Нашите цветя - обща тема 13

• 37 749
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Големите са скъпи. Колкото по-голяма, цената расте непропорционално. Аз гледам големи растения и ми трябват наистина огромни саксии, поне 50см. Малките саксийки за стайни цветя не са толкова скъпи.

# 121
Забелязах, че в страницата Борса за екзотични цветя (Фб), комплектите орхидеи са по-изгодни, отколкото в магазините. Доставката на тези цветя скъпа ли е и в добър вид ли пристигат, знаете ли? Струва ми се малко рисково да поръчам силно цъфтящо растение в този студ…
Аз нали поръчвах тази седмица (от разсадник), дойдоха две малки и сравнително леки саксии, доставката им излезе към 7лв. до офис на Еконт. Пристигнаха на следващия ден с опция за преглед. Предполагам бързата доставка и някакви допълнителни указания да не се бъдат изпочупени оскъпяват целия процес.

# 122
4-5 евро са керамичните, които ползвам. Ми 50 саксии са си цифра. Имам и стари растения за подмяна. Дори да преместя покълналите палми в пластмаса, пак ще трябва да ги местя по някое време наесен. 14-18-20-30 евро е цената на хубав размер цвете. Летните по 3-5 разсада. Каланхое загледах днес - 7. Не знам скъпо ли е. Аз цветя купувам лесно. Особено тези, които съм търсила дълго.

# 123

Да ви покажа част от азалиите на майка ми.

# 124
Ето, сега искам азалии. Много са красиви!

# 125
В Малта са скъпи тези неща, знам.

# 126
Наистина е красива. Колко е годишна?
Магни, трябва да е на 15.

Едно време продто бучкахме семките от фурмите, лимоните в саксиите на другите растения.

# 127
Аз имам лимони и портокали от семка, както и див лимон (едно такова с големи бодли, не съм сигурна дали правилното му име е див лимон, но плодовете приличат на лимончета). Имах и финикова палма (хваната от семка на сушена фурма), но лятото я пресадих и умря.
Растат много бавно.

# 128
  • оттам, откъдето започва България
Lilium Simple Smile, няма емотикон, който да изрази възхищението ми от показаните азалии, както и респект към майка ти. Simple Smile
Аз не можах да свъртя такава красота. Neutral Face

# 129

Разкошни са! Цяла градина!! Sparkling HeartFlowers Hibiscus

# 130

Прекрасни. Може ли да разкажеш ка и къде ги гледа Колко е топло в стаята където са? Къде ги държи лятото?

# 131
Такава финикова палма има майка ми , минимум 15- годишна. Отвън пролет, лято, есен/ на север, не я пече през повечето време/, под стълбището зиме.
Миналото лято се скъсахме да обикаляме за саксия, през 2-3 години така изпълва с корени, че пръст не остава и отгоре е като планина- не можеш да полееш.
Намерихме едно чудо,  не беше саксия, но по- голямо от размера на старата.
Не знам кой от тримата умници- пресаждачи/ аз единият/ решихме с трион да махнем долната 1/2 от корените- толкова гъсти, че и в новата се очертаваше да няма много място за пръст . Направихме го и спря да расте. Жива е половин година след това, но явно сега възстановява кореновата система.
Отделно имам една малка , забравена в ъгъл на необитаема стая- расте с часове, на път е на 5 години да достигне размерите на 15- годишната. Но е в югозападен ъгъл, саксията е малка и няма признаци да прелее скоро пръстта.
И се чудя дали изобилието на светлина не повлиява по някакъв начин дали да расте на корен или на листа.
Днес сутринта пък листата на коледната звезда се бяха завили силно на фуния, след обилно поливане чак вечерта се оправиха, нещо не мога да хвана цаката на зимното поливане.
И една красотичка :

# 132
Какво е името на тази красотичка? Чудна е!
Палмите много се мъчат в саксии. Но аз имам да озеленявам 120 кв м и са подходящи за местния климат без да им робувам. И без да ги купувам Simple Smile Те са повече за пълнеж, красотата е от цъфтящите - бугита, жасмини, следващото лято се надявам на франджипанитата и хибискуса. С дипладениите и някое сезонно се надявам на пълна картинка.

# 133
Това не са й всичките азалии. Това което знам е , че лятото ги държи на терсата , тогава не цъфтят, после ги прибира и цяла зима ей така се отблагодаряват. Държи ги в хола, на умерена топлина, с парно на пелети, но радиатора в стаята е изключен когато ги няма, така, че не е толкова топло. А ако знаете от къде ги има…😊 Близо до местоработата й има цветарски магазин и през няколко дни от него изхвърлят навън прецъфтели цветя, ако иска някой да си вземе преди да измъзнат или изсъхнат. Майка ми си е донесла и спасила сума ти азалии, орхидеи, мини рози, мини лилиуми и т.н. Добре, че имаме и двор, къде е засадила доста от розичките.

# 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Какво е името на тази красотичка? Чудна е!
Скрит текст:
Палмите много се мъчат в саксии. Но аз имам да озеленявам 120 кв м и са подходящи за местния климат без да им робувам. И без да ги купувам Simple Smile Те са повече за пълнеж, красотата е от цъфтящите - бугита, жасмини, следващото лято се надявам на франджипанитата и хибискуса. С дипладениите и някое сезонно се надявам на пълна картинка.

иглика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт