Нашите цветя - обща тема 13

• 37 798
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Че то в БГ кое не е скъпо?
Понеже детето е луд фен на бонбоните Фереро , тук за 16 плащаш близо 9 лв, от Германия ни ги носят за под 2 евро.
Орхидея имам от Дания за 9 лв, тук такава ще да е поне 30.
Едни от първите смелчаци навън:

Здравейте, много е красив. Кога може да се разсажда? Моят е на голяма туфичка и искам да го размножа.

# 526
И при мен цъфнаха минзухарите. Засега само два вида.

# 527
Здравейте, много е красив. Кога може да се разсажда? Моят е на голяма туфичка и искам да го размножа.

Порадвай се на туфичката докато прецъфти, и после пресаждай спокойно. Може по всяко време, но като се скрият листата е по-трудно да намериш луковичките.

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да ви покажа какъв ужас преживях вчера.

# 529
Касия, за две години лилавият минзухар се саморазмножи почти покрай целия плочник, нищо специално не е правено, като трева е. Оставен е на самотек.

# 530
Какво им правят, Добри?
И аз имах стресова минута като намерих едната си дипладения обърната от вятъра със саксията нагоре върху калината. Добре че надникнах на балкона. Още днес ще ги преместя в керамични саксии, че са тежки.

# 531
О да! Те и големи коренища пускат дипладениите.

Някои тези дни тук писа за тези висящи треволяци. Как се гледат? В магазина бяха закачени на някакви метални стойки, които бяха десетина пъти по- скъпи от растението. Полива ли се това нещо някак?

Да ви покажа малко камелии. Голямата саксия в ляво струва 599 евро. 😬

MagniM,

Скрит текст:
днес ще снимам конструкциите за дипладениите и ще ти пратя на ЛС

# 532
Точно корените излезли от дупките на транспортната са спасили растението да не остане без саксия.
Благодаря, Софт! Много ще ми е полезно!

# 533
То е много кораво цвете, докато не свърши периодът на цъфтежа, но пък той е много дълъг. В Малта може и да не му опадат листата след това. Но от отчупване нищо няма да му стане, а и клонките са жилави. Аз постоянно ги режа, защото иначе ще плъзнат по керемидите. Червените растат много по- бързо от белите и цъфтят повече.

# 534
Какво им правят, Добри?
Скрит текст:
И аз имах стресова минута като намерих едната си дипладения обърната от вятъра със саксията нагоре върху калината. Добре че надникнах на балкона. Още днес ще ги преместя в керамични саксии, че са тежки.

стрелиции са, от оранжевите. вадят ги и ги мятат в черни чували. след това дали ще ги изхвърлят, дали ще ги дробят за компост...
и като се сетих как някой си търси, друг гледа като бебе китка Николай, а тук ги изкопават...
сърцето ме заболя.

# 535
Ужас. Защо го правят?

# 536
Аз видях че са стрелиции, но реших че слагат капково около тях или им сменят пръстта. Не че има логика в последното. Може би ще ги обновяват? Тук при мен в дворовете също има много и за никой не са нещо специално.

# 537
попитах. ще слагат други, ниски цветя около останалите стрелиции, за да е по-красиво
ще намина тия дни да вида какво са боднали. Simple Smile
един цъфнал банан видях наблизо, ще се опитам да стигна до него да го снимам.
мернах и цъфнала праскова. Simple Smile там ще е по-сложно, че не запомних откъде мина таксито, но ще опитам и прасковката да намеря. Simple Smile

# 538
Натуся, изкуши ме.

# 539
Здравейте, някой от вас дали е на ,,ти" с кактусите (ако може да ми обясни дали купува или си прави сам почвата за тях, на колко време ги полива...)

Общи условия

Активация на акаунт