Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
А има ли връзка между подготвителните контракции и истинските? В смисъл, ако през бременността нямаме контракции и втвърдявания, това оказва ли някакво значение за степента на болка като започне раждането? Дали организмът ще е подготвен, ако почти сме нямали подготвителни?
Вече всякакви подобни въпроси ми се въртят в главата...

# 556
Предполагам не или по-скоро се надявам 😀. Някъде бях попаднала на коментар, че как ще протече нашето раждане може да ни насочи от това на роднини, въпреки че съм чувала, че едно с едно не си приличат. Та ми е интересно дали би могло да има закономерност родова.

# 557
Аз също мисля, че не съм усещала контракции. Корема ми е бил твърд, но точно като се размърда бебето тоест то ме натиска. Не знам колко влияе и въобще дали влияе, ако си имал много подготвителни и почти никакви когато дойдат истинските.
Аз да ви кажа имам чувството, че нещо прага ми на болка се е посмалил или ме боли повече от обикновено. Когато се е случвало да ме боли стомаха съм го чувствала доста болезнено, сега нерва като ме захапа, ами предположение, че това се е случвало в миналите 8 години, снощи си беше доста болезнено. Или се притеснявам повече за бебето и си мисля, че ме боли повече и аз не знам.

# 558
И аз имам втвърдявания от 4 месец някъде и тогава АГ каза, че са контракции и си пия магнезий. Преди време станаха по-силни и вече имаше едно стягане като усещане, но после пак минаха и рядко усещах нещо леко. От известно време редовно усещам въпросното стягане, много е неприятно и корема се втвърдява и пулса си усещам в главата чак. От няколко дена вечер ми се появяват и менструални болки, а няколко пъти и в кръста имах, но минават. На предните тонове имах няколко контракции и всяка стигаше 100, аз си ги усещах като стягане. Акушерката викаше да ме оставят в болницата, но доктора каза ако станат болезнени да му се обадя. Моите контракции са чести, но все още не са ме боляли толкова и все още не съм родила очевидно, но редовно са на 20-30 минути, а после с часове няма и така различно се появяват и с различна сила. Мисля, че на следващите тонове ще ме гледа за разкритие, не съм питала, но на ехограф каза, че ще видим със сигурност.

# 559
  • София
Аз мисля, че няма връзка между подготвителните и родилните контракции. С първото ми дете определено не бях усещала никакви контракции, дори подготвителни до деня на раждането. Да не говорим, че около 12 часа преди същинските контракции следящата ме АГ беше предположила, че няма да раждам скоро. Тогава бях много активна, не се спирах, разходки по цял ден, които вярвам че много помогнаха да “изстрелям” гигантското 4,4кг бебе 🤪
Сега нищо общо…. Страшна мъка. От началото на 9 месец едва мърдам. Болят ме слабините, срамната кост, едва си събирам краката 😂 подготвителни контракции много често и съм със разкритие. Заела съм се сериозно с labor inducing упражнения, защото бебето вече е 3800 в 37+5. И въпреки това…. Никакви истински родилни контракции, а разкритието вече е 3см и усещам пронизването на главата в родилния канал при всяко помръдване.
Стискайте зъби, момичетааа! Babies are coming ❤

# 560
Аз също мисля че това че нямаме контракции са индикатор за по-бавно раждане или нещо подобно. Моя позната ми разказваше как нейната сестра имала контракции от началото на 4ти месец а тя нямала до денят на раждането. Каза че сестра ѝ родила по-трудно, а тя родила много лесно без никакви упойки, освен тази дето я слагат, когато правят шевовете.

# 561
Чакайте сега, аз нещо се обърках. Момичетата, които споделиха, че имат контракции - за кои говорите, подготвителните или другите? Ако са подготвителни, точно те са въпросните втвърдявания и могат да се получат по всяко време (4,5,6 месец и тн).

И как така тези, които получавали подготвителни контракции раждали по-трудно, кой го е казал това? Аз за първи път чувам такова нещо. Никой доктор не ми е казвал подобно твърдение.

# 562
Чакайте сега, аз нещо се обърках. Момичетата, които споделиха, че имат контракции - за кои говорите, подготвителните или другите? Ако са подготвителни, точно те са въпросните втвърдявания и могат да се получат по всяко време (4,5,6 месец и тн).

И как така тези, които получавали подготвителни контракции раждали по-трудно, кой го е казал това? Аз за първи път чувам такова нещо. Никой доктор не ми е казвал подобно твърдение.

