Нашите цветя - обща тема 13

• 37 741
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Три нови антуриума. В събота беше пълно с всякакви, днес така ги бяха разграбили, че не можах три цвята еднакви по размер да намеря.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 20:45 от Анонимен

# 631
Прелестни са, Софт! Аз имам един, който нещо се ослушва и не иска да цъфти, та се чудя какво да го правя.

# 632
Цветя ще купувам след 8-ми март.
Днес сях синчец и кокичета (разходка из квартала, завършила с една торба растения и външни секуланти)

# 633
Чудесни антуриуми. Имах един червен, цъфтя без прекъсване години наред, и после просто спря. Сега е орязан и избива нови клонки, а отрязаното се вкоренява в мъх. Интересно ми е, кое ще цъфне първо Blush

# 634
Момичета, да сте здрави и да ви е цветно Simple Smile Реших да покажа де що има нещо цъфнало у нас, ей-така - за настроение.

Каланхое

Орхидея

Иглика

Кукуряк

Мускари

Теменуги

Нарцис

Фитония

Паричка

Кактус

# 635
  • Стара Загора
Честит празник момичета Flowers Hibiscus

# 636
# 637
Честит празник на всички дами!
Снощи си подарих една Азалия рододендрон,  така пише 🤔
Нали не е цъфнала и всички я подминаваха, но оз си взех едничка и се надявам да и хареса вкъщи и да ме зарадва с цветове 😍
Пише , че е стайно растение , температура от -5 до +30 , устойчиво на студ, слънчево до полусенчесто място,  редовно поливане..
Искам съвет, най на първо време дали да пресадя и в каква почва...
И други хитринки при отглеждането и 🙂

# 638
Честит Дамски празник, у всички вас толкова шаренко 🥰От мен зелки 😁(с ябълка за да личи размера, днес ме е прихванало да оразмерявам) Цяла зима не са поливани, ММ чел някъде че така се гледали, на мен ми се стори странно и ги полях веднъж, но долните им листа се вкиснаха и се спрях. А бухнаха с няколко сантиметра. Като постопли ще ги изнеса пак навън.

# 639
Честит празник!

Азалиите си имат специална почва за рододендрони и искат плитка, но широка саксийка, водичка в чинийката доливам всеки ден.

# 640
Чести осми март. 😊

За празника получих тази аглаонема.

И си изпросих още една от служебните цветя, т.е. с разрешение на шефа си отскубнах една част с корен. Казах му, че вече отдавна трябваше да знае, че в моята страна осми март е голям празник и с шоколад само не става.
Обаче на работа цветето е огромно и виси. Това от няма и къде го вързах за колчета за домати. 😁 Да видим дали ще се закрепи. Много е тежко и изкривено, а коренът малък.

И тези мечове си издърпах с корен. Забравих как се казват. Те направо са на умиране в офиса, явно никой не се грижи за тях.

# 641
Ефибуш, много са хубави зелките.
Аз получих азалия. Малко ме е жал за нея, знам, че ще я убия. Но я мушнах между орхидеите, защото друго място нямам, дано се засрами как хубаво те цъфтят и да цъфти и тя.

# 642
Сансивиера е Софт! Много лесно се гледа. И моите са спасени. Твоят шеф като ММ, но към шоколада има вино. И каза сама да си избера цвете 😂
Честит празник, момичета!

# 643
Пръчката ли е сансивиера?
Аз на шефа някой ден ще му спася всичките цветя.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 22:00 от Анонимен

# 644
Не, мечовете. Спасявай, много хубава дейност е това

Тази беше три листенца с коренче

Общи условия

Активация на акаунт