Нашите цветя - обща тема 13

• 37 845
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Софт, моята я получих подарък за рождения си ден през Май, цъфнала. После изкарва цветове до септември. Четох, че зимата луковицата се вади и прибира на хладно. По него време още не бях отчела факта, че зимата в Малта не е като тази в България. В момента тук градинските бели кали цъфтят вече. А аз спрях да търся инфо в бг форуми. Simple Smile И да, целогодишно зареждат магазините и при нас с цъфтящи такива.

# 196
^^ Филодендрон сканденс "Бразилия" е зеленото. Много е хубава цялата колекция.

Шарени кали и аз пазя от миналата година, в гаража са, още са в саксийката. Беше ги навалял дъжд навън още преди месеци и пръстта и сега изглежда влажна, та карах ММ да проверява коренището, било окей. Мисля да ги прибера в хола чак като се затопли времето. Имам и няколко в градината дето не ги извадих, а дори си бях приготвила хартиена торбичка за тях, та въобще калите у нас са под въпрос. Още не съм сигурна харесва ли ми това цвете или не ми харесва, така че ми се ще да ги погледам още един сезон, за да установя.

# 197
Момичета, вярно ли е че това цвете е отровно и не трябва да стои вкъщи? Цъфти бяло, като калия.

# 198
Отровно е, ако се яде. Мисля, че цветовете също бяха проблемни, когато пускат прашец, за домашните любимци. Ако имаш малки деца или животинчена, дръж го на недостъпно място. Иначе просто да стои в стаята, не е проблем.

# 199
Натуся, листата отдолу са по скоро цикламени, на снимките излизат по
различно

И една иглика . Големи студове и почти всичко на терасата е замръзнало.

# 200
Те май не се гледат на сериозен студ игликите. Снощи в градинския център ги видях в едно помещение, което не е на открито, но е неотопляемо и доста хладно. Азалиите и цикламите също бяха там. Даже заснех игликите заради цветовете.

Много съм се запалила по стрелиция Николай. Гледам един сериали по Амазон, който сам по себе си е хубав, но аз зяпам само стрелциите. 😆 Огромни и цъфнали. В градинския център бяха заредили огромни и видях, че доста ги купуват, но нито една не беше цъфнала. Не знам въобще на този климат дали може да се случи.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 10:04 от Анонимен

# 201
Момичета, извинявам се предварително, че не следя стриктно темата и може да греша, но бях останала с впечатление, че някой търсеше розов Сингониум. Вчера мернах 5 саксии в Баухаус, София.

# 202
Момичета, извинявам се предварително, че не следя стриктно темата и може да греша, но бях останала с впечатление, че някой търсеше розов Сингониум. Вчера мернах 5 саксии в Баухаус, София.

Това ще се направя, че не съм го видяла
 🙈🙉🙊

# 203
  • София
различно

Благодаря.
На моя листата като долните на твоето.Явно му липсва светлина или нещо друго.

# 204
Трябва да са на сенчесто място, от пряка слънчева светлина се "обезцветяват".

# 205
различно

Благодаря.
На моя листата като долните на твоето.Явно му липсва светлина или нещо друго.

Моето растеше страхотно, тъмно оцветено. На сянка върху един шкаф стоеше. Наскоро го намерих счупено от корен и паднало на земята. Предвид че всъщност почти нямаше корени, подозирам че е паднало само от тежестта си.

Направих си сандъче с калахоета.

# 206
Има ли някаква тайна за цъфтеж на тези каланхоета? Моето има листа като за сарми и никакъв цвят 🤔

# 207
Има. Шест седмици да стои десет часа на ден на тъмно и да не се полива изобщо. Даже съветват да се пъха в шкаф или килер. 😆 И да се изчаква хубаво да изсъхне пръстта преди да се полее.
И да се подрязват листата, също и да се тори по време на цъфтеж. Ако не стане, вземаш ново. Аз имам две, които са високи по около 30 см и спряха да цъфтят, но другите периодично цъфтят.

Аз не знаех, че калахоето е сукулент.

# 208

Това ще се направя, че не съм го видяла
 🙈🙉🙊
... Вероятно до утре сутрин, когато пътя Ви случаааайно ще се отклони покрай Баухаус. 😀😀😀

Да покажа скорошна придобивка от Кауфланд.

# 209
  • оттам, откъдето започва България
Ехааааааа, не бях виждала цвят на алое.

ПП Всъщност алое ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт