Нашите цветя - обща тема 13

• 37 845
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Алое. Толкова са много, че вече ги бъркам. И аз имам едно, което цъфтя миналата година. Надявам се и тази

# 211
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е ли хавортия зебрина

# 212
Ооооо, значи ще си го гледам като зелен сукулент. Да го местя на тъмно, на светло...брейййй, трудно цвете 😄

# 213
И моето не цъфти. Оставила съм го на балкона в малката оранжерийка която имам, заедно с орязаните мушката и не съм ги поглеждала или поливала от няколкомесеца. Каквото оцелее, оцелее. Ще видим като се постопли малко. При мен Т не са много отрицателни де, до -2, -3 стигат.

# 214
Преди доста време бях питала за едно авокадо.. ето имам напредък

И при мен алоето цъфти

# 215
И аз съм гледала авокадо Пт семка. Повече от това не е ставало Просто умира

# 216
Калатеята ми извади листо с розови окраски.

# 217
От сингониума наистина ще се въздържа 😜 просто наистина вече нямам място, на което ще му е хубаво
но за тези мини сладурчета има свободни первази
Скрит текст:
Пеперомия от лидл
Лунен камък, не му помня сукулентското име

# 218
И аз сега взех това от Лидл - има две разклонения. Дали трябва да се пресадят, или остават така?
Скрит текст:

# 219

Една история с щастлив край ...
Преди около 2 месеца се прибирах и минах през кварталния магазин, тъкмо излизам и виждам пред входа някакво коренче, съсухрено, потъмняло, с 3 листа, почти умряло. Помислих си, че е някаква обикновена трева, раздухана от вятъра и попаднала там, обаче нещо ме накара да го взема, защото едното листенце розовееше. Наистина нямаше никакъв здрав и красив вид. Но като се прибрах го измих, подсуших и го сложих в саксия. И така 2 месеца си го поливам, и му се усмихвам и ето ... 2 месеца по-късно от една почти умряла клонка ... днес расте толкова бързо и красиво.
Саксийката с всеки изминал ден става все по-пълна и по-пълна и чак се изумявам от неспирния му и много бърз растеж.
 Никога не съм имала такова цвете, всяка сутрин го поглеждам какви нови окраски има по листенцата ...
Понякога красотата се крие в привидно НЕкрасивите неща, но ако вложиш любов и грижа ... нещо хубаво се ражда от това Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 19:24 от Анонимен

# 220
pppqqq, не се вижда размера на саксийката, но сукулентите принципно са с много дребни коренчета и не им трябва много пространство
violet318, много е красиво! От усмивките ще е, да знаеш Wink

# 221
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

# 222
Добри, това каланхое навън ли е Flushed

# 223
Каланхое е явно. Страхотно.

# 224
  • София
Служебна теменужка.

Общи условия

Активация на акаунт