Нашите цветя - обща тема 13

• 37 776
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Софт, красавица е и да ти е здрава и цъфтелива Flowers Hibiscus
Грудката днес виждам, че е влажна отгоре, натиснах - мека е и излезе нещо като течност /като много рядка кашичка/, в пръстта прибяга някаква тъмна буболечка... Дали я яде нещо или гние, днес ще я извадя да видя.

# 556
Показвам зюмбюлите, които купих и показах тук в събота. Растат по-бързо от бурени.

# 557
А какви цветя препоръчвате за следобедно огрявана до залез тераса, със силното, слънце на Югозапада 🙂
От 4 год. Гледам, гледах по- точно по 6 големи саксии Калиопе,  но сега ММ ги извадил на тавана и са измръзнали. Пак ще си взема поне 2 Калиопета, но миналата пролет си купих 3 висящи кашпи от  ковано желязо и искам и тях  да запълня.
Насочвам се към петуния,  по-малко към Калибрахое,че е по- дребно и повече играчка с орязването на прецъфтелите.
Но приемам и други предложения и евентуално пръскането,  превантивно прави ли се и най- вече кой препарат е най ефективен,  че много въшлясват 🙂

# 558
  • София
Здравейте! Отново имам нужда от вашата помощ! Дървото ми на живота таман закрепна и показа ново листенце и хоп днес забелязвам някакви бели кацнали неща по сгъвките на листенца със стъбла и други скрити места. Какво може да е това  и какво да правя?  Махнах едното, помислих, че е паднало някакво пухче от някъде, а то се оказаха на доста места идентични  и лепкави.
Опитах се да ги снимам.

# 559
Аз не мога да помогна,но да попитам къде го държите искам и моето да порасне,но като че ли много бавно,държа го вътре на секцията.

# 560
Аз не мога да помогна,но да попитам къде го държите искам и моето да порасне,но като че ли много бавно,държа го вътре на секцията.
На светло ги дръжте.
Зимата близо до прозорец, лятото вън на слънце въздух и вода, по възможност не пряко слънце, изгарят листата. Аз ги покривам с един тензух в жарките часове и за адаптация.
Някакви акари сигурно са това. Пръскай, мой, четка й.
Ако трябва изрежи смело заразеното.

# 561
  • Варна
Мигла,мисля, че растението е нападнато от власеста ( памукова) въшка.

Изолирайте го, огледайте и растенията около него ако има такива. Използвайте инсектицид. В агро аптека ще препоръчат подходящ.

Ако около засегнатото растение няма други цветя, то може да го пресадите защото въшките снасят яйца си в почвата, и да минете / изчистите цветето със спирт ( всяко листо, стъбло, извивка), след това наблюдавате дали ще се появят нови въшки. Това със спирта обаче не зная как ще се отрази точно на това конкретно цвете. При други цветя съм прилагала този метод на почистване от власести въшки. Simple Smile

# 562
Това е яко цвете, няма да му стане нищо от спирта

# 563
  • Мадрид / София
Памуклийка е бялото лепкаво нещо. С инсектицид или на ръка.

# 564
  • София
Благодаря ви много! Дано се справя!

# 565
Ох изкушавате!
Пусто с тези сертификати в магазин не може да се влезе, но май ще навестя разсадниците и градински центрове тези дни

незнам сали някой виче е споменал, но от днес в повечето магазини отпадат сертификатите

Ето и една моя нова придобивка от Лидл

# 566
теменушки

# 567
  • София
А какви цветя препоръчвате за следобедно огрявана до залез тераса, със силното, слънце на Югозапада 🙂
Същите които препоръчахме на съфорумка за южната тераса.Погледни няколко странички назад.

# 568
Здравейте , да споделя едно цъфнало каланхое, в Бургас е студено и доста дълго  го чаках да разцъфне.

# 569
Аз утепах една хавортия с преполиване и отидох да си взема друга, но имаше само някакви с огромни широки листа, не ги харесах, но пък видях гастерията дето тука показа някой и взех такова. Имам една друга хавортия, но тя много се удължи, май и беше тъмничко и я преместих на прозореца в банята. Там заради перденцето не ми се слагат по-едри цветя, заредих разни мини-та - пак бебе пилея, защото голямото растение хвана буби ли, вирус ли, и е едно сбръчкано все още Rolling Eyes и един кактус който се оказа половината коледен половината великденски Hands V В розовата саксийка която се освободи от гастерията сложих един трофеен Шрек, остана ми в ръката като ги разглеждах ¯\_(ツ)_/¯ Не съм сигурна че ми харесва като растение, създава много особена тръпка, ще видим как и дали ще се разрастне, засега ситуацията му е много несигурна отвсякъде. Имам още една новоосвободена саксийка от един подарен сукулент с който не се спогодихме и сега се чудя какво да сложа пък там, висока тясна е като вазичка, в голяма чуденка съм Thinking Ще се оглеждам май за ония въздушните цветя, но ги няма в момента по магазините край нас. Много ме човърка като имам празна саксия Sweat Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт