Нашите цветя - обща тема 13

• 37 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Днес реших да си пресея в саксия закупените Хортензии. Едната имаше живи червии. Извадих растението от оригиналната почва и събрах тази с червиите в плик са я изхвърля. Сега прочетох, че това са вредители. Втората уж нямаше, така че я засях със оригиналната и почва. Какво да правя? Някой има ли съвет с какво да я прочистя земята, че да ги убия нещата или да хвърлям разстенията? Много ще ме е яд...

# 361
Магни, второто е някакъв вид декоративен грах, семейство Lathyrus, а третото вид маргаритка, семейство Asteraceae. Но какъв вид точно, не знам, те са много.
Първото според мен е вид ерика. Вероятно специфичен за района, ако има някой ботанически сайт с местни видове, сигурно ще го намериш там.

Ариадна, не ги хвърляй! Полей почвата с някакъв препарат от агроаптека, ще измрат и червеите, и ако има други гадинки.

# 362
Поливали ли сте цветя с бира - имам вкъщи половин бутилка, вече изветряла, да рискуваме ли да сложа в някое цвете 🤔

# 363
  • Карлово
Поливали ли сте цветя с бира - имам вкъщи половин бутилка, вече изветряла, да рискуваме ли да сложа в някое цвете 🤔
Не категорично. Бирата не е жива бира, а е стабилизирана със спирт.

# 364

Пастьоризираната бира не е жива бира, но е абсолютно невярно, че в бирата се добавя спирт.

# 365
Evencee, Миоки, благодаря Flowers Hibiscus. "Змията" от снимката я пресадих в почва за сукуленти преди година, като я купих. Нараснала е тройно. Ако е драцена ... Thinking. А, и тор за сукуленти и слагах Blush

# 366
Онзиден в градински център пред такава "змия" имаше табелка, на която пишеше, че е сукулент.

# 367
Добре си направила, не се притеснявай. Поливат се точно така, като сукуленти. Не обичат влажно често. Някои поливат веднъж месечно даже. На моите им сипвам веднъж на 2-3 седмици и ги оставям хубаво да засъхнат. Също са в рехава и незадържаща вода почва.

# 368
  • Карлово

Пастьоризираната бира не е жива бира, но е абсолютно невярно, че в бирата се добавя спирт.
Ми полей си цветята тогава.

# 369
Да, рядко поливам, по-често я забравям, те листата са доста дебели.
Софт, права си по принцип, но за съжаление в бг някои производители слагат спирт в бирата, колкото и идиотско да звучи.

# 370

Ми полей си цветята тогава.
Можеш спокойно да полееш - няма да ти отрови цветята. НО дали ще по ог е - не мога да кажа.
Аз съм сред бирата от 20г и не поливам, защото не мисля, че ще помогне,
Ако искаш, по-добре си направи разтвор от Мая и с нея си полей.
Предполагам витамините от група Б се търсят с подобни изказвания/текстове по популярни сайтове.

Колкото до стабилизирането - по принцип е скъпо. Големите производители предпочитат контролирани изкъсо процеси и пастьоризацията ИЛИ многократна филтрация и т.н.
Малките - които са наистина крафт, местни, а не бг етикет върху кенче произведено за тях от някой си някъде…било то и Германия, предимно разчитат на бърз оборот, но и там процесите са важни!

Спирт - той е много скъп и никой не би го вложил.

Да не задълбаваме Дами:)

Иначе - наздраве днес! Купете си любимата бира, в никоя на нашия пазар няма да намерите добавен спирт! Весел празник, кой какъвто си избере!

# 371
Аз избирам и двата. И съм влюбена, и вино обичам. А днес ме зарадваха с тези. Е да, аз ги посочих, но уважиха желанието ми да не са рози. И вече са в сандъче 😍

# 372
  • Пловдив
Аууу, красота! Много ги харесвам...от къде са?

# 373
Ооо, Магни, разкошни цветове са. Честити. Като ти напълнят сандъка с цвят ще показваш, страхотно ще е. Аз миналата пролет успях да си захвана от луковички. Но докато се развият и цъфнат, стана лято, а те явно не обичат хич жегата, бързо увяхваха и накрая прегоряха. Изрязах ги до дъно и наесен бяха покарали отново. Тъкмо се бях зарадвала, че ще цъфнат напролет, но като почна да вали сняг ги прибрах на стълбището и си заминаха много бързо Confused

# 374
Аууу, красота! Много ги харесвам...от къде са?
Оказа се, че в Малта са също много популярни. В момента са във всички цветарски магазини. Аз ги харесах тук в темата.
Буба, я кажи според теб няма ли да им е тясно в сандъчето. Може би трябваше да ги преместя всяко в отделна саксия? 🙄

Общи условия

Активация на акаунт