Нашите цветя - обща тема 13

• 37 743
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Mystiс, разкошни са Heart EyesSimple Smile!
Soft, много красиви фитонии, не съм виждала на живо такава комбинацията на листата( като задната)Two Hearts!

# 601
Здравейте, мили хора.
Някой може ли да ми каже как се казва това растение, за да разбера какви грижи да полагам за него. Доста е дребно.
Благодаря Blush

# 602
Пеперомия. Светлина без пряко слънце и умерено поливане.

# 603
Soft Click, много Благодаря!
Сложих я в кухнята на мивката при една фитония и хипоестес, които купих за спасявате. Има голям северен прозорец и източен точно срещу тях, дали ще му е добре или да го приближа още малко към някой от прозорците?

# 604
Моята е на северен прозорец и е много добре. В самополиваща се саксия е и така да се каже въобще не я поливам, само на около месец доливам малко вода в саксията, от което предполагам, че черпи много малко вода и не обича мокри корени. Даже цъфти като луда. Цъфтеж е силно казано, едни неща като червеи излизат, но това е цветът. Това е сукулент и се гледа по общите правила за сукуленти. Много лесно падат листата, а не растат бързо, така че внимавай като я пипаш.

# 605
Здравейте, мили хора.
Някой може ли да ми каже как се казва това растение, за да разбера какви грижи да полагам за него. Доста е дребно.
Благодаря Blush
Скрит текст:

Peperomia Napoli Nights по-точно. Имаше питане за същия вид растение на предната страница Simple Smile

# 606
Много сте отзивчиви Hug
Ако хипоестеса продължи да се държи така пак ще ви потърся.
Прекрасни сте!
Брагодаря!

# 607
И аз се изкуших

# 608
  • София/Варна
В последно време гледам много клипчета как се прави бонзай. Много интересно.
Вчера въоражени с лопата се разходихме и гората. После забавление и един стар гювеч,който е твърде голям и воала.

Снимката е много зле и се извинявам за кочината в кухнята на заден фон, но малкия си готвеше.
Имам и малко дъбче, засадено в саксия за сега, като му тръгнат листенца и то ще бъде обработено.

# 609
Аз бих го сложила за начало някъде на хладно, в гората е било на студено, да не се шокира сега в стаята Grinning
Ряза ли му корените? Не съм правила бонзай, интересно ми е.

# 610
  • София/Варна
Амиииии те се отрязаха сами като се мъчихме в гората, реално останаха най-повърхностните корени.
Дъбчето още по-зле го изкарахме и за това сега е в гаража в една саксия,за да си пусне малко повечко коренчета.

Права си за топлото, ще го преместя на по-хладно.

# 611
Здравейте, за първи път се включвам в темата.Баба и дядо  оставиха  грижата за градината на мен.Много ми харесат градинските цветя,и се надявам да успея.От Лидл взехме едни зюмбюли,по настояване на голямата дъщеря(само на 5г).Ами той се превърна в един домашен "любимец".Бяха се тъкмо появили листата,а от вчера до сега направо стана много голям.Тя има голям интерес, и смятам да и взема още някое друго цвете в саксия.Направо ме е страх да го насадя в градината.Предишния изчезна.До скоро момичета,имате страхотни цветя.

# 612
Имам едни останали мушката от миналата година, ММ ги изнесе днес навън. Подранихме ли или е достатъчно само да ги пазим от мраз? Thinking

# 613
Здравейте,дали някой гледа камелия.Вчера си я купих,после прочетох,че  била много капризна.

# 614
Преди години имах около метър висока камелия, не можах да я опазя. Купих я лятото, беше навън на югозападен балкон, но на сянка, и до вътре не стигна. Не знам какво ѝ стана, но бързо окапа.

Общи условия

Активация на акаунт