Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 509
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
При мен постоянно отчита контракции около 10. Докато нагласят "слушалките", понякога се качва до 30. Според лекарката заради дразненето на матката. Като спрат да ръчкат, се смъква до 10. Така е от над месец, не са ми казвали, че има опасност да родя по-рано. Само всеки път ми напомня да си пия магнезия.

# 541
Само аз ли нямам все още контракции. В смисъл снощи се събудих и имах болка в кръста която отшумя, на моменти усещам леко стягане в корема но после спира. Първа бременност ми е и все се чудя това контракция ли е или не…

# 542
Днес влязох в 36- та седмица.
Определихме дата за секциото на 9- ти ще съм в 38 и 2 дни.Мисле че е ок.
Днес ми мериха тоновете нямам контракции.Но не ме гледа да ултразвук,което нещо ме разочарова.Нз колко е пораснало бебето и направо постъпвам на 8- ми в болницата.Реално е след 2 седмици,но нещо ми стана тъпо

# 543
  • Пловдив
Деси и на мен ми е първа бременност и все се чудя имам ли, нямам ли контракции. На няколко пъти се случи да имам меструални болки, но коремът ми беше мек. Понякога се втвърдява, но за много кратко и безболезнено. Спрях магнерота преди няколко дни и нямам никакви оплаквания оттогава. Кръст не ме е болял.

Калина, много странно, че не те е гледал. То не е ли задължително, особено толкова малко преди финала. Thinking

# 544
Аз съм 35+3 и не знам какво е това контракция. Не си сама!

# 545
Ох супер, че вече си мислех че само аз нямам никакви контракции и си викам ами сигурно ще пренасям… Иначе никакви хапчета не съм пила до сега.

# 546
При мен постоянно отчита контракции около 10. Докато нагласят "слушалките", понякога се качва до 30. Според лекарката заради дразненето на матката. Като спрат да ръчкат, се смъква до 10. Така е от над месец, не са ми казвали, че има опасност да родя по-рано. Само всеки път ми напомня да си пия магнезия.

Като бях в 32ра седмица и влезнах в болницата по спешност, се оказах с контракции, които удряха 80 на апарата. Аз нищо не усещах, мислех че бебето се движи. И до сега на всяко мерене си ми отчита някакви по 20, даже 30, но са сякаш случайни.
Изобщо не съм вече сигурна всъщност аз до сега усетила ли съм контракциите какво са, или не.

# 547
Ох супер, че вече си мислех че само аз нямам никакви контракции и си викам ами сигурно ще пренасям… Иначе никакви хапчета не съм пила до сега.
И аз не съм пила хапчета освен витамините за бременни.

# 548
И аз не съм пила хапчета освен витамините за бременни.

Аз и тях ги спрях понеже ми се гадеше доста и се обезводних. От както съм ги спряла хапвам по 3/4 плода на ден както и се опитвам да се храня здравословно за да си набавям нужните витамини. Само сладкото не успях да спра…

# 549
Ама вие за кои контракции точно говорите? Ако е за подготвителните - бракстън хикс, те се усещат като втвърдяване на корема и са непостоянни. Понякога може и да те държат цял ден, друг път - няколко минути. Аз ги получавам отвреме-навреме. Доктора каза, че при някои жени може да се появят и доста рано ама било ок. Води се, че не са болезнени, но са некомфортни, защото корема става доста твърд.
Вече в интерес на истината ми е по-трудно да определя дали получавам контракции или ми става некомфортно като мърда бебето, защото няма място и му е тясно.

# 550
Ами аз като се замисля дори и втърдяване не съм имала доста често. Веднъж два пъти на седмица..

# 551
И втвърдяване не съм имала. Единствено твърдо усещам бебето като се подпре на корема и изпъкне.

# 552
Само аз ли нямам все още контракции. В смисъл снощи се събудих и имах болка в кръста която отшумя, на моменти усещам леко стягане в корема но после спира. Първа бременност ми е и все се чудя това контракция ли е или не…
И аз нямам нито контракции, нито втвърдявания..

# 553
Еми радвайте се тогава, не са много комфортни 😀

# 554
Аз имам втвърдявания  още от края на 4 месец.
Доктора тогава ми каза,че са контракции и започнах да пия Магнезий.
При мен са много чести и продължителни . Сега вече очаквам болезнените,днес съм 38+3 и утре съм на тонове.Всеки път отчита контракции апарата. Доктора ме попита вторият път усещам ли ги,ами точно като втвърдяване на корема и движение на бебето едновременно  беше когато видях апарата да ги засича .

Общи условия

Активация на акаунт