Нашите цветя - обща тема 13

• 37 767
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Минзухарчета в градинката ми.

Някой питаше за бамбук.Ето моя.

Взехме го от човек който си го има в двора. Неговият близо 3м. висок,а нашия нещо върви дребен,явно пространството закорените му е малко.

# 571
Минзухарчета в градинката ми.

Взехме го от човек който си го има в двора. Неговият близо 3м. висок,а нашия нещо върви дребен,явно пространството закорените му е малко.
Здравейте,
и аз мисля да сея бамбук край оградата, но се боя да не би много широк да става и да се ограничава трудно. Да не премине и у съседите, защото сме само с мрежа отделени. Имате ли информация дали се поддържа лесно?

# 572
Добронамерен съвет от мен. Има различни видове бамбук. Някои са много инвазивни, корените се разпространяват надалече и могат даже да повредят основите на къщата. Веднъж ако се разпространи много трудно се премахва, като троскот е. Може да се сложи ограничител около корените, но ранно или късно ще намерят пролука. Особено ако плъзне из съседите, със сигурност ще си развалите добросъседските отношения.
Аз бих си избрала друго растение за двора, а ако непременно искам бамбук, бих го гледала в голяма кашпа, която не стои директно на земята.

# 573
и аз мисля да сея бамбук край оградата, но се боя да не би много широк да става и да се ограничава трудно
Имам бамбук няколко кв.м. и не се е разпространил, няколко туфи са си от миналия век дори си е празно между тях ¯\_(ツ)_/¯ Но видове има много, да, на етикета може да пише разновидност и си търсиш инфо.

# 574
  • София

Привет, аз питах за бамбук Simple Smile смятам също в сандъчета на терасата да го отглеждам, така че вашия пост ми е много полезен. Вашите сандъчета колко са големи и каква почва ползвате? Прибирате ли го зимата, на мен ми се ще да си стои на терасата и да зеленее, но не знам дали ще издържи. В София ли го гледате? Виждала съм в кв. Изток в една къща до оградата много красив и зелен бамбук, който си е зелен целогодишно, но незнам дали примерно къщата не му пази завет и затова оцелява.

# 575
Купих вчера малко зюмбюли, нарциси и лалета, поникнали, почти готови да цъфнат. Дали е добре да ги насадя в голяма саксия на терасата, температурите са около 7-8 градуса при мен. Нямам никакъв опит с градински цветя, моля за съвет!

# 576
Пипи, тези трите са студоустойчиви, сади ги спокойно на терасата.

# 577
  • София
Привет, аз питах за бамбук Simple Smile смятам също в сандъчета на терасата да го отглеждам, така че вашия пост ми е много полезен. Вашите сандъчета колко са големи и каква почва ползвате? Прибирате ли го зимата, на мен ми се ще да си стои на терасата и да зеленее, но не знам дали ще издържи. В София ли го гледате? Виждала съм в кв. Изток в една къща до оградата много красив и зелен бамбук, който си е зелен целогодишно, но незнам дали примерно къщата не му пази завет и затова оцелява.
Това са садъците https://praktiker.bg/bg/Sand%C3%A0ci/PLASTMASOVO-SAND%C3%A0ChE-8 … SM-REBRA/p/451743.Почвата чист торф.В София са.Цяла зима стоят навън,нищо им няма.Поогънаха се леко след снеговалеж,но като го махнахме се изправиха.

# 578
Взех си много луковици фрезии, трябва ли да ги кисна във вода и колко време, преди да ги сложа във саксиите?

# 579
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма нужда да се киснат.
всички купешки луковици са обработвани с химикали срещу гниене и вредители, като ги киснете тази защита пада.
за раункулусите пише да се киснат, но там е малко по-особена ситуацията. Wink

# 580
Благодаря, прочетох тук,че съветвате да се киснат луковици и затова реших и да питам и за фрезията.
Има промоции в Хоум макс,големи пакети по 50 луковици са по 10 лв.Според мен си заслужава,ако ви трябват цветя бягайте там 😁.

# 581
Аз бях взела от тях - повечето изкараха, но изглеждаха доста грозно в сандъчето - може би аз съм очаквала друго - лежаха на всички страни, като трева или слама и цветчетата не бяха добре оформени, като тези, които се продават.

# 582
  • Варна
Аз бях взела от тях - повечето изкараха, но изглеждаха доста грозно в сандъчето - може би аз съм очаквала друго - лежаха на всички страни, като трева или слама и цветчетата не бяха добре оформени, като тези, които се продават.
Аз миналата пролет сях от тях в двора. Успеваемостта - около 60% , цветовете бяха относително добре оформени, независимо че цъфтяха юли-август. Бонус беше, че бяха и ароматни.

# 583
И аз посадих фрезии  преди година, тези в саксията бяха с дълги клюмнали листа и без цвят, тези в двора бяха с нормални здрави листа и цвят, но бързо изчезнаха луковичките, не знам защо.

# 584
Една жена ми каза,че не била доволна от тези луковици фрезии.Каза ми,че миналата година си била купила, но не и станали.Била чела и в интернет,че са капризни,но като я питах къде ги е гледала,каза на двора.Аз в саксии мисля да ги сложа,но може и в земята да пробвам сега имам много.Взех два пакета от Хоум макс от двойната и единична по 50 броя имам и още един пакет с 10 броя от Кауфланд.Има и за експерименти.
В Кауфланд има едни евтини хризантеми в малки саксийки към 4 и нещо.Ако се сещате и сте ги заглеждали и вие те стават ли за отглеждане в двор?

Общи условия

Активация на акаунт