Нашите цветя - обща тема 13

• 37 850
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • оттам, откъдето започва България
Много е красива тази теменужка! Simple Smile

# 226
Можете ли да ми кажете защо покафеняват листата

# 227
От сух въздух обикновено.
Това растение за мен е най- трудното за уморяване. Преди две години засадих листенца. В края на това лято стана толкова грамадно, че реших да го оставя на балкона, защото не му намерих място. Преди месец видях, че е покафеняло изцяло и може би умряло. Орязах го буквално до дъно, като оставих само няколко листа, които бяха само с кафеви краища.  Прибрах саксията върху един шкаф. За един месец порасна това. Още се виждат части от кафевите листа в основата.

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, това каланхое навън ли е Flushed

навън са. това е пред централния вход и е на слънце, другите са в двора и са както дойде. Simple Smile

И едно дръвче Wink

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 18:30 от st. Dobri

# 229
Можете ли да ми кажете защо покафеняват листата
Недостатъчно вода.

# 230
Едно такова умориха в офиса с много вода, тръгнах да го преместя, че реших, че пръстра не е ок, корените му бяха на каша.

# 231

Направо загубих ума и дума-райска красота!!:sparkling_heart:

# 232
  • Стара Загора
Момичета,колко красоти сте показали ! Направо ви изчетох на един дъх 😍.
Аз нямам нови цветя ,че вече няма къде да ги слагам, но много се радвам на вашите!
За да не е гол запис се включвам е едно цъфнало каланхое( всички имат пъпки вече )  :.

# 233
Mendeleevka, на открита тераса ли стои калахоето?

# 234
  • Стара Загора
Mendeleevka, на открита тераса ли стои калахоето?
Не,остъклена е с безпрофилно остъкляване. Цяла зима прекарват там.

# 235
Много добре оцеляват, а уж обичат топло.

# 236
И моето каланхое е на остъклената тераса и за първи път всички са напъпили, до сега все бяха в стаята  и не цъфтят. Чудно ми е колко му допадна на терасата .

# 237
И аз имам едно каланхое, на остъклена тераса е с хубави зелени сочни листа ама не цъфти Simple Smile.
Вашите са прекрасни с тези красиви цветове !
И аз нямам с какво ново да се похваля, затова показвам един цъфнал седум

и
коледничето продължава да има цвят и пуска нови пъпки

# 238
Аз пък преди две седмици прибрах тези сукуленти от терасата. Навън нищо им нямаше, просто си седяха в едно положение. Откакто ги прибрах порастнаха сигурно двойно и станаха плътни и твърди. Едното даже пуска нещо като цвят. На втората снимка най-отпред. То стои на най- топлото място в къщата.
А уж са външни.

И това го прибрах и му махнах бебетата отстрани и тръгна да расте.

# 239
  • Стара Загора
Natt, прекрасни са 😍.
Преди години имах колежка,която живееше в къща близо до града. Тя имаше много каланхоета в сакси,които цъфтяха прекрасно. От нея знам,че не мръзнат и се чувстват по-добре навън. Тя даже зимата ги преместваше под един навес, колкото да не ги вали снега и дъжда,за да не загният.

Общи условия

Активация на акаунт