Нашите цветя - обща тема 13

• 37 808
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Четох че трябва да е плитък и разлят съд. В такъв ги преместих. Ще поливам. Обикновено преполиването ми е проблем. 😂 Дано цъфтят поне до юни. Не обичали жегите.

# 511
  • Варна
...И гладиоли и ириси боднах.
Не е ли рано за гладиолите?

# 512

Днес купих от Хоум Макс тези красоти на промоция по 1,09 😊

# 513
Чудесни! Успех с отглеждането! Аз така и не успях да отгледам иглика в саксия /сандъче.

# 514
  • София
Реших да се сдобия с тиландзия.Някой в темата имаше (май Добри).Моля,да сподели как се гледа.Чета различни мнения.Едните потапят във вода,други пръскат,трети слагат върху влажен мъх.Последния начин много ми допадна,пулвиризираш мъха веднъж месечно и отгоре се слага растението,мъзелива работа.Спретнах оранжировка с камъчета ,мъх и тиландзия.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 17:39 от Натуся

# 515
...И гладиоли и ириси боднах.
Не е ли рано за гладиолите?
Не знам. А една луковичка имах само,та я насадих,че ще забравя после. 😃 Може и да е рано,но е сигурно.
Сърбяха ме ръцете да наредя оксалисите и зефирантесите по прозорците,да ги будя,но ще има още студове и се сдържах. 🤭

# 516
Сърбяха ме ръцете да наредя оксалисите и зефирантесите по прозорците,да ги будя,но ще има още студове и се сдържах. 🤭
Ени, моля разкажи как се справяш с тези двете? Оксалисите миналата година ги гледах вътре, пуснаха едни дълги дръжки, сега изнесох саксиите навън. Зефирантесите бяха в някое сандъче навън, там и презимуваха, може да не са живи вече...

# 517
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Реших да се сдобия с тиландзия.Някой в темата имаше (май Добри).Моля,да сподели как се гледа.Чета различни мнения.Едните потапят във вода,други пръскат,трети слагат върху влажен мъх.Последния начин много ми допадна,пулвиризираш мъха веднъж месечно и отгоре се слага растението,мъзелива работа.Спретнах оранжировка с камъчета ,мъх и тиландзия.
Скрит текст:

моите бяха в чашка, с камъни на дъното.
пулверизирах рядко през лятото, вадих ги и ги потапях във вода за минута две още по-рядко.
веднага им проличава, че са доволни. Simple Smile след това пак в чашата.
измръзнаха в селската къща при първите студове Cry не можах да ги опазя.

# 518
Флоксче,оксалисите си ги оставях на студено,заспиват и на пролет изкарват пак. Тази есен ги изрязах аз,преди това ги оставях просто да си изсъхнат. В момента са в мазето,за първа година ги държа там зимата,но се надявам да не съм ги загубила. Аз от четирилистния набоцках и в градината,защото всички ми казаха,че нямало проблеми за тях. Зефирантесите ги имам от миналото лято и жената,която ми ги даде каза точно така-есента ги слагаш в мазето и на пролет ги вадиш. Така направих,ще видим дали ще се събудят сега. 😂 Ти твоите къде ги държиш зимата?

# 519
Моите зефирантеси зимата си бяха навън. Просто съвсем забравих за тях, и не помня в кое сандъче бяха Flushed Затова си мисля, че може и да не се събудят. Но пък тази зима беше много топла, може и да са оцелели.
Оксалисите си бяха вътре, там изсъхнаха, и сега ги извадих преди да са покарали пак, даже ги валя дъжд тези дни.

# 520
Ами много е вероятно да са оцелели. Ще кажеш след някой и друг ден. 🤗

# 521
  • Мадрид / София
Открих ви 🤣 късно, че сте в нова тема.
Имах тиландсия, но не оцеля. Пръсках я с вода от време на време, но въпреки това накрая си замина. Може би беше твърде младо растение.

# 522
Тиландсията изисква висока въздушна влажност. В Хюстън бяха навсякъде по дърветата.
Тук си купих едно почити умряло от Лидл. От време на време му наливам малко вода в буркана. Най- ме е яд на това, че тук давам луди пари за цветя, а там ги има в естествена среда.
Мисля си, че перфектната среда би бил огромен буркан, като мини оранжерия.

# 523
В България цветята са много скъпи, в това число и букетите. Имам спомен обаче, че се носеха легенди колко били скъпи цветята на запад.

# 524
Че то в БГ кое не е скъпо?
Понеже детето е луд фен на бонбоните Фереро , тук за 16 плащаш близо 9 лв, от Германия ни ги носят за под 2 евро.
Орхидея имам от Дания за 9 лв, тук такава ще да е поне 30.
Едни от първите смелчаци навън:

Общи условия

Активация на акаунт