Нашите цветя - обща тема 13

• 37 638
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
А къде го държите лятото?Поливат се попринцип веднъж месечно,моят почва да капи,ако много го поливам

# 676
Ефибуш, благодаря много.

# 677
Моля, кажете как се казва растението и как се отглежда? Подарено ми е за 8-ми март и искам да си го запазя и гледам.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 22:33 от maca-niki2008

# 678
Каланхое. Много слънце и топлина, умерено поливане.

# 679
Каланхое. Много слънце и топлина, умерено Благодаря, но сега трябва ли да го присадя, то е много мъничко. И стайно ли е или вирее и навън. Защото имаме котка и тя няма да го остави на мира, дали и кога мога да го засея в градината на село?

# 680
Не вирее навън при ниски температури и няма нужда от присаждане.

# 681
Каланхое. Много слънце и топлина, умерено Благодаря, но сега трябва ли да го присадя, то е много мъничко. И стайно ли е или вирее и навън. Защото имаме котка и тя няма да го остави на мира, дали и кога мога да го засея в градината на село?

Токсични са за котки. Аз много ги харесвам, но заради котаците не смея да си взема, че няма няма и решат да си гризнат от някое растение. Където и да го държите гледайте котето да няма достъп до него.

# 682
Имам две котки и никога не са проявявали интерес към каланхое, а постоянно имам по няколко саксии от 5-6 години насам.

# 683
Имам две котки и никога не са проявявали интерес към каланхое, а постоянно имам по няколко саксии от 5-6 години насам.
Точно това щях да напиша:)
С тази разлика, че моите са 5

# 684
  • оттам, откъдето започва България
Fani0101, аз на моите не им сменям мястото през лятото.

# 685
В началото на декември ми подариха каланхое. Сложих го в отопляема стая, на светло място, но не му хареса. Всички цветове и пъпки изсъхнаха, останаха само листата свежи. По съвет от темата го преместих на хладно. В момента е на остъклен балкон, през деня вратата към стаята е отворена и отива топлина от климатика. Каланхоето живна, даже в момента цъфти. Преди да го преместя на хладно, орязах изсъхналите цветове.
На този балкон са ми повечето цветя, коледничето ми там цъфти вече всяка година, а преди това 10 години го местех от стая в стая и все не цъфтеше.

# 686
Фортуна, с какво изложение е балконът?

# 687
Фортуна, с какво изложение е балконът?
Западно. Между нас и съседите има стена от Итонг, другата стена граничи със стая от нашия апартамент. Дограмата е хубава. Цветята са на перваза към стаята, други са на цветарник. Описвам балкона, защото може би има значение. Освен това съм близо до Варна и тук не е имало големи зими последните години.

Забравих да кажа, че го поливам в чинийката може би веднъж седмично.

# 688
Здравейте, подариха ми гузмания миналата година през юли. Поливам веднъж в месеца, даже и след като изсъхна цвета. Четох много, но се обърках. Какво да я правя, да махна ли прецъфтялото, кога да пресадя?

# 689
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изсъхналото може да да се махне.
поливаш и чакаш да изкара детки.
разсаждаш детките, когато станат колкото "майката".

Общи условия

Активация на акаунт