Нашите цветя - обща тема 13

• 37 784
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Това зявиване на листата, при мен, най-често е от недостатъчно вода. Или поливането не е адекватно, или има проблем с корените.

# 466
  • Бургас
И моите мушката и сакъзчета цъфтят през зимата. Започнах да ги поливам по честичко,че някои са с по меки и завехнали листа. Още много им жълтят листата и пада голямо чистене. Май още веднъж ще ги подрежа.

# 467
Тит,очите ми останаха в бялата красавица! 😍 Какво й е името? Не съм много запозната,но бих си взела,невероятна красавица е. ❤
Това със завитите листа на Беки го имам и аз. Не знам от какво,но и то често губи листа и в същото време си изкарват нови,та нямам обяснение. Освен да не му харесва почвата,че последната,която взех е ужасна. Не задържа водата,направо изтича и от горе седи сухо.. Като се позатопли ще я сменям.
Днес ще садя ранункулуса,май са се напоили грудките вече.
В салфетка съм накиснала и костилките от фурми. Не знам колко време трябва да ги държа така,но ще чакам още.
Нямам търпение вече да се стопля и да изнасям повечето саксии навън. 😃 Но ще чакам поне до март.

# 468
Днес ще садя ранункулуса,май са се напоили грудките вече.
В салфетка съм накиснала и костилките от фурми. Не знам колко време трябва да ги държа така,но ще чакам още.
Нямам търпение вече да се стопля и да изнасям повечето саксии навън. 😃 Но ще чакам поне до март.
На единият от моите днес видях, че са пожълтели някои от листата. И ги премахнах, не знам дали беше грешка. Чудя се какво иска. Казаха ми два пъти в седмицата да поливам.

Иначе и аз вече нямам търпение да се стопля и да редя саксиите на покрива. Те пак са на открито, но на балкона. И дипладениите ми отваря пъпки, а колко нови има. Heart Eyes

# 469
Магни,нямам идея. Аз от теб видях колко са хубави и за това взех. 😃 Моите трябва да са микс,ето такава е опаковката:

Дано има жълт! Много искам. 😍

# 470
Ох изкушавате!
Пусто с тези сертификати в магазин не може да се влезе, но май ще навестя разсадниците и градински центрове тези дни

# 471
  • Карлово

На единият от моите днес видях, че са пожълтели някои от листата. И ги премахнах, не знам дали беше грешка. Чудя се какво иска. Казаха ми два пъти в седмицата да поливам.

На моя имаше жълти листа, като го купих. Мислех, че е от лоша грига в Кауфланд. Пресадих го премахнах, жълтите листа. Напери се, отвори още един цвят, но по-дребен от първия и не така ефектен. Сега пак гледам едно листо е пожълтяло и аз умувам как да му угаждам. Иначе поддържам влажна почвата. Сигурно и аз  пъти седмично поливам.

За бамбука:
Тук съседите имаха и не могат да си изчистят градините. Много е инвазивен. Излиза и изпод оградите. Никакви грижи не иска.

# 472
Приятелят на дъщеря ми ми донесе преди малко този букет. След малко отивам да търся в саксия.

MagniM, дипладениите цъфтят като луди. Моят опит е, че обичат много ярка слънчева светлина, независимо че съм чела обратното. Сложи им нещо да се катерят и увиват, ако няма.

# 473
Е то сянка при мен няма, Софт 😂 С един триножник от бамбук са в средата и двете дипладении, но отдавна са над върха. Ще мисля какво да слагам да се катерят като ги местя. Още са в транспортните саксии. И за стефанотиса ще ми трябва. Даже питах за идеи за конструкция тук. Сега е фризиран, но миналото лято беше пуснал пипала към бугито до него.
Дама Трефа, страх ме е ако поливам повече пък да не загният. Чета че им жълтеят листата преди да заспят. Е аз сега ги взех, чакам да растат и цъфтят.

# 474
  • Карлово
Споко бе, нашите няма да спят, само се адаптират.

# 475
Е то сянка при мен няма, Софт 😂 С един триножник от бамбук са в средата и двете дипладении, но отдавна са над върха. Ще мисля какво да слагам да се катерят като ги местя. Още са в транспортните саксии. И за стефанотиса ще ми трябва. Даже питах за идеи за конструкция тук. Сега е фризиран, но миналото лято беше пуснал пипала към бугито до него.

Виж дали няма готови конструкции, например в онези евтините магазини за домашни потреби. Забравих как се казват, някъде до Нашар имаше голям такъв. Там съм виждала много неща за цветя. Тук има навсякъде такива, включително и за по едно-две евро. Балконът ми е пълен с пръчки и конструкции и мъжът ми иска да ги изхвърля. Вчера се разправяхме за торба с пръст, която мистериозно изчезна и ходих да си я взема от контейнера за био боклук. Imp

# 476
Талира, Джей Би стор нямат нищо подобно. Иначе можеш да намериш почти всичко друго. Имам мъж със златни ръце. Само да поиска. Миналото лято едва си измолих стъпаловидни поставки от палети, да не са саксиите директно на земята че е страшно като се нагрее. Ще мрънкам, но ми трябва идея. Снимай твоите може да ме огрее вдъхновение 😂

# 477
JB точно.
Щом мъжът ти може е лесно. Ще снимам по-късно или утре, че се е развихрил пак да подрежда терасата.

# 478
У дома подредената съм аз. Той е Плюшкин и често тича като теб след мен като изнасям боклука. 😂
Ще ти напомня ако ме забравиш. И чакаме снимки на новите ако откриеш.

# 479
  • Пловдив
Освен лютичето, взех и този Спараксис и набоцках...да видим..

Общи условия

Активация на акаунт