Нашите цветя - обща тема 13

• 37 790
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Аз снощи накиснах ранункелите, подсетена от вас:hibiscus: Днес вече са се надули, довечера ще ги садя.
Няколко грудки са мухлясали, но изглеждат живи все още. Тях не ги накиснах, мисля да ги полея с кислородна вода и направо да ги садя.

Лиодорото е с кейки, честито. Може би знаеш, този сорт се отглежда малко по-сухо от останалите фаленопсиси, не пие толкова вода.

Джинджифил се отглежда лесно, като цвете в саксия, но не съм чула някой на нашия климат да е отгледал грудки.

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тия черни точици на лиодорото какво са?
да не са някакви гадинки? Sad

# 452
Почвата е. Беше в кашон, иначе доста добре опакована. Поотръсках я, но има още. И между листата има, както и в розетката, дано не стане проблем.

# 453
Флоксче,и аз накиснах моите одеве. Утре ще садя и аз. Hug
Много хубава орхидея! Честита! Моите почнаха да задържат пъпките,та имам и отворени вече по няколко.

# 454

Момичета, мушкато не намерих,казаха април,но ми препоръчаха тези красоти,дано вървят 😊

# 455
Тези са с много кратък живот.

# 456

Момичета, мушкато не намерих,казаха април,но ми препоръчаха тези красоти,дано вървят 😊
Фани ти къде си, че не можеш да намериш мушкато? Ако трябва да пратим малко Simple Smile

# 457
И аз започнах да се обзавеждам с цветя. Днес гледах розите на терасата, част от тях са мини рози). Та скоро ще имам листа. Една от катерливите ми рози въобще не загуби листата си. Бях си поръчала още рози, дано да са издържали ниските температури.
Вътрешните ми цъфтят.

Тук като гледам пак ще има цвят

Тази не спира да цъфти

А тази, опитвам се с ластици да я накарам да върви нагоре

# 458
При мен мушкатата, които са на остъклената тераса почнаха да цъфтят

, тези, които останаха навън всички замръзнаха.

# 459
Хаха,от Хасково съм просто пеша стигнах само до един цветарски магазин о не издържах да си ги взема 😁😁😁А моят мъж прави тор и директно му ги дадох да ми ги сложи в саксии,и месец да,са така пак ще ми пълнят окото 😄

# 460
А моето не е спирало цяла зима - една цъфнала топка и една напъпила, окапва цъфналата - цъфти напъпилата Relaxed

Сложих по стъклата мат фолио да не им пече много през лятото, че миналото лято им беше горещичко.

# 461
Fani, още е рано за мушката и сакъзи по магазините, те почват да се появяват месец април. Сега навсякъде има иглики, зюмбюли, нарциси и ириси.

# 462
Нати, рано е при теб! 😛

# 463
  • София
Здравейте, влизам да се похваля с цъфналия си зимен жасмин (ако не бъркам вида). От миналата пролет ми е, когато го купих цъфнал и сега пак ме зарадва с цвят и прекрасен аромат.

Имам и един въпрос, наумила съм си да си гледам на едната тераса (североизточна) големи кашпи с бамбук, от този високия, който издържа през зимата навън. Никъде не съм виждала да продават, знаете ли откъде мога да си купя? Някой от вас има ли опит с отглеждането на бамбук навън?

# 464
Ох, накъдри ми се цветенцето Confused

И сега не знам - студено ли му е или климатика го е отвял…
Вчера си отмъкнах от Лидл още едно мъниче

А кактуса реши да ме зарадва с цели 2 пъпки

И Калата, която бях отписала, взе да се събужда

Може и да не цъфне, но поне листа ще има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт