Нашите цветя - обща тема 13

• 37 695
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Да де, пръчка я нарекох този път. 😆

Чудна е твоята. 🥰

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и тук да се похваля с Осмомартенските подаръци

# 647
Здравейте, някой може ли да ми каже трябва ли да я пресадя, как се полива и на какво място ще е бъде най-добре.

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бегония, на светло място, поливане умерено, само в подложката.
няма голяма коренова система, не ѝ трябва по-голяма саксия.

# 649
Здравейте, ще ме простите за невежеството, но това какви цветя са?

# 650
Не е ли иглика?

# 651
Да, сега ги видях, благодаря много, изобщо не се сетихме вкъщи.

# 652
  • София
Здравейте, момичета!
Нахлувам в темата ви, за да помоля за информация и помощ - има ли как да спася една Красула (дървото на парите)?
Купих я пролетта, лятото и есента беше в приличен вид, но по малко започнаха да й съхнат долните листенца, после от листенце стана клонче... и така цялото "дръвче". Остана само малко пънче, без листенца, мекичко на пипане. Не го изхвърлих и продължих да го поливам - май тука доста съм сгрешила - 2 пъти седмично Sad . От около месец и половина се появиха две съвсем малки листенца, но никакаво развитие. Нито растат, нито се увеличават като бройка, нито умира.
Не искам да го хвърлям, обаче нямам идея какво му е и може ли да се спаси.
(не разбирам от цветя и ако вирее нещо вкъщи - е по негова воля Simple Smile )

# 653
Хвърляй, няма да тръгне. Щом е меко стеблото вероятно корените са заминали. Като вземеш ново поливай рядко и по малко - на 2-3 седмици, като се посбръчкат листата.

# 654
Днес си поръчах такава лампа от Алиекспрес: https://www.aliexpress.com/item/1005003275586246.html?spm=a2g0o. … .0.21ef1802XOmx3d
Някой има ли опит с такова нещо, помагат ли на растенията? И как се пуска - по няколко пъти на ден или...?

# 655
  • Мадрид / София
Днес си поръчах такава лампа от Алиекспрес: https://www.aliexpress.com/item/1005003275586246.html?spm=a2g0o. … .0.21ef1802XOmx3d
Някой има ли опит с такова нещо, помагат ли на растенията? И как се пуска - по няколко пъти на ден или...?
За помагане, помагат, ама мойта е с 4 пръчки, че имам доста растения. Една пръчка е за няколко растения на една плоскост. Мойта има автоматично включване и за 3, 9, 12 ч. Ползвам я на северна ниша до прозорец за 9 ч после има и естествена светлина няколко часа. Определено им се отразява добре на растенията.

# 656
Моята е с три пръчки и помага много. По 12 часа през деня я държа включена на цветя на северен прозорец.

# 657
Това нещо няма таймер - според мен е само лампата, която чрез юесби порт се вкарва в удължител и удължителят - в контакт. Ще го пробвам на някой сукулент, ако видя резултат може да поръчам по-истинска лампа.
Не знам дали няма да се нагрява, ако го държа включено толкова дълго.

# 658
Днес се зарадвах с едно храстче, което е емблематично за местната флора. Полигала, устойчиво на силни ветрове растение - идеално за моята тераса, не изисква особени грижи, търпи на много слънце и на засушаване. Преди две години опитах да вкореня неуспешно, затова днес много се зарадвах да го открия в малкото магазинче до нас. Като бугитата цъфти почти целогодишно.

# 659
Те ги оформят кръгли храстите и са много красиви. Аз два пъти си купувах в Германия и умря от... силно слънце. MagniM, ако щеш вярвай, но тук като хване жега е много по-зле от Малта. А слънцето през лятото по принцип се усеща много по-силно и все пазя цветята от изгаряне.

Общи условия

Активация на акаунт