Нашите цветя - обща тема 13

• 37 806
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Момичета пак се включвам с въпрос. Имам около 30 саксии с мандарини, време ли им е да ги извадя вече на терасата( с изложенията съм скарана, пече сутрин и следобед няма слънце на терасата)? Както и 3 дървото на живота имам, на които също им се чудя да ги препращам на въздух? 😀
За мандарини не зная, но Дървото му е рано. Аз имам огромни. Търпеливо изчаквам Март да мине, защото нощните Т са ниски.

# 436
Гледам някакво дръвче при съседите цъфнало. Ябълка ще е. И филадендроните им май са напъпили, макар че е рано, но тази зима просто  забрави да дойде.

Моят портокал стои цяла зима на открита тераса.

# 437
  • София
За северната тераса препоръчвам циганчета(Impatiens walleriana).Вярно,че са едногодишни,но за сметка на това цъфтят цяло лято.
За южната,освен това което казаха може да се гледа и БЕГОНИЯ СЕМПЕРФЛОРЕНС

# 438
По темата с ранункулуса,някой садил ли е? Взех си одеве,някакви луковички са,но ще видим дали ще излезе нещо.

# 439
  • Бургас
Страхотни цветя  имате,момичета!
Аз си имам цъфнало бебе зюмбюлче,но нямам телефон с който да снимам и да ви го покажа. Аз и затова не съм показвала китките си от много време.
Колегата ми даде два мънички смърча и те бебета.
Имам цъфнало страхотно шарено мушкатце - бяло с пръски цикламено. Жестоко е!

# 440
  • оттам, откъдето започва България
karzz , скоро да намериш телефон за снимки. Simple Smile

# 441
Ени, накисни ги във вода да се надуят и засаждай скоро, най-добре вътре. Аз моите ги засадих късно и на студено, докато се наканят да растат изпуснаха сезона и не цъфтяха.

# 442
  • Варна
По темата с ранункулуса,някой садил ли е? Взех си одеве,някакви луковички са,но ще видим дали ще излезе нещо.
Аз сях луковици миналата пролет, цъфнаха в средата-края на юни, но цветовете не бяха трайни. Вероятно им беше топло вече.
 Част от тях се показаха преди месец, но слана ги попари. Очаквам да видя какво ще се случи с останалите.

# 443
Ени, и аз така, мисля, през март ги сложих и хванаха големите жеги. Слагай сега, да има време да им се радваш. Първо вътре, като се стопли трайно и и са пуснали хубави листа - чак тогава ги премести навън. Само внимавай с поливането, след като са накиснати, по-пестеливо. Че аз прекалих и няколко изгниха още преди да се развият

# 444
Мерси за насоките. Ще ви послушам. Heart

# 445
Момичета, някой има ли опит в отглеждане на джинджифил? Мисля да пробвам.

# 446
Fani, на южна тераса успешно съм отглеждала кученца, винки, делосперма, аптения, дихондра, мушката, сакъзи, калибрахое и петунии( последните две ужасно въшлясват). При мен калдаръмчето умря въпреки грижите, които полагах за него. Циганчето пък ми умря на северозападна тераса лятото, явно му е било горещо.
Виж и тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1322891.

# 447
  • Пловдив
И аз взех ранкулус тая сутрин и още някакви луковички и утре при мама ще ги засадя. Имат оранжерия и ще ги оставя там.
Колко горе-долу да стоят във водата?
Мин.година поръчах луковици и излязоха, но въобще не стигнаха до цвят...явно заради жегите...а позната има засято в двора и така цъфти, че очите ми останаха...като на картичка е.

# 448
Аз всяка година купувам няколко засадени луковици зюмбюл. Растат за дни, стават големи и силно миришещи и искат много вода. Вчера видях в супермаркет засадени по три в стъклени съдове, заедно с бръшлян.

# 449
Днес получих по Еконт една орхидея лиодоро - отдавна мислех да си взема и най-после се наканих Simple Smile Струва ми се, че има кейки - поне мисля, че е това, не съм виждала наживо:

Другите ми три фаленопсиса, които започнаха да образуват цветоноси преди НГ, в момента са с малки пъпки - дано до март да разцъфти поне някоя от тях.

Общи условия

Активация на акаунт