Нашите цветя - обща тема 13

• 37 765
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Карлово
В Кауфланд има едни евтини хризантеми в малки саксийки към 4 и нещо.Ако се сещате и сте ги заглеждали и вие те стават ли за отглеждане в двор?
Стават. При мене на другата година стават големи хризантеми.

# 586
И моите посадени луковици изгниха изцяло в края на сезона. Имам няколко останали, но предполагам че не стават за нищо.

# 587

Здрави и цветни да сте момичета!
Моите ранункулуси няма да ги бъде. Продължават да жълтеят листа, аз режа, съвсем оплешивяха. Новите цветове се отварят дребни и изсъхват преди напълно да са разцъфтели. Но пък добавих още една иглика. Поне така пише на етикета, но е с различни листа и цветчета. 🙄

# 588
  • София
Това са садъците https://praktiker.bg/bg/Sand%C3%A0ci/PLASTMASOVO-SAND%C3%A0ChE-8 … SM-REBRA/p/451743.Почвата чист торф.В София са.Цяла зима стоят навън,нищо им няма.Поогънаха се леко след снеговалеж,но като го махнахме се изправиха.

Супер, много обнадеждаващо Simple Smile Ще си потърся и аз от някъде да си озеленя едната тераса.

# 589
# 590
  • Пловдив
Честита баба Марта! Да сте здрави!
Показвам днес случайно кал си купих 2 лютичета Simple Smile едно за мен и мама... жълтото не беше разцъфнало, но на топло се усмихна...

# 591
Еее Мисте,прекрасни са! 😍

# 592
Можете ли да ми кажете как се казва това цвете

# 593
Прилича ми на peperomia watermelon. Не, повече прилича на Peperomia Napoli Nights

# 594
Мацки,кампанулата за градината става ли? Тази специално:

ММ ми я донесе,аз имам навън,но друг вид. Тази ще си я гледам вътре до като се стопли времето,но после дали в саксия или в градината да я слагам?

# 595
Наоколо я има много в градините. Аз съм провала няколко пъти в саксия да я гледам, нищо не стана.

# 596
  • София/Варна
И при мен в градината става, а в саксия умира

# 597
  • Карлово
На мене ми е оцелявала зимата в саксия Кампанулата, в студено помещение, на около 10-12 градуса.
Но беше с много кукувича прежда. И като сложих саксийка в градина, започна да се прехвърля на други цветя и я изхвърлих.
Сега имам 2 растения от семе в сандъче, пак са вътре. Зеленеят, но още е студено и не съм ги изнесла.

# 598
Аз имам две кампанули точно такива. Една бяла и една лилава. Втора зима са навън. Прибрала съм ги по навътре за да не ги вали.
Може би тази защото е била в магазин няма да е много климатизирана но като цяло те са си зимоустоичиви. Campanula portenschlagiana, мисля че това и беше името на тази.

# 599
Взех две мини фитонии и ги засадих заедно. Предната по неизвестни причини внезапно умря.

Общи условия

Активация на акаунт