Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 349
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Аз пия магнезий от третия месец на бременността си сега, защото имах болезнени контракции и другата седмица ще го спирам вече, но искам да кажа и че карам много спокойна бременност. Самата аз се чувствам много спокойна. И вярвам, че това също оказва влияние на липсата на контракции.
През миналата си бременност също пих магнезий от 6ти месец и мога да кажа, че ме убиваха подготвителните контракции, до последно ми стягаше корема, та чак болезнено, но! Имах и неспокойна бременност, постоянен стрес, проблеми със свекървата, скандали.. ужас беше! Вътре в себе си съм убедена, че това допринесе и за ранното раждане на първото ми дете (1ви ден от девети месец). Сега живеем сами, дори в момента ММ го няма, чувствам се изключително спокойна и бременността ми минава така също.
Така че мисля, че притеснение, стрес, работа, напрежение оказват голямо влияние на бременността и контракциите, не е само магнезия.

# 571
  • София
Имам някакви болки в кръста аз. Не в корема или ниско долу, а в кръста. Като ходя са ок, но ако се застоя и стават по-болезнени. Ту ме заболява, ту ме отпуска. Супер странната работа

# 572
Напълно съм съгласна с Есенна магия. Много стрес и проблеми имам през тази бременност и ето го резултата - подготвителни контракции по много на час. Започнаха още в 3 месец и магнезия ги притъпи първите месеци, но след 7 месец вече все едно не пия, всяка усещам. Не съм родила още, но и днес бях на тонове и в общи линии до сега всяко АГ заключава, че няма да се бави много с тези контракции. И тоновете си вървят високи за съжаление, така че не се знае дали няма да се наложи да го извадят по-рано, но за това чакам мнението на АГ, който ще ме изражда, че то най-тежи за мен.

# 573
Аз пък съм обратната, все на терсене Grinning Първата ми бременност беше много стресова. До 3м работих и имах проблеми с една колежка(постоянно ми правиха проверки заради нея, писах разни обяснения, голям кошмар, а наистина не бях виновна за нищо), отделно имах проблем с един мъдрец, поду се и не можех да се храня и трябваше да пия антибиотик. След това се разболях на 2 пъти сериозно и пак трябваше да пия антибиотици. За жалост в семейството починаха 2-ма роднини. Обаче контракции почти нямах, пак в 9м и то леки стягания на корема, нищо сериозно. Пиех по 1 магнерот на ден профилактично от 5-6м.
Тази бременност ми е много по- спокойна. Изкарах няколко вируса, но бързо и без прием на антибиотици. Нямам кой знае какви ядове и проблеми. Обаче контракции имам, въпреки приема на магнерота, който е 3x1. И са болезнени, не са само стягане на корема.
Между другото дъщеря ми беше спокойно бебе, въпреки моята неспокойна бременност.

# 574
И аз съм много спокойна, имам безпроблемна бременност, никакви оплаквания, никакъв стрес, ходя само на най-задължителните прегледи веднъж в месеца, че даже и по-рядко някои месеци. Не съм пускала никакви допълнителни изследвания освен тези, които лекарката ми е предписала, както и не съм ходила никога на допълнителен преглед, камо ли до спешно, защото нещо ме притеснява. Каквото и да ми се случи или да ме заболи си знам, че е нормално Simple Smile Та с това спокойствие или въпреки него контракциите ме убиват. Може би не винаги има връзка, но със сигурност много стрес би допринесъл за тях Simple Smile

# 575
Като гледам във фейса как буквално валят бебета и все повече се вълнувам! Решихме се за секцио, доктора ми каза да избера дата около 20ти, за сега сме в чуденка,  мъжа ми вика да не е преди 19, за да е риби като него 😂😅😅😅 Ако пък водите изтекат по- рано вече бебелината ще си е избрана рождения ден! Нямам търпение, много се вълнувам и тайно завиждам на всяко,която вече гъшка бебето си 🌸

# 576
  • Пловдив
И моят мъж е риби и иска бебчо да се роди след 20-и по същата причина. Grinning

# 577
При мен бебето е високо още,раждане тези дни не се предвижда.
Имам 9 дни до термин ,да си изчака датата тогава,хем ще сложи някой друг грам отгоре  /още повече,че я свързвам с много специален момент между мен и таткото/,но да не пренасям ми се иска. Сега го мисля постоянно -добре ли е ,особено като не го усещам някой ден по време когато винаги е активен,разбирате ме.
Иначе имам лека  бременност. Ако не беше първата неуспешна,която ме беляза емоционално и не спирам да се тревожа и сега. Нямах  нито една неприятна “екстра “ /само стягания,ако се водят такива/,качих само на корем,активна съм все още/пренатални упражнения всеки ден/,дано само с бебчо всичко е на ред.
И аз нямам търпение да го гушна вече

