Нашите цветя - обща тема 13

• 37 860
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
И две листенца от добра съседка. Някакви рододендрони са, много ярко зелени. Голямото имаше различни листа, някои нашарени с бяло, а малкото е направо неоново зелено на живо. Дано да успея да ги хвана.

Чекити китки! Гледам крастата те е набарала и теб Grinning
Ще ги хванеш, тези са като бурени.
Аз една marble queen развъждам от единично листо, което ми беше дадено непоискано. Нямам място и се чудя какво ще я правя като порастне. Мислех, че няма да се хване, че коренчето което беше тръгнало беше пречупено -   ми ще живее. Ще му търся място като дойде времето. Сега е във висока ваза с перлит и малко вода на дъното и отгоре "запечатана" със стреч фолио. Не поливам, на не особено светло е и расте чудото.

# 256
Soft, страхотни са Simple Smile!  А другото дифенбахия ли е ? Направо завиждам за тези прекрасни придобивки Simple Smile !

Да, дифенбахия.
Ох, имаше два нови вида рододендрони, в които очите ме останаха. Обаче бяха доста големи, а нямам място за такива. И значително по- скъпи, а аз се поолях и без това.

Аз имам друг вид пеперомия, която се развива прекрасно. Като изкуствена е, а расте и цъфти. Бях я показвала.

# 257
Да не би да са филодендрони Blush

Софт, същата папрат имам отскоро, като твоята на заден план. Истинска голяма зелка е Grinning
Напоследък по цветарските магазини все папрати си харесвам, вероятно винаги ги е имало, но аз чак сега ги откривам Grinning Много лесно се гледат, не искат много светлина, идеални стайни цветя са.

# 258
Този филодендрон малай голд и аз го заглеждам от известно време и ще го взимам май като гледам снимката на Софт.

# 259
  • Стара Загора
soft, честити нови цветенца 😊.
Аз с дифенбахиите така и не можах да се разбера. Колкото и да съм имала, накрая свършват в кофата. А тази пиперомия е много лесна за отглеждане. Аз я гледам на източен прозорец на 22 градуса и в поливам на 3-4 дни като засъхне.  Единствено не искам да влече,затова я режа като храстче.

# 260

Софт, същата папрат имам отскоро, като твоята на заден план. Истинска голяма зелка е Grinning

С тази папрат ударих джакпот. Само наливам вода и изглежда супер. Другите които съм имала много бързо съхнеха и оцеляваха трудно и за кратко. Тази е много лесен за гледане вид.

# 261

Ето ги и моите орхидеи.

# 262
Здравейте! Идвам с питане и защото искам да чета как отглеждате цветята си и кои са подходящи за стайни условия, тъй като нямам опит. Не им помня и имената, за да ги пиша в гугъл и да търся информация.
Питането ми е за тази коледна звезда. Имам я от декември 2020. На листна маса много се увеличи, но не е цъфтяла. Четох, че й трябват 12ч тъмнина, за да цъфне, но не можех да ги осигуря. Сега се чудя дали и как се подрязват клонките? Че става много голяма. Как трябва да изглежда?

# 263
В последните седмици умирам от яд за моя бенджамин- да го отгледаш от 10 сантиметрово клонче до 1.70 и да вземе да умре.
Писах , че му окапаха листата, после и пъпките окапаха и клон след клон почна да оголява. Така ме е яд, че нито съм изчистила листата от саксията, страх ме е да избърша от праха и малкото останали живи листа. Направо го бях отписала, чупейки тънки клончета, бяха сухи.
И днес, като го поливах- изненада! Наболи малки пъпки по някои от клоните. Държа го в необитаема стая, цял следобед го напича и мисля, че има някакви шансове да оцелее. Ще му изчистя сега сухите листа и ще освежа живите.
Стиснете му палчета, моля!

# 264
И моят бенджамин /от ситните/ беше така всяка година. До пролетта му оставаха по няколко листа за разкош само. Орязвах го и си тръгваше пак, докато не ми писна от него и го изхвърлих.

Може ли да ми кажете каква е тая гад? https://i.redd.it/empegafs8wx51.jpg Намерих снимката в нета. Не е толкова голямо и продълговато, по-скоро бяло и кръгло, но това е най-точното като снимка. Миналата седмица го взех Замиокулкаса от Лидл и чак вкъщи видях като го разопаковах 3 такива кръгли бели ала какавида по долните листа само. Само от допир се маха, като паяжина е, но вътре има нещо. Минах го целия със спирт, но снощи пак видях излезло такова. Не се движи, няма поражения, няма пълзящи, летящи и изобщо буболечки не се виждат.

# 265
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сети бети, разкошна е коледната ти звезда аз не бих  я пипала. така като дръвче много ми харесва.

ивенце, прилича на щитовидна въшка. провери в агро аптека или в цветарски за специализиран препарат, че не всеки може да мине през щита.
не пречи и да обтриваш растението със спирт. правили сме го с кротони и фикуси, за замията не знам дали няма да изгори листата. Sad

# 266
И аз мисля, че бялото са щитоносни въшки, пръсках със сапунена или с чеснова  вода нападнатите иглолистни, после препарат купих. Няма отърване от тая гад, имаме една 15- годишна хвойна на двора, лятото става гнусна работа. Като се махне това бялото, отдолу тялото розовее- по това се разпознават.
Такава коледна звезда не бях виждала, аз стм отглеждала жалко подобие. Зная, че червените цветове се постигат при много специфични условия и нямах илюзии, че ще се справя. И без това всяка година получавам минимум една, още е жива сегашната.

# 267
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
офисната красавица цъфна сама около великден. мисля, че има нещо общо с температурите и осветеността, но не съм се опитвала нито да я затъмнявам, нито да я охлаждам.
реших, че природата си знае работата.

# 268
Купих днес една умряла азалия за 3.70 лв от Лидл ,почти съм сигурна,че няма да я спася, но поне спомен ще ми остане кашпата и.Взех и едно мини каланхое.От Кауфланд 2  бегонии дано след прераждането ми не починат  и те.

# 269
Няма розово, то се разпада като го обера с клечката - като паяжина става на конци. Ще снимам като видя пак. Иначе от спирта нищо ѝ няма на Замията, поне засега.

Общи условия

Активация на акаунт