Нашите цветя - обща тема 13

• 37 891
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
И вкъщи има от малките гадинки, но вече ги приемам за съквартиранти и това е Simple Smile

# 331
Аз също миналата година имах някакви теменужки в снега навън. Тази година нямам. Африканската ми обаче е само на листа.
Сложила към четири калахоета в пон. Не ги знам ще оцелеят ли, но за момента цъфтят.
Дипладениите май ще ги хвърлям и ще купувам нови. Като ги гледам, никакъв шанс да се събудят. Почвам са се дразня на цъфтящите цветя. 😆

# 332
Софт, рано е още. Дай им време поне до април, май. Моите отварят пъпките с които ги купих. Ако оцелеят до следващото лято ще ги впиша в графа успешни. А дали изобщо ще го видя като тези, е друг въпрос
Снимани са юни в Сицилия

Първата ми бугенвилия миналата година феяруари ( тогава се оплаках) изглежаше така

А ето я от днес. Даже има цветчета

Определено се уча на търпение с цветята. Плумериите, които се опитвам да вкореня са от края на ноември и не дават никакъв признак на живот. Но и няма белези за гниене. Чакам! Simple Smile

# 333
Април-май трябва да са с богат цвят, а тези са на сухи пръчки. Няма да ги бъде.

# 334
Е при теб не е точно като при мен и в Сицилия. Не ги изхвърляй. Скрий ги някъде и им дай шанс.

# 335
Дипладениите не са зимоустойчиви, освен там, където няма зима. До към 6-8 градуса издържат, твоите ако са зимували навън, може и да не се събудят.

# 336
Не са зимували навън, разбира се. В светла стая на 18 градуса презимуваха, подрязани по правилата.
Ако щат да оцеляват, аз се занимавам с тях само заради цветовете им.

# 337
Много странно, моите също губят листа, но не чак да останат голи пръчки. Една зима ми умряха и изсъхнаха напълно, но тогава много ги пече слънце в остъклението, а беше студено, под 10°С.

# 338
Като купих моите доста страници от цветарски форуми изчетох. Съвсем възможно е опадването на всички листа в нетипичен за цветето климат. Дипладенията е лиана като стефанотиса и бугито. Ето какво намерих набързо. Направих скрийншот, че ме мързи да подавам линк.

18 градуса даже са им много за зимуване. 8-10 са най-добре. Не поливай, Софт поне до март. Да не изгният като нямат листа.

# 339
Ах да, това исках да кажа, и забравих. Моите дето умряха, бяха в доста големи саксии. Като ги хвърлях видях корените, бяха изпълнили целия обем, и бяха дебели като грудки. Сега си мисля, че може да е имало живот още в тях, те направо са си сукулентни. Тази снимка е от нета, при мен не се виждаше пръст, само грудки.

# 340
  • Карлово
Не устоях на това в неделя:

Нешо се мъчи в тази саксия, ще го местя.

# 341
Дама Трефа, толкова е красив че няма как да му устои човек Simple Smile! Да знаеш, че не обича силно слънце, няколко ми умряха на южната тераса и то през пролетта. На северната остъклена се чувстваше чудесно .

# 342
  • Карлово
Благодаря за напътсвието. Тъкмо го курдисах на южната тераса , след като го пресадих.
Ще вкарам в стаята на източен прозорец.

# 343
Не съм видяла при нас по магазините все още ранункулус.
Те затова са му клюмнали листенцата, до ден два ще се оправи Simple Smile.

# 344
  • София
Представям ви първото кукуряче.

Общи условия

Активация на акаунт