Това не е казано от лекар, просто моя позната каза че сестра ѝ, която имала подготвителни контракции е родила по-трудно от нея, която е нямала никакви кантракции до денят на раждането. На това е единичен случей и не означава, че при всички е така. И пак казвам не е казано от лекар!

# 563
За подготвителни говорим, ако бяха родилни, тогава щяхме да сме родили до сега. На мен ми е първа бременност и до сега съм нямала родилни контракции и ме е страх, че няма да ги разпозная или няма да им обърна внимание, заради тези подготвителни, които имам постоянно. После се успокоявам, че знам, че те много болят и не може да говориш по време на тях и все ще ги позная значи, но пък не знам дали няма да е късно да се тръгне към болницата, когато са толкова силни, че не можеш да говориш и ходиш.

# 564
Ясно. Сега разбрах какво сте имали предвид.

Деси - да, не мисля, че това с подготвителните има нещо общо със самото раждане. Просто при всеки е различно.

Сим - всички казват, че истинските контракции няма как да се сбъркат и със сигурност няма да ги пропуснеш. Отделно, че интензитета им се увеличава на определени интервали.

Абе истината е, че за нас, които ни е за първи път, си е стресиращо и объркващо, защото не знаем какво да очакваме. Ама дано всичко минава лесно и бързо 🙏 много мами, които вече родиха, споделят в групите по фейсбук, че не е толкова страшно колкото изглежда. Дано е така.

# 565
При първата ми бременност нямах никакви контракции. Нищо не усещах, нито стягане, нито дискомфорт. Само 1 в деня на раждането. Не преносих (а бях планирала да преносвам), раждането беше доста леко и бързо за мен.
При втората и сега непрекъснато усещам някакви пристягания, ръчкания и т.н. Второто раждане също беше бързо, при това при голямо разкритие апаратът отчиташе 50/100 на контракция. Т.е. 30/100 е доста за мен специално. Но още не съм родила, което ме устройва. Дано задържи още 20ина дни поне.

# 566
Единственото логично обяснение на това твърдение, би било, че тези, които са имали подготвителни контракции през бременността, са пили магнезий. Той се натрупва в организма и спирайки го буквално дни преди раждането, може леко да го затрудни, защото все още нивата на магнезий са високи. Аз бях така. Спрях магнезия в 37 г.с. и родих в края на 38 г.с. Беше изключително трудно раждане. Имах 16 часа ужасни, болезнени контракции през 2 мин., но не правих никакво разкритие.
Не знам дали е вярно, разсъждавам просто.

# 567
Ако ставаше с  пиене на магнезий, нямаше да има толкова недоносени родени.
Познавам жени с котракции през цялата бременност и износили и родили набързо,  други където нямат оплаквания раждат преждевременно по различни причини.

По темата имам котракции от пети месец, пия си магнезия, не за да се спре преждевременно раждане, а за успокояване прекаленото разтягане на матката от бързото нарастване на плода.
Очаквам децата  в 37 г.с + през февруари

# 568
Магнезият е едно от веществата, които най-бързо се изхвърля от организма, тъй като се изхвърля при потене, пишкане и ходене по голяма нужда. Той не е като другите витамини и минерали "да се натрупа" и със седмици и месеци в организма ти да има. Ако беше така, нямаше да се пият такива големи дози от него ежедневно и без прекъсване.

Аз от началото на бременността си пия магнезий, но грам не ми помага с контракциите, имам си ги от 6-ти месец. Няма как да се объркат особено след края на 7-ми, когато вече са супер силни, ужасно дискомфортно е това стягане на корема и не, не се повлияват от смяна на позата, топъл душ и прочее, нито са по 30 секунди Grinning Със сигурност имам по над 5 на ден, аз имам 5 сигурно на час, час и половина и е ужасно досадно, но вече съм в 9-ти месец и очевидно 3 месеца не съм родила Grinning

Казвам ги тези неща пак, за да се успокоят момичетата, че това са по-скоро насоки, но при всеки е индивидуално. Също като знам тези подготвителните как ги усещам, се съмнявам при истинските някоя да не ги усети и да не разбере, че ражда. Този организъм така е измислен, че никое бебе не е останало вътре Grinning

# 569
Днес бях навън. Дано бебето задържи още месец, да се стопли малко. Сега не е човешко.

Общи условия

Активация на акаунт