Нашите цветя - обща тема 13

• 37 883
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Natt, тези теменужки сега ли са разцъхнали?
Каква драматична разлика с твоето слънце и гледката през моя прозорец. 🙈 Успокоява ме фактът, че дните се удължават и по някое време стават много дълги.
Камъчетата са Lechuza Pon. За зелени растения явно са много добри, две малки бегонии обаче умряха в тях.

# 316

Като има слънце има и настроение Simple Smile.
Скрит текст:
Може ли снимка на камъчетата? Уж чета внимателно ама съм ги пропуснала.

Нати,както винаги-приказно красиви!!

# 317
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бегониите не обичат да са им мокри "краката" Simple Smile а тези камъчета май действат като силикагел.

# 318
  • burgas
Добро утро!
 аз да питам имали ли сте проблеми с нашествие на винени мушици? Не мога да ги трая много са нахални... Има ли начин да ги унищожа?
При мен се получи с кибритени клечки забити в пръстта и леко засушаване на почвата.
Тази билбергия все не и идва реда да я разсадя,но тя не спира да цъфти.

# 319
Да и аз ползвам клечки, но нещо не мога до ги изтребя Simple Smile а ето и моята "градина" на бюрото ми

а така беше терасата ми миналата година, за тази е още рано

# 320
Да споделя домашната оранжерия, за вкореняване на бенжамин я ползвам.
Лятото методът беше много успешен.
Тези са така вече 2-3 седмици - не съм поливала май

# 321
Аз имах лятото такава напаст от мушички. Завъдиха се в кошчето за боклук на плота - махнах го изцяло. Сложих от тия лепкавите картончета, ловях с мокри ръце каквото хвърчи из въздуха, посипах сухи орхидеени кори на повърхността на саксиите, които да "защитават" влажната почва /може и камъчета/. Отне около месец-два да изчезнат напълно.
Пон-ът държи влажно, ако са в самополиващи се. Ако е на "нормален" режим, изсъхва доста бързо.
Проблемът не мисля, че е влагата, а или че изсъхва бързо, или някои растения имат нужда от по-компактна почва или вложения тор може да не е подходящ, или киселинността на самата почва да не е ок. Май държи по-алкална средата.
Алокасии, сингониуми, калетии, фикус при мен са екстра в пона. Орхидеи съм чувала, че не го харесват.

# 322
Мушиците по саксиите при мен с никакви домашни средства не изчезват. Вземи си препарат от агроаптеката и полей саксиите.
Но това не са винени мушици, плодовите са други и не ходят по саксиите, а по купи с плодове, кош с биоотпадъци... първо проследи откъде се завъждат твоите. Имали сме и плодови мушици, държахме доста плодове в кухнята и се появиха там. Като махнах плодовете, изчезнаха, не съм пръскала с нищо.

# 323
Благодаря на всички за отговорите за мушиците Simple Smile ето това цвете ни го подариха уж е бегония ама не е ясно ще цъфти ли или не може да е листна бегония, която не цъфти

# 324
  • Карлово
Бегония е и цъфти.

# 325
Тази цъфти с розови гроздовидни цветове и става висока.

# 326
Как се поливат бегонии и каланхое? Как да се грижа за тях, може ли малко насоки?Вие имате опит.

# 327
Поливат се умерено и двете, иначе загниват. Но и не е добре да пресъхват дотам, че да увиснат листата. Нормална пръст за цветя. Бегонията ако е грудкова, не поливай директно върху грудката, а около нея.
Бегониите си цъфтят дълго и обилно без особени грижи. А какво се прави за цъфтеж на каланхое, да каже някой, който е наблюдавал този феномен у дома си Grinning Grinning Grinning

# 328
Одеве на прозореца на една аптека имаше около 10 каланхоета,всички нацъфтяли,най-различни цветове. 😍 Много бяха красиви и не бяха нови растения.
И аз имам мушички. Не са от плодове,точно от цветята идват. Като се стопли и ги изнеса навън,изчезват,но после пак се появяват. 🙄

# 329
Soft, теменужките изкараха зимата на терасата, само когато беше -12 градуса ги преместих за няколко дни на остъклената тераса. Снимката е от неделя, а днес при нас беше направо пролет  17 градуса Simple Smile.
Нелито, страхотна билбергия с много красив цикламен цвят!
Ariadna, много е хубава и твоята градинка!
И при нас има мушички от цветята, ама направо съм свикнала с тях Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт