Нашите цветя - обща тема 13

• 37 753
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Добри! Не бях виждала жълта. То май и иглики не съм виждала от детството си насам. Ти накъде си?

# 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак там... тук...
Simple Smile в Египет сме.

# 137
Качвай фотки де! Simple Smile

# 138
Това май не съм показвала. Wink събрах си семенца

Снимка от селската къща в България

Цъфнала китка от Луксор

Не е китка, но ме разсмя, споделям усмивката

На входа

И плодовете на палмата "лисича опашка"/портокалова палма

# 139
Преди малко гледах иглики в Кауфланд, всякакви цветове.
Купих фурми, изядох пет и сложих костилките във вода. Другата седмица ще ги садя. 😬

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:47 от Анонимен

# 140
Софт, палмите ли ти липсват? 😛
Хайде ще сравняваме как растат!
Добри, кокичета ах Heart

# 141

Да ви покажа част от азалиите на майка ми.
Ехааааа !!!! Искам и аз такъв хол 🥰. Майка Ви е богиня!Вълшебница!Магьосница все така да успява да спасява цветята и да и се отблагодаряват по този начин.

# 142
  • Deutschland/HE
Софт,
много хубава пръст, на много добра цена купихме от депото за компост на крайса, сигурно и при вас в NRW го има.

# 143
Благодаря на Ени, че насочва разсеяните цветарки към правилната тема Hug

Оплаквам се, че папратта ми има листни въшки. Много нефелно растение се оказа, какво ли не му беше. Не искам да пръскам вътре с препарати, мисля да пробвам с веро.

И се похвалвам с това

Здравейте, папратите се отглеждат много лесно. Иска се само да не се оставя дълго с изсъхнала почва. При листни въшки помага само изрязване. Изрежете всички листа и оставете само две три най млади в средата. Махнете два пръста почва отгоре и сложете нова. Такова изрязване силно стимулира нов разтеж, оше повече, че те разстат през февруари и март най интензивно. Ако почвата му харесва ще се възстанови до лятото, само къдравите папрати по бавно растат.

# 144
Касия, благодаря! Дано да я спася някак, тя наистина започна да изкарва млади листенца сега.

# 145
флоксче, ти ли докара кливията до цъфтеж или така си я купи?
много хубаво си е изпънала цветоноса

# 146
Добри, у нас цъфна. Миналата година я купих цъфнала, после стоя много дълго само на листа, растеше си полека. Пресадих я в по-голяма саксия, и изкара цветонос. "Забравена" е до прозореца, не я пипам и местя, така съм чела. Сега се завирам зад пердето да погледам цвета, който естествено е насочен навън. Не смея да я обърна.

# 147
спокойно можеш да я обърнеш Wink не е като коледничетата.
Simple Smile

# 148
Здравейте, получих от познат Драцена. Човека е тираджия и ни снабдява редовно с много хубави неща на невероятни цени 😅. Въпроса е, че цветето е пътувало от Германия до България в тир. Вероятно не е било много топло вътре. Беше опакована в найлон и листата завързани, но когато я разопаковах те паднаха пречупени надолу. В саксията са три растения, мисля да ги сложа в отделни саксии, но не знам дали е удачно сега да го направя или да изчакам пролетта? Изобщо можете ли да ми дадете съвет как да накарам растението да се чувства по-комфортно?
Благодаря на всички предварително! 🤗

# 149
Добри, благодаря!
Ивелина, аз бих го оставила засега да се климатизира на новото си място, а напролет бих го преместила. Изглежда добре, бих ги оставила трите заедно, за да е кичесто и рошаво, но в по-широка саксия. Драцената не иска много поливане, може би знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт