-трудно от дръжките Simple Smile

# 543
  • Бургас
Много са нахални котките,ходят където искат.Харко може да отваря вратите на кухнята и на стаята на сина.И си се разхожда.
На нашата стая,(негова е все пак също),обаче не може и реве жално,ако е затворена.На хола също не може.

Чумито няма да се отучи,няма как.
Някакъв райбер евентуално,приспособление за заключване...

# 544

Само заключване, мисля. И нашата ЖужУ отваря с един скок и силен удар с лапа. Като бяха тийнове и още братчетата й бяха у дома, двамата чакаха наредени до нея да им отвори. После цялата котешка чета тръгваше в редица на разходка и оглед. Веднъж гледах как се качи на гърба на единия за по-лесно, а той търпеливо седеше.
Лошото е, че сега учи и малката.  Подскача като пружинка пред вратата, обаче не стига, а и не е разбрала още, че трябва да удари бравата 🙂

# 545
Феликс не може, и никога не се е опитвал да отваря врати, но беше хванал цаката на шкафа за обувки в антрето, вратата му е падаща, а външната врата е със стъкло и гледа към двора, та отваряше, сядаше и си разглеждаше спокойно. 😁

Но сложихме защита за деца, защото механизма започна да поддава.

BarbieDi, някакъв райбер да сложите.

# 546
  • София
Ей вече имаме "голо" коте в групата.  Разкажи ни каква е по характер, странно ли е така като няма козинка винаги съм се чудела. Не съм виждала и пипала на живо от тази порода .

Благодаря много на всички! И аз се нагледах на прекрасни котета тук.

Демна е много добричка. Палава е като всички бебета.
След два мейн кууна, които съм гледала, тази порода идва някак крехка. Много чувствителна към студ, но пък тя специални не обича дрешки и не търпи. Обича да се гушка и да бъде на топло. Днес съм й поръчала електрически ботуш, дано й хареса и да седи на още по-топло.
Интересното при тази порода е супер високия метаболизъм, трябва да се храни на често. Всичко й харесва, не е претенциозна към храната. Пие много вода, което вече сигурно си е индивидуално, но по два пъти на ден пълня купичката с вода.
Характер много благ, добричка и любопитна.
На пипане е като кадифе и много гореща, към 38 градуса е телесната температура на сфинксовете.

# 547
Да ги пращаме с Ушатото да се оправят...
Същият проблем имам + системно отваряне на всякакъв вид механизъм на шкаф.
Спокойно може да го вземат за някой обир, техниката му е уникална.
Ще следя с интерес.

# 548
Барби, от собствен опит с предишната котка - няма отучване. Единственият начин е заключване на вратите
След като веднъж Лъки си оказа на тавана на кооперацията се наложи входната врата да е постоянно заключена.

# 549
  • Бургас
Такава работа в екип-един държи вратичката,друг излиза,съм виждала при папагалите.Без проблем си отваряха и се изчакваха един друг.Само кламери на вратичките на клетките ми помагаха,всичко друго отваряха/прегризваха.
За котките явно ключ само върши работа.

# 550
  • Стара Загора
Благодаря за идеите. Hug Снощи съм спала около 1 час и то защото се преместих на дивана, за да може поне МП да поспи понеже цялото стадо се мъкне по майката глиган. Мислех да я затварям в клетката по едно време, то не се търпи. Сменихме жилището и тя нали тежко приема промените, не може да има затворена врата. Аз затворя, тя скочи и отвори и онова шашавото (Локум) след нея като слон в стъкларски магазин.
Ивекс, пращам по Спиди 1+1 промоция Kissing Heart
Отделно вчера за първи път видяха бебешките неща... Големи емоции. Силно се надявам да ѝ мине първоначалния шок, но все пак вече имам няколко идеи как да поспим тази вечер.

# 551
  • София
Външната ни врата винаги е заключена. Лесно се отваря иначе. А Аш обича да се кара на висящите ключове и ги бие с лапа.
майката на Аш скачаше на дръжката на вратата, след това се качваше горе и отваряше вратата. Явно Аш има някакъв спомен... от известно време се катери на холната врата. По-лесна е за катерене.

Хари си отваряше гардероби и шкафове и влизаше да спи вътре.
Дребните май все още не са успявали. Ако се наложи ще слагаме бебешки ключалки.

# 552
На времето се смеех, че Лъки е магистър по физика - изглежда разбираше принципа на лоста. Скачаше към дръжката и хващаше края с двете предни лапички, увисваше и вратата се отваряше. След това от долу с лапичка я отваряше повече, за да мине. Имаше едно приспособление, с което връзвахме от вън вратата на дневната (от там се стига и до банята), когато не искахме да щъка в целия апартамент.
Една нощ в къщи спаха роднини от Варна, а аз съм забравила да я затворя в дневната. По едно време се събуждам от силен шум - нашата скача и дере по вратата на стаята с гости. Какво се оказа - тя няколко пъти влизала и скачала върху тях. На края жената барикадирала вратата с една тежка паркетолъскачка😀.
Тя беше невероятно умна котка. Мъри е доволно тъпичка и изобщо не се сеща за такива неща. Дори ако врата е съвсем леко отворена, не ѝ идва на ума да бутне с лапичка и да мине, а чака човек да го направи.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 14:05 от Недоволна

# 553
Момичета, извинявайте че пак се жалвам и че обсебвам темата с моите проблеми. Излязох от нас преди 20-тина мин., за да дойда на работа. Оставих Блеки в коридора. Сложила съм му там леглото, играчки, храна и вода. Върнах една стъпка назад с обучителя за тоалетна. Като я приготвих го качих горе, погалих го и му дадох да си хапне от едни наградки. (Благодаря за тях, noragami! Hug). Преди да изляза му сипах и супичка. Достараша ме да го оставя в стаята. Още не съм изпрала всичко от вчера. Нямам сушилня и съхненето ще отнеме време. А и вчера пуснах 5 перални, сутринта две (възглавниците ги пускам на кратка програма за 30 мин.) Днес и утре трябва да съм в офиса, но останалите дни мисля да си работя от вкъщи, за да го наблюдавам. Толкова гузна бях като излязох за работа. Сърцето ми е свито, че го оставих в коридора Cry

# 554
Нищо му няма като е в коридора. Ще си спи цял ден. Не го глези толкова, че ще ти  се качи (щях друго да напиша 😊) на главата.

Общи условия

Активация на акаунт