Нашите цветя - обща тема 13

• 37 893
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Не съм видяла при нас по магазините все още ранункулус.
Те затова са му клюмнали листенцата, до ден два ще се оправи Simple Smile.
Днес видях. Признавам си, че ако не беше темата дори нямаше да го отразя. Я кажете повече за това цвете, моля!

# 346
Този ранункулус го гледам от повече от месец по градинските центрове.

Днес засадих едно сандъче пълзящи теменужки.

# 347
Дай да ги видим, Софт.
Аз пък си намерих масло от Нийм. Много бях доволна че не се налага да го поръчвам от България. И желязо при хлороза. Много е варовита водата и периодично ми пожълтяват цветята Sad

# 348
При мен напоследък само орхидеи, кокичета и кактуси.
Вашите цветя са чудесни.

# 349
Кокичета 😍
Така да ги харесвам. Но при мен по това време цъфтят латинките.
Днес казах на ММ, че ако за поредна година се изръси с един куп пари за рози за  валентинския празник, ще му ги сервирам за вечеря. 😡

# 350
Ранункелите са много красиви цветя, за съжаление аз не успях да ги отгледам от грудки. Още ги няма при мен по магазините, но съм решила да си взема саксийка тази година.

Ииии, няма пък само вие да си имате сингониуми, подстрекателки такива Hug Не е розов, по-скоро зелено-кафява пепел от рози.

# 351
Натуся, прекрасен кукуряк Heart Eyes! Къде го гледаш ?
Съни, обожавам кокичета, невероятно красиви и нежни са ми Sparkling Heart, завиждам ти Hug !
Флоксче, разкошен сингониум Heart! Не съм виждала такъв, иначе щях да си купя Wink Kissing Heart!

# 352
  • София
Натуся, прекрасен кукуряк Heart Eyes! Къде го гледаш ?
В голяма саксия на терасата.

# 353
Момичета, страхотни цветя показвате, усмихвате ме всеки път като влезна в темата. Не съм се разписвала от месеци, но пък ви наглеждам редовно, да се наслаждавам.
Сега и аз искам Николайчо. И то много. Моля да ми кажете от къде се сдобихте с него, помня нещо във фейсбук май беше, но нямам възможност да връщам назад да търся.
Видях едни уникални азалии, очите ми останаха, адмирации за дамата, която ги отглежда.
Детето ми подари за Коледа азалия, още е жива, отчитам го като голям успех. Докато се наканя да я снимам, тя прецъфтя, но пък изкарва нови листенца и по това съдя, че може и да я бъде, въпреки че в нас е 26 градуса

И една сансевиера, много ми харесва как е напълнила саксията с бебетата, но се чудя дали така да я оставя, или да ги разделя. Дали не се задушава най-малкото?
А карсулката си я захванах от едно листо миналата есен. Расте по-бързо и по-добре от купените сукуленти Simple Smile

# 354
Сега и аз искам Николайчо. И то много. Моля да ми кажете от къде се сдобихте с него, помня нещо във фейсбук май беше, но нямам възможност да връщам назад да търся.
Моят Николайчо го взех от тук https://www.plants.bg/strelitsiya-(strelitzia-nicolai)?search=%D … ;description=true
И аз съм харесала Азалия, но засега се въздържам ... всячески. Иначе имам новички - фикус Тинеке, нисичка Сансевиера и едно което на английски му казват Spider plant /не знам какво му е българското/.

# 355
Snake plant  е сансеверията Simple Smile

Иначе на тази от снимката, нищо й няма, ако не искаш, не я разделяй. Моята едната я пресадих чак като изкриви саксията (пластмасова), в която беше. Растеше в една посока, хоризонтално и я деформира толкова, че се клатеше и имаше опастност да се обърне.

# 356
Аха, ама не snake, а spider
Eто такова

# 357
Това което показваш е паяче, да, ама онова от снимката на Bubabuba666 е змийче.
Те май нещо сменяха и змията я класифицираха като вид драцена, ако не се лъжа.

# 358
Аха, ама не snake, а spider
Eто такова

Това е хлорофитум и аз имав едно голямо и две дъщерички от него Simple Smile

# 359
Малко диви снимки от днешната разходка.
Ако някой има нужните познания да казва кое какво е.

Общи условия

Активация на акаунт