Нашите цветя - обща тема 13

• 37 857
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Natt, прекрасни са 😍.
Преди години имах колежка,която живееше в къща близо до града. Тя имаше много каланхоета в сакси,които цъфтяха прекрасно. От нея знам,че не мръзнат и се чувстват по-добре навън. Тя даже зимата ги преместваше под един навес, колкото да не ги вали снега и дъжда,за да не загният.
О отивам за каланхоета тогава! Едно 2 години се скапеа като го прибера зимата и тази го а вече го метнах.

# 241
Момичетата с каланхое навън и на тераси, понасят ли силно слънце и жега? Имам подходящ външен перваз, където няма да ги вали, но е западен и лятото след обяд става голям пек. Засега само сукуленти ми виреят там, и зимата са си навън - делосперма, семпревивум и луизия. Дали да сложа и едно каланхое за проба?

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в Козлодуй съм виждала каланхоета по перваза на един балкон, южно, пече ги неистово, а те цъфтят. червени облаци правеха.
моите не успявах да ги накарам да цъфтя така.

# 243
  • Стара Загора
Момичетата с каланхое навън и на тераси, понасят ли силно слънце и жега? Имам подходящ външен перваз, където няма да ги вали, но е западен и лятото след обяд става голям пек. Засега само сукуленти ми виреят там, и зимата са си навън - делосперма, семпревивум и луизия. Дали да сложа и едно каланхое за проба?
Каланхоето си е вид сукулент,така че защо не ? Може да опиташ. Според мен ще стане.

# 244
Каланхоетата обожават южни прозорци, само искат поливане редовно.
На работата имам едно, потънало е в цвят, лятото също гледам няколко отвън на южни первази и не спират цъфтеж.
Само наесен ми въшлясват редовно, изхвърлям ги и напролет купувам нови и пак отначало. Като поостареят, някак губят форма и не са толков красиви като младите растения, цветът им нерядко също става по- дребен и некичест.

# 245
Зависи от зимата май. Миналата година оставих едно каланхое навън,че нямах място за него и загина. Не го валеше,под навес беше,но студа не му понесе. На южен прозорец съм гледала,но само на листа бяха. Цвят нямаха. Добре им беше. В Кауфланд имаше днес доста цветове в едни мини лейчици.
Аз се хваля с няколко поникнали семена от кактус. 😍 Още няма какво да снимам,че са едни точици.
Една орха ме зарадва,но за сега само с един цвят,няколко изсъхнаха,другите ги чакам:

# 246
Аз хубаво показах големите палми преди седмица, но вчера отрязах две пожълтели листа/клона. Добре от време на време стареят.
Но имам още няколко жълтеещи. И то не на стари листа. Поливам я редовно, не се опират в нищо листата… някакви идеи?

# 247
Ени, един цвят ама разкошен Simple Smile, пожелавам ти всички пъпки да се отворят и дълго да те радват!
Мариета, при мен се е случвало, когато прибера цветя от терасата вътре в къщи, да почват така да им жълтеят листата, някои направо падат. Ако са близо до отоплитен уред, или има рязка промяна в условията на отглеждане.

# 248
Едва ли,Нат. Много е сух въздуха вкъщи,отделно отварям често,лъха студ... Ама колкото толкова. Не мога да се ядосвам.
И тук да се оплача-купих фурми специално заради костилката,иначе не ги обичам. Одеве отварям с голям мерак да изям 3-4 и да садя,но бързо ми изчезна усмивката. Те били без костилка! 🤭😂 Пак ще търся.

# 249
Оо, Ени. Не се ядосвай! Ако знаеш аз каква глупост свърших. Преди два дни мярнах че са донесли олеандри в моето магазинче. Днес отивам, вземам последния, плащам и у дома чета на етикетчето - Viburnum Coppetop. Имат бледа прилика, но толкова да не довидя? 🙄
Обаче ще си го задържа! Може да стане хубаво храстче. Та някоя от вас да има опит в отглеждането на Калина?

# 250
Ох Магни, вибурнумите си обичат влага, полусянка, прохлада. Много ще трябва да се занимаваш с него. Сложи го във възможно най-голямата саксия, поне да не просъхва бързо. Сега прочетох специално за твоя сорт, описват го като подходящ за саксийно отглеждане, топло- и сухоустойчив. То иначе нямаше да го продават на вашия климат. Пролетноцъфтящ е, зимоустойчив до -10°С.

# 251
Казаха да сменя саксията като се подадат корените извън нея. Сенчесто място нямам. Ще трябва да свиква на много слънце като бугитата и останалите бодящи и цъфтящи 😂

# 252
От мен две нови китки. Малкото е сукулент, някакъв вид пеперомия.

И две листенца от добра съседка. Някакви рододендрони са, много ярко зелени. Голямото имаше различни листа, някои нашарени с бяло, а малкото е направо неоново зелено на живо. Дано да успея да ги хвана.

# 253
Soft, страхотни са Simple Smile!  А другото дифенбахия ли е ? Направо завиждам за тези прекрасни придобивки Simple Smile !
Менделеевка има много красива пеперомия, дано се включи със съвети.

# 254
Казаха да сменя саксията като се подадат корените извън нея. Сенчесто място нямам. Ще трябва да свиква на много слънце като бугитата и останалите бодящи и цъфтящи 😂
Магни,
Моят Вибурнум беше на предната тема за Градинарство . Никакви грижи.

Общи условия

Активация на акаунт