Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 270
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък искам да ви попитам нещо. С таткото не можем да решим как да е второто име на детето...та да ви питам кое ви звучи по-добре? Благодаря предварително! Hug
  1. Ния Николаева Недева
  2. Ния Николай Недева

# 616
Аз съм за 1-ия вариант Simple Smile

# 617
  • Пловдив
Номер 1 повече ми харесва.

# 618
И аз съм за Николаева. Другото много странно ми звучи.
За корема няма проблем да е по-малък Simple Smile структура на тялото, мускулатура влияят много. Ако на ултразвука не са видели проблем с бебето, всичко е идеално.

# 619
Първи вариант. Все още не мога да възприема втория, въпреки че е доста нашумяло.

# 620
Вариант 1.
Колкото до корема и моя не е голям в 35+4. Даже в началото на бременността свалих 6кг и съм си върнала само 4 от тях. Притеснявам се, но гледам да не го мисля. В петък съм на преглед и ще видим какво ще каже доктора.

# 621
И аз съм за вариант номер 1.

# 622
И аз съм за първият вариант.
Ния наистина е съвременно име, но Николаева звучи много добре.
Според мен мамите с малки кореми нямат повод за притеснение, това че не качваш не означава че бебчо не расте. Има доста мами качили по 6/7кг и родила здрави и нормални на килограми бебчета. Моя позната беше качила само 7 кг и роди прекрасно здраво момиченце, което днес е 6 годишна госпожица.

# 623
  • София
Първия вариант със сигурност. Аз не мога да възприема това бащино без “ов/а”…освен ако таткото не е чужденец де. 😊

# 624
Благодаря ви! Аз също съм за вариант 1,но таткото предложи 2рия и каза пусни една анкета Grinning

# 625
Чудя се аз защо не ми излизат известия, а вие сте изписали почти цяла тема докато ви намеря..
И аз за вариант 1.
Радвайте се на малко качени кг и спортни коремчета, аз качих 20кг(започнах 52), срам ме е от себе си, но каквото такова. Днес ми е терминът, човекът не му се излиза на тоя студ явно.. вчера го измериха 3900, та да видим какви ще ги свърша. Както е тръгнало май наистина ще съм си февруарка Simple Smile

# 626
Чудя се аз защо не ми излизат известия, а вие сте изписали почти цяла тема докато ви намеря..
И аз за вариант 1.
Радвайте се на малко качени кг и спортни коремчета, аз качих 20кг(започнах 52), срам ме е от себе си, но каквото такова. Днес ми е терминът, човекът не му се излиза на тоя студ явно.. вчера го измериха 3900, та да видим какви ще ги свърша. Както е тръгнало май наистина ще съм си февруарка Simple Smile

Успех Хибискус, пожелавам ти едно леко и приятно раждане! 🍀

# 627
  • sofia
Първо да благодаря на всички за съветите. От Турция намерих Фракси Simple Smile

Сим, 3.16 мине Д Димера. Натаспин имам вкъщи, до 34 седмица (след това не може да се приема) пиех Акард, но АГ ми обясни, че са различни неща. Като видя днес изследванията каза за инжекциите.
Моя приятелка скоро роди, бебчето й беше малко в моите седмици и премина към Клексан, та мъничето се роди 2800 близко до термин.
Скоро си мислех, едно време бебета под 3кг рядко имаше и бяха мънички, а сега масово са под 3кг, дали нещо в ежедневието ни се случва ???

# 628
Люба, сложи в сметките 50% секцио. В Бг масово се прави 2 седмици преди термин (което според мен е рано). Т.е. бебето е средно 2 седмици по-малко отколкото би било с нормално раждане. По 20 грама на ден са 300 грама. Докато по времето на майка ми са били доста по-пестеливи с операциите, а при баба ми е било голяма рядкост (тя е родила нормално седалищно, първо раждане. В наши дни кой ще позволи такова нещо).
Също, сега много следят за гестационен диабет. По времето на майка ми ултразвук са правили рядко. С мен въобще не, с братята ми - веднъж в 6ти месец. Тя тогава е разбрала, че има близнаци.
Последно - жена с тромбофилия преди години е било вероятно да остане без деца или с 1. Докато сега с терапия се получават нещата. Но може бебето да е по-мъничко. Вероятно и за други болести така, бебета, които иначе нямаше да оцелеят, сега участват в статистиката.

# 629
Най-после ви изчетох. 301 коментара, добре че се събудих в 3ч за да имам време. 😄
Вече съм в 39+1 без никакви болки, стягания, контракции и всичко щеше да бъде наред, ако ги нямаше киселините. Заради тях имам по-често повръщане отколкото първите месеци на бременността. Вече нямам търпение да раждам, защото ми е доста тежичко и измореничко, а всички ми казват почивай си сега... Четвъртък влизам за наблюдение в болницата и ще чакам моето чудо. Simple Smile
Относно презимената на децата на мен ми харесва без окончанието "ов/ва" (по-скоро таткото иска да бъде така, а аз нямам никакви претенции и ми втълпи, че ми харесва 😆 ) и ние сме се спряли на него, но да знаете, че когато първото дете е записано така задължително било и за следващите подред.

Общи условия

Активация на акаунт