Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 244
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Относно д-димера, в каква мярна единица е? Имайте предвид, че се променя при бременност, в този сайт могат да се видят референтните стойности по триместри https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Клексан намерих през новия доставчик.

А момичетата от групата, които вече родиха, да не ни забравят, а да споделят как са и как вървят първите дни с бебчетата Kissing Heart

# 631
Аз харесвам второ име, че и фамилия без ОВ/ОВА, зависи много от името и как се връзва Simple Smile Има имена, които за да се спрегнат с българското окончание, трябва да се изменят - аз лично не бих изменила бащиното име никога заради някакво спрежение, дето целия друг свят не го ползва. Та ако си се спряга без да се изменя - нека си е с ОВ/ОВА, но ако трябва да го промениш, за да пасне - не бих. В случая тука и на мен вариант 1 ми звучи по-добре Simple Smile

Иначе исках да попитам малко тъп въпрос, но ми стана интересно. Има ли някоя, на която вече да й е "паднал/слязал" корема и да е разбрала визуално (без лекаря да й казва)? Видях, че във фб групата се коментира и се зачудих дали наистина човек може да разбере, толкова ли е голяма разликата?

# 632
Oули, според мен, визуално е трудно да се забележи толкова лесно това "падане".
Майка ми онзи ден като ме видя и ми каза "Оо, коремът ти е паднал надолу", а АГ вчера каза, че бебето е още високо и няма промяна в корема, носила съм високо бебето. Баткото беше ниско и изобщо не видях "смъкване"
При една позната бебето беше ниско, и самото то беше много едро (4500 родено), коремът й така се смъкна, че направо беше между краката й.. видимо беше смъкването

# 633
Моят корем падна надолу още преди 2 седмици може би, но от 2-3 дни слезе още надолу. И сега съм с едно мъничко коремче, в което се чудя как има бебче поне 3 кг. Simple Smile

# 634
Здравейте. Днес като се бърша имам съвсем леки точици кръв, все едно съм се порязала (което не съм го направила тъй като се оправям с кола маска и часа ми е за утре). Има ли смисъл да ходя на лекар според вас като е толкова малко (дето се вика ако не се бях загледала нямаше да видя) или да си изчакам прегледа в петък.

# 635
В коя седмица си?
Аз бих се обадила на АГ по телефона, ако има нужда от преглед ще те извикат на място.

# 636
В коя седмица си?
Аз бих се обадила на АГ по телефона, ако има нужда от преглед ще те извикат на място.
35+5. Като си помисля да му звънна и тръпки ме пробиват. Професионалист е, но е опак човек.

# 637
А кога е най-близкият ти час за преглед?

# 638
След 2 дена, а днес ми изтича карантината. В смисъл такъв чудя се дали ще е проблем да задържа така и ако почне да усилва тогава да ходя към болницата.

# 639
Опитай се да видиш с огледалце, на мен ми се е случвало пъпка да ми се появи и сама да се разкървави и тогава остават такива точки.

# 640
Дойде и моят ред да пиша най-хубавото нещо на света! Revolving Hearts
 Днес в 08:55 се появи моята Ния.
 Точно 3000гр. и 50см. Дадоха ми да я видя за много малко и от утре ще сме си заедно. Още лежа, вливаха ми някакви банки. По късно ще дойдат да ме раздвижат и да видим как ще е с болката...
Чувството обаче да си видиш бебенцето е неописуемо. Нямам търпение да започне приключението. Heart
  Пожелавам ви леки раждания и пухкави бебенца! Hug

# 641
Нина честита дъщеричка! Да е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване ❤️❤️

# 642
  • Пловдив
Честито, Нинче! Heart Да е жива и здрава Ния, а на теб бързо възстановяване и скоро да си се гушкате вкъщи! Heart Иначе и двете сте добре, нали?

# 643
Нинаа, честито! 💓 Радвам се, че всичко е минало добре! Бъдете здрави и спокойни!

# 644
Честито, Нинче! Да е много здрава и щастлива малката Ния! Много да ви радва и вие да я слушате! 😊 Бързо да се възстановяваш и скоро да сте си вкъщи и да се гушкате! 😊❤

Общи условия

Активация на акаунт