Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 327
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Само всичко да е наред

Аз от вчера съм малко притеснена, но гледам да не го мисля, а да изчакам до понеделник. Беби изостава с 2 седмици, най-вече коремчето, но и другите показатели. В 34+2 беше 2150 грама. Казаха, че ако не расте ще трябва по-рано да се извади, а доплерите са ми добре, кръвотока от пъпната връв е добър.

# 601
  • София
Момичетата с ниски плаценти - на колко см над канала трябва да се издигне плацентата, за да е безопасно естественото раждане? Днес измериха, че моята се е вдигнала и е на 4 см от канала. Казаха, че няма никаква нужда от секцио. Много искам естествено раждане, но имам доста страхове да не се случи нещо лошо по време на раждането.

4см е супер. На мен за 1.5см ми се съгласиха за естествено, като очакването е, че при отварянето на шийката, това разстояние ще се увеличи.

# 602
Да, само всичко да е наред и скоро да се радваме на здрави бебета.
При мен пък проблема е точно противоположен, бебето върви 2 седмици напред, а тоновете са много високи. И при мен кръвотока и пъпната връв са добре, на следващите тонове пак ще ги погледнат. Иначе последно го мери в 33+2 и беше 2600гр., но това е относително все пак, доколкото знам в тези късни седмици отклонението е много голямо, нещо от сорта на +/- 500гр., така че не се притеснявай толкова.

# 603
  • sofia
Лошото е, че Аг казва, че с този апарат мерят преди раждане и е доста точен, иначе на снимките пише отклонение +- 315гр. Само до към 2800 да стане и ще съм спокойна Simple Smile

# 604
Само всичко да е наред

Аз от вчера съм малко притеснена, но гледам да не го мисля, а да изчакам до понеделник. Беби изостава с 2 седмици, най-вече коремчето, но и другите показатели. В 34+2 беше 2150 грама. Казаха, че ако не расте ще трябва по-рано да се извади, а доплерите са ми добре, кръвотока от пъпната връв е добър.
При мен са същите размери. Дребничък, но кръвотокът е ок. Бяха ме шашнали предната седмица преди това, че е 1850 в 33+6, но наистина се оказа грешка от ехографа. Този в болницата е доста зле, доколкото знам.
Аз заради размерите се надявам да се роди колкото може по-близо до термина, че да качи още малко тегло.
Баткото също се роди по-дребен, само момичето отсрамва нещата, роди се 3200
За кърмата това да не се изцежда, за да си я пази, се счита за лоша идея. Браво, че при нея се е получило после кърменето, но при две приятелки точно заради такова забавяне не се получи кърменето. Не се и опитваха да цедят/кърмят в болницата и докато се приберат вкъщи, кърмата им почти беше спряла.
https://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/

# 605
Момичета пожелавам на всички бебчетата да се родят здрави. И мен тези дни ме налягат тъмни мисли от сорта на ами ако се роди мъничка много или ако има някакви проблеми. Направо не мога да спя от притеснение. Все се успокоявам, че до сега всичка е наред и се моля на Бог всичко да е наред и за напред, при всички дечица.
Да ви попитам един странен въпрос, тези мами с къщите със стълби как прахосмукирате? Нашата прахосмукачка не е по-тежка от 2 кг, и аз всеки ден чистя, моят мъж ми се кара всеки ден но аз се чувствам добре. Но понякога съвеста ми ме гризе, че може би така вредя на бебка.

# 606
Ако се чувстваш добре, на бебето нищо му няма. Аз мразя от все сърце да прахосмуча, но пазарувам и нося покупките. А сме на 4ти етаж без асансьор. Освен ако дадено действие не ти е изрично забранено, ти е разрешено.

# 607
2кг не ми се струват много. Да отидеш да пазариш ще носиш повече сигурно. Особено щом се чувстваш и добре.
Единствено ако имаш рискова бременност, при която трябва само да лежиш и да не вдигаш повече от чаша с вода, може би има проблеми.
На мен няколко пъти ми се наложи да нося дъщеря ми(12кг) и почувствах болки в кръста и корема. По принцип избягвам да я нося, но се наложи.
За кърменето съвета и го бяха дали в болницата. Явно, поредния грешен... Не знам какво да кажа. Очакваш адекватна грижа, а накрая се чудиш как да се справиш сам.

# 608
  • sofia
Момичета, къде мога да намеря Клексан?
Излезнаха ми Д димер и Аптт, които не са ок. По аптеките никъде няма Клексан, а някъде се коментираше как се намира.

# 609
Момичета, къде мога да намеря Клексан?
Излезнаха ми Д димер и Аптт, които не са ок. По аптеките никъде няма Клексан, а някъде се коментираше как се намира.

Във фейсбук има група за Тромбофилия. Аз от там успявам вече 8 месеца да си го набавям...

# 610
В някои болници вече има консултант по кърмене, което е сериозен напредък. Чувала съм много добри неща за консултанта в Майчин дом, Тамара Маринова май се казваше. Но в моята болница последно май нямаха и акушерките не бяха съвсем запознати.
За клексан - може да се свържеш с текущия доставчик, който би трябвало да ги достави в удобна аптека. Или да поръчаш от пазаруващите в Турция (оксапар). Или от аптека Промахон (там чувах, че цената е малко по-висока).
Стискам палци да намериш бързо.

# 611
lyuba84 освен в Турция както каза vesibu Клексан има и в Македония и Румъния,ако имаш възможност за достъп до
тези държави. Уж и в България има вече,провери в аптеки Марешки. Ако ли не новият представител е swixx biopharma, опитай да се свържеш с тях. И успех! Дано бързо намериш нужните ти бройки от лекарството.

# 612
Ако се чувстваш добре, на бебето нищо му няма. Аз мразя от все сърце да прахосмуча, но пазарувам и нося покупките. А сме на 4ти етаж без асансьор. Освен ако дадено действие не ти е изрично забранено, ти е разрешено.

Благодаря много за успокоителният отговор. До сега, който и да попитам всеки ми казва “ооо пази се в 9тия месец никакво натоварване” пък аз реално съм си ок.

# 613
Колко ти е д-димер и Клексан лекаря ли ти каза да вземеш? Моят е много повишен, в началото лекарят не беше го видял правилно и не му беше обърнал внимание, а другата ми лекарка казваше, че няма нужда нещо да се прави за него. На следващия преглед вече лекарят го видя и се учуди как го е пропуснал и защо до сега нищо не приемам за него, но ми изписа просто Натаспин, каквото мислех още първия път, че ще ми изпише.

Аз да питам нещо по-тъпо. Излезнали са ми 1 или 2 хемороида от няколко дена, те и преди уж ми бяха излезнали, но сега са направо страшни и понеже съм си взела Цикатридина спрей за болницата, а друго нямам вкъщи и реших да успокоя малко болката с него. Пръснах си, но единия път пръснах повече към влагалището и сега ми пари и ми е малко странно. Възможно ли е да направи някакъв проблем? Утре явно ще трябва да ходя за свещички.

# 614
Здравейте, притеснително ли е ако корема ми не е много голям за 38 г.с.  Нито ми тежи всеедно не съм бременна тя и бебка не е много голяма в 35 г.с беше 2.200. Как разбирате че ви е паднал корема не мога да преценя дали ми е паднал

Общи условия

Активация на акаунт