Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 342
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз мислех, че 20.02 и 22.02 са супер дати, обаче и аз чух, че не било хубаво да се избират за планово секцио. Ако бебенцето само̀ си реши тогава - да, но не ние да му го избираме.

За това бебче си бях наумила да излиза на 21.01, Бабинден, но мина😁… Сега от идните дати нямам предпочитания. Само да е януари, че направо ми писна. Днес цял ден съм с болки в кръста, вярващи към опашката. Стягат-отпускат-стягат-отпускат 😭

# 586
И аз имам позната дето искаше бебето да се роди на 21.01 ама не успя. Нейния термин е след 2 дена, няма индикации за раждане. Най-вероятно ще преносва и ще й предизвикат раждане 1-2 дена след термина, че лекаря не искал да рискува.

# 587
Момичетата с ниски плаценти - на колко см над канала трябва да се издигне плацентата, за да е безопасно естественото раждане? Днес измериха, че моята се е вдигнала и е на 4 см от канала. Казаха, че няма никаква нужда от секцио. Много искам естествено раждане, но имам доста страхове да не се случи нещо лошо по време на раждането.

# 588
Paradise и аз бях така, както си беше обърнато нормално и изведнъж се завъртяло седалищно...поплаках си същия ден, после го приех. Каквото такова, важното е да е здраво бебето, не знам защо, но сега това ми е на дневен ред в главата. Въобще не мисля за болка и т.н ами само да ми е здраво бебето и всичко да е наред с нея и мен! Heart

# 589
2 часа отделено са добре. Тук след нормално често взимат бебето за цяла нощ. С миналото раждане родих в 6 вечерта, донесоха ми го в 2 следобед на следващия ден Sad А след секцио минимум 24 часа чакат в моята болница. Има 1-2 болници, в които не отделят толкова, но е рядкост още в бг. Вярно, след раждането първите 2-3 часа не бях адекватна, после да кажем е станало нощ. Но бях почнала да ги ръчкам от 9 сутринта да ми донесат детето.

# 590
Аз излизам от среща с лекаря, който ще ме изражда. Много си ми допадна: млад, енергичен, нахъсан много. Каза, че няма да имам никакъв проблем за естествено раждане дори без упойка. Плацентата има наченки на стареене, но абсолютно нормални, нищо притеснително, високо е разположена. Каза ми също, че околоплодните води са в абсолютна норма, бебето изглежда добре, с главичката надолу и още е високо. Според него няма да се роди по-рано от 20ти февруари, но мога да разчитам на него по всяко време за раждане.
Общо взето - доволна съм! 💖

# 591
  • София
Есенна магия, браво! Супер ❤
Нинче, утре за колко часа е секциото?

# 592
Ех,  аз точно на 20ти мислех да си избера дата, когато доктора ми каза " Може да бъде дните покрай 20ти февруари" четох само хубави неща за родените в неделя и се навихме с мъжа ми за 20ти... А ако от по- рано ми изтекът водите, ще ми е малко по-шеко на душата,че бебето само си е избрало рождения ден и без това имам леки угризения,че ние ще му я изберем...

# 593
Ния, все още не знам. Има със сигурност още една жена за утре и не знам коя ще е първа.
Ариел аз знам, че планови операции в събота и неделя не се правят. Ако вече бебето си реши, няма проблем, но иначе не можело. Поне на мен така ми казаха.

# 594
Ние бяхме разделени почти 48 часа. Не беше особено приятно детето да е отделено от мен, но и аз не се чувствах съвсем добре.
За протокола, кърмих я успешно до 1г и 3м. На мама глезлата си е Grinning Не съм усетила някаква негативи.

# 595
И аз не искам секцио само заради това, че ще сме разделени около 24 часа, но нещо все по-често ми говорят, че може да се наложи по-рано ди се извади. Попринцип не ми пука как ще се роди, но ако не отделяха бебетата за толкова време след операцията и аз нямаше да го мисля толкова, а сега правя всичко възможно да се стигне до нормално раждане, но ще видим.

# 596
За мен също основният минус на секциото е разделянето 24 часа. И, ако коластрата тръгне в този период, как се дава на бебето? Категорично съм против да я хвърлям.

# 597
  • sofia
И аз не искам секцио само заради това, че ще сме разделени около 24 часа, но нещо все по-често ми говорят, че може да се наложи по-рано ди се извади. Попринцип не ми пука как ще се роди, но ако не отделяха бебетата за толкова време след операцията и аз нямаше да го мисля толкова, а сега правя всичко възможно да се стигне до нормално раждане, но ще видим.
Не може ли да се предизвика нормално раждане, щом трябва да е по-рано защо не ти пуснат система и да предизвикат родов процес?

В Токуда водят бебетата дори и при секцио по 2-3 пъти в реанимацията. Единственото място, за което съм чела

# 598
Не може ли да се предизвика нормално раждане, щом трябва да е по-рано защо не ти пуснат система и да предизвикат родов процес?

В Токуда водят бебетата дори и при секцио по 2-3 пъти в реанимацията. Единственото място, за което съм чела

Ще говоря с лекаря, който ще ме изражда и ще видим той какво ще каже. За сега само следящата АГ е изразила мнение, че тоновете не са добри и ще трябва по-рано да се роди, а може и то само да тръгне по-рано заради многото и силни контракции. Израждащия АГ само е казвал, че може да е по-рано, но нищо за секцио не е споменавал, даже всички тези разправии с кардиолози и приемане на какви ли не неща за стабилизиране на моето състояние, за да позволява нормално раждане, ги правим по негова инициатива, друг не е обръщал внимание и затова всичко е в последния момент. Общо взето чувала съм, че той не обича да реже безсмислено и излишно, въпреки че е много зает и много би си облекчил графика, ако всяка жена я вкарваше за операция просто. Чувала съм, че и той носи бебето в реанимацията при майката, когато е там и това му е възможно. До колкото помня Гебура е при него и изглежда ще е секцио, така че тя ще каже после.

# 599
Масово в България родилките са без придружител. Лично аз първите 24ч нямаше как да се грижа за детето си. Може би с придружител ще е по- възможно.
Коластрата при мен беше много малко, веднага тръгна кърма и цялата бях мокра.
На една жена в стаята бебето беше в кувиоз, заради някаква инфекция. Позволиха и да го ходи да го кърми на 3-тия ден. През това време нарочно не се цедеше, за да запази коластрата. Бяхме се срещнали няколко месеца след като ни изписаха и каза, че продължава успешно да кърми.

Общи условия

Активация на акаунт