Нашите цветя - обща тема 13

• 37 648
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Софт, тъкмо мислех да те питам познато ли ти е това храстче. А за слънцето, наистина ме изненада. Мислех че няма как да е по-зле другаде. Аз съм изключително топлолюбива, но има дни, в които ми идва да спя в басейна. Да видим как ще се държи при мен полигалата. В градините около мен си е съвсем добре и в жегите. Но предполагам  това, че не са в саксия има значение.

# 661
Те ги оформят кръгли храстите и са много красиви. Аз два пъти си купувах в Германия и умря от... силно слънце. MagniM, ако щеш вярвай, но тук като хване жега е много по-зле от Малта. А слънцето през лятото по принцип се усеща много по-силно и все пазя цветята от изгаряне.
Софт, благодаря! Това е нещото, за което никой не иска да ми повярва, и вече започнах да се съмнявам в себе си. Аз съм много на север, лятото слънцето ми изгаря повечето цветя по начин, който не познавах преди това.

# 662
  • Бургас
Подариха ми бял антуриум.
На санирана тераса е,бих казала не много студена.
Дали ще му е ок?

# 663
Това нещо няма таймер - според мен е само лампата, която чрез юесби порт се вкарва в удължител и удължителят - в контакт. Ще го пробвам на някой сукулент, ако видя резултат може да поръчам по-истинска лампа.
Не знам дали няма да се нагрява, ако го държа включено толкова дълго.
Не се нагрява. Тоест нагрява се, но няма да те изгори или нещо подобно. Ако няма вграден таймер, може да си вземеш такъв за контакт. Моите лампи ги държа включени между 12 и 16 часа. Резултат определено има, но ако е само тази, с едно рамо, ще стане за 1-2 цветя или няколко, но мънички.

# 664
Карзче, те са тропически цветя, май предпочитат по-топличко.

# 665
Подариха ми бял антуриум.
На санирана тераса е,бих казала не много студена.
Дали ще му е ок?

Не бих казала. Моите се развиват идеално в стая с температура 22-25 градуса и допълнително изкуствено осветление. Обичат и влага, затова съм ги накупчила едно до друго и до тях работи овлажнител.

# 666
  • Бургас
Благодаря ви,момичета!
Чудя се къде да го сложа из стаите,че нямам място....
Голяма мъка ми е!

# 667
Мъка не, ами голяма мъка.
Видях в едно видео в дома на Бруклин Бекъм много хубав цилиндричен регал за цветя с вградено осветление. Едно такова нещо много ще ми пасне, имам и къде да го сложа, но стига да намеря.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 14:33 от Анонимен

# 668
Това на стойката са подправки.

# 669
# 670
Как поливате сукулентите? Четох, че някои хора не ги поливат с месеци, но моите искат вода. Днес взех това миниатюрно нещо от Хоуммакс и направо изсмуква водата - първо минава през пръста и отива в чинийката и след половин минута изчезва.

# 671
Зависи колко е голяма саксията и какъв е субстрата. И не всички сукуленти пият еднакво Grinning Ако изглеждат добре, значи си на прав път. Този дребчо може рязко да порасне, бих го пресадила на малко по-широко. Май е тръгнал да се разклонява.

# 672
Сукулентът бих прехвърлила в саксийка към 4 пъти по-голяма, поливане по малко и рядко.

Едно такова нещо много ще ми пасне, имам и къде да го сложа, но стига да намеря.
https://coolhunting.com/buy/the-farmstand-glow-rings/
https://www.lettucegrow.com/shop/glow-rings-6

# 673
  • оттам, откъдето започва България
pppqqq, такъв сукулент имам у дома и на работа (защото много ми харесва).
Само че нито у дома е станал по-голям от година насам, нито на работа. Поливам по два пъти на седмица, гледам да не прекалявам.

# 674
Ще му сложа китайската лампа, като дойде Simple Smile Между другото, аз още отглеждам едно листо (от Ешеверия, май) - за около два месеца пусна коренчета и оформя миниатюрна розетка (не изглежда много добре за сега, но се развива):

Общи условия

Активация на акаунт