Нашите цветя - обща тема 13

• 37 759
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Растението стресирано. Остави го да се адаптира, както казва Флокс.
Драцените са по-красиви така по 2-3 в едно. Има причина да се продава в такава аранжировка:). Иначе едно ще расте като пръчка. Мое мненеие. Когато имах дори ги режех, за да избегна този ефект.

# 151
Благодаря ви! Дано се съвземе наистина. Аз много се притесних да не е измръзнало, като е стояло няколко дни на студено. А тези пречупените листа и тях ли да не пипам? Те няма да се оправят предполагам?

# 152
И аз искам да спасявам цветя,и тираджия приятел да ми носи! 😆 Ма няма. Онзи ден в Кауфланд бяха намалили няколко бегонии и циклами,но аз имам такъв цвят циклама,а бегониите.. ми не мога да се справя с тях. Мрат като мухи. За това се въздържах.
Имам да покажа тука едни от онези транс... не знам какво. Май са и двете такива,не съм много сигурна за бяло/зеленото. Ето ги как са се гушнали:

# 153
Такава драцена се каня да си купя, има ги по суперите по 9 евро.

Ivelina, много лесно вървят тези драцени. Поливай я слабо и я дръж на светло място, но без пряка светлина. Обича и да е на топло.

# 154
И аз искам да спасявам цветя,и тираджия приятел да ми носи! 😆 Ма няма. Онзи ден в Кауфланд бяха намалили няколко бегонии и циклами,но аз имам такъв цвят циклама,а бегониите.. ми не мога да се справя с тях. Мрат като мухи. За това се въздържах.
Имам да покажа тука едни от онези транс... не знам какво. Май са и двете такива,не съм много сигурна за бяло/зеленото. Ето ги как са се гушнали:
Скрит текст:

Традесканции и двете Simple Smile
Честито!

Нямам желание за нови цветя в момента. Сега се мъча да постигна оптимални условия за наличните.

# 155
Точно 9 евро е цената на драцената от супермаркет в Германия, а онзи ден бяхме в Бриколажа - същата беше 89,90лв. 😀
Та, така дано наистина да успея да се погрижа добре за нея 🤗

# 156
И то 9 е в супермаркет от скъпите. В Лидл и по 7 съм виждала. Наскоро имаше и високи към 1.50 бенджамини на тази цена.

# 157
22 се оказаха покълналите семки. Днес все пак ги преместих в транспортни саксии. Знам че са малки, но месец два ще оцеляват в тях. Такова слънце е напекло, цял ден се мотам “на двора”. Ако помните елхичката от щерката - още е жива, получи нова къща. Коледничето и още една, две дето отдавна им се каня. Едва ми стигна 20 литрова торба пръст. А я смесвам с градинска.

Софт, при теб направо ги подаряват цветята. 😳

# 158
Здравейте, да попитам за ароматната драцена, опасен ли е ароматът , цъфнала е докато ни няма и приятелят ми се притеснява,че много миришела, да не му стане нещо , за това е че е в стаята при цветето. Благодаря !

# 159
За първи път чувам за опасен аромат от стайно растение... Да не е алергичен човекът към цветя? Но тогава пък следва въпросът, защо изобщо има цветя у тях...

# 160
Не е алергичен , просто каза,че много миришело

# 161
Нищо няма да му стане, освен ако няма алергия към аромата на това цвете.

# 162
Лилиум със сигурност зная, че е опасно да се държи в стая, в която се спи.  Многп да красиви, но са задушаващи дори и в дневната Simple Smile

# 163
Премести приятеля. 😬

Аз спасих преди малко една ароматна драцена. Беше на стелаж с намалени цветя и я взех за 2.50. Като гледам нищо й няма.

Миоки, видях в градински център самополиващите се саксии на Лечуза намалени на 5.90. А аз купувам от Амазон уж намалени на 10.  Даже в градинския център като купиш три, подаряват градинарска ножица на WMF. 🙈 Влязох без количка за една торба пръст и не можах да взема, но тези дни пак ще прескоча.

# 164
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт