Нашите цветя - обща тема 13

• 37 742
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Не са капризни, но си искат своето, поливане, отцеждане, подходяща почва и подхранване като са в саксия, и подходящ размер саксия, това все пак е голямо растение.

# 616
А дали ще издържи да я местя градината-вътре?Или да я оставя на едното място?

# 617
  • Бургас
Ефибуш,според мен е рано още да се вадят мушките.

Много хубав бонсай сте оформили! Дано се захване!

# 618
Имам едни останали мушката от миналата година, ММ ги изнесе днес навън. Подранихме ли или е достатъчно само да ги пазим от мраз? Thinking
Мисля, че е рано още. След 15-20 март изваждам моите на закрит балкон (само от едната страна е отворен). През зимата ги държа на стълбището или на остъклен балкон.

# 619
Здравейте, моля пак за помощ,това е колерия, поръчах я по интернет , няколко пъти се опитва да загине , сега се съживява, това е покарало от коренището, но ми се струва много хилаво. Не смея да насипвам пръст, защото има други покарали около него. Поливам умерено, струва ми се ,че предпочита по- суха и лека почва, торя го, но върви много тънко, ако му пречупя връхчето дали ще се засили стебълцето. Какво да го правя. Благодаря

# 620
  • Мадрид / София
Не че имам опит, но ми се вижда рано да му пречупиш върха. Според мен го остави да порастне още и само да позаякне. За сега е слабичко.

# 621
Благодаря, Ангелче

# 622
  • Стара Загора
Здравейте, неуморни цветарки 😊
Пролетта подрани вкъщи

# 623
Прекрасни са, Менделеевка!

Мили дами, ще се радвам на съвети относно нещастната ми дипладения. Оцеля тая зима, по-миналогодишната я уморих. Какво да я правя? Пресаждане, да поорежа тези изтънели израстъци/не знам как се казват/, торене?
Ето я.

Скрит текст:

# 624
Аз ще ги подрязвам, когато видя, че започва нов растеж. При мен поне още им е студено и спят.

# 625
Знаете ли от къде (в България) мога да поръчам висящи сукуленти? Много ги харесвам, но в хипермаркетите има само от останалите видове (вече си взех). Искам примерно такова:

Или такова:

# 626
Аз съм виждала във фейсбук да предлагат, но не са толкова големи сукулентите.

# 627
Аз ще ги подрязвам, когато видя, че започва нов растеж. При мен поне още им е студено и спят.
Аз моята реших да я посъбудя. Беше пред входната  врата на жилището ни, на хладно и не много тъмно, поливах я 1 път седмично. Вчера я внесох вътре и сега се чудя какви екстри да и предложа, за да тръгне добре.

# 628
Някъде на светло до прозореца е най-добре. Като усети топлото, ще се събуди. Поливане веднъж седмично е ок, те не обичат да прогизват.

# 629
Опитай тук: https://www.cactus-online.net/bg/
Базата е в Марково, до Пловдив. Може и да отидеш ако ти е по-лесно / близо
Ако имай ФБ - намери ги там
Знаете ли от къде (в България) мога да поръчам висящи сукуленти? Много ги харесвам, но в хипермаркетите има само от останалите видове (вече си взех). Искам примерно такова:

Или такова:

Общи условия

Активация на акаунт