# 578
Момичета, вчера бях на преглед в 36г.с за съжаление бебо не се е обърнал и е седалищно.Аг каза че няма много време да се обърне, на преглед съм след 2 седмици, ще измерят тоновете, ако до тогава не се е обърнал ще трябва да съм секцио.Питах и ми каза че процента да се обърне е 10%, но въпреки това има шанс.Иначе секцио тук се прави в 39г.с защото чакат бебето да е максимално дълъг период вътре и да си се оформи напълно.Питах ако започне раждане преди тази седмица, той каза че ще направят секцио на самия ден в моя случай при седалищно разположение.Предложи ми и още една опция ако искам да опитам, негов колега прави тези манипулации, обръщане на бебето с външни движения и натиск.Трябва да взема решение до днес защото тр да запиша час най-късно за др.седмица, но мисля че ще откажа.Не ми допада тази процедура, отделно той ми сподели рисковете които са малък процент но понякога се случва.Може да предизвика раждане, за което не ми се рискува все още съм 36г.с.Бебчо може да си постои поне до 39г.с.Иначе вс е напълно нормално, тежи 2900гр има още да наддава.Главата му е точно забита в стомаха ми за това имам киселини, гадене и рефлукс, всяка вечер повръщам за съжаление.Но това е от рефлукса, нищо не помага за него, ще тр да изтърпя.И така, не ми се искаше секцио но на там клонят нещата😣😓😢

# 579
Може да пробваш упражненията за обръщане. Може пък нещо там да помогне. Във всеки случай, няма да стане по-зле с тях.
А аз днес почвам чая с малини. Само да дойде водата, че втори ден я спират. Защото януари и -15 градуса са идеалното време за ремонти.

# 580
Правих ги всеки ден от миналия път в продължение на 4 седмици.Сега продължавам, трябва повече да ходя пеша, то добре че тук е топло.Ще опитам всичко до 08.02 тогава съм на преглед и ще съм 38г.с...но мисля че така се е заклещил милия, и не мърда много като цяло, само крачетата и ръчичките понякога, но ритници и обръщания не усещам, явно няма мн място.Но знае ли се може да реши да се обърне тези 2 седмици, мн се надявам на което.Иначе тук секциото е 20мин.става бързо с локална упойка е, веднага след това ми показват бебето.После стоя 2 часа в реанимация, а през това време дават бебчо на таткото в отделна стая ще са си двамата, Даже го слагат кожа в кожа на гърдите на бащата.И като минат тези 2 часа ме местят при тях и бебо остава с нас постоянно.❤

# 581
Paradise, в същата ситуация съм, както бебка беше правилно разположена така в 36та седмица ми съобщиха, че се е обърнала седалищно. Успокоявам се, че всяко зло за добро, може пък така да е трябвало. Няма да правя нещо специално, ако се обърне супер, ако не лягам под ножа. В бг практиката е 10 дена преди термин да е секциото, но аз се колебая дали да не я оставя сама да си избере дата. Абе първо да ми мине ковида, после ще го мисля.

# 582
  • sofia
Аз да ви кажа, че имам близка астролог и реших да се посъветвам с нея за дата за секцио. Питах я за 20 и 22 февр, но тя каза, че има много тежка енергия в тези дни. Имйте го предвид, ако прецените.

# 583
Моя мъж също е зодия риби и той иска бебето да се роди след 19-ти, а термина ми е на 20.02, но то така по-поръчка не става. 😅
От сега ми тежи яко- вече сигурно е 3+кг, а до термин си представям, но когато прецени да излиза, тогава. Чакаме си вече.
Vesibu и аз от вчера почнах да пия чай от малинови листа и още няколко неща вътре. Хареса ми на вкус. Дано помогне малко.

# 584
Да, напълно те разбирам.Аз се опитвам да приема фактите, макар че ми е малко трудно и тъжно да си призная.Някои ще си помислят какво пък толкова, то е по-лесно секцио, но аз наистина не исках операция, някак си исках да си мина през нормално раждане, да изживея това , таткото да си е до мен, да си бъде нашия момент, след това да си ме усети( тук веднага ги слагат на майката на гърда и ги оставят мн.дълго време).Сега тр.да съм отделена 2 часа от тях, отделно мразя операции, и периода след това, въпроса с кърменето, мн неща ме притесняват.Но все още вярвам, че може да се обърне💙
Paradise, в същата ситуация съм, както бебка беше правилно разположена така в 36та седмица ми съобщиха, че се е обърнала седалищно. Успокоявам се, че всяко зло за добро, може пък така да е трябвало. Няма да правя нещо специално, ако се обърне супер, ако не лягам под ножа. В бг практиката е 10 дена преди термин да е секциото, но аз се колебая дали да не я оставя сама да си избере дата. Абе първо да ми мине ковида, после ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт