Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 533
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Нинче дано масажа помогне, да те отпусне този нерв и повече да не се обажда! Heart

Аз съм малко болна, но се надявам да мине бързо, не е ковид и го карам на витамини авирон, тавипек и нео ангин.

Аз мисля са си искам упойка, щом я има защо да се мъча да ме боли. За сега ще опитам естествено пък да видим. Аз също не смятам че 3.500 е голямо бебе...това си е доносено бебе, а и на видеозоноте има отклонения
Пише 3500 то излиза 3000.. Майка ми е родила брат ми нормално без епизитомия, а той се е родил 3800... тя е дребничка. Та за мен е до нагласа, до късмет и разбира се има мами който ги е страх и ги разбирам.

# 526
3500 си е напълно нормално бебе, да - според мен казват 'голямо' за 3 и над 3, тъй като момичетата, на които им е казано, са в много ранна седмица. Ако си в 34-35 г.с. или в началото на 9-тия, това означава, че до термин бебето ще качи минимум още килограм и лекарите взимат това предвид. Последният месец наддаването на бебета уж е най-голямо и го дават поне килограм Wink

Иначе за упойките - има естествени раждания със спинална - както каза vesibu - в Тина Киркова например, повечето са така. При епидуралната аналгезия си усещаш напъните и затова е най-добре с такава. Проблемът с вътрешните разкъсвания е когато не усещаш напъните, защото напъваш само по инструкции и може да напъваш зверски силно без да усещаш и без това да е нормално за твоя организъм Simple Smile

По принцип всяка упойка забавя малко раждането, затова пускането на окситоцин е задължително, без значение каква е упойката или аналгезията. Също и епизиотомията е супер стандартна процедура и се прилага сигурно в над 80% от ражданията у нас. Разрезът, който се прави е много малък - не повече от 2 см, което предотвратява голямо "естествено" разкъсване. По-добре да те срежат 2 см, което няма да го усетиш грам, отколкото да направиш разкъсване 3-4та степен и после с месеци да не можеш да си седнеш на дупето Simple Smile Поне моето мнение е такова де, знам че много жени се ужасяват от тази мисъл.

Абе нека всеки да роди, както най-много му се иска и си е представял, това пожелавам - за да са спокойни всички мами Simple Smile

# 527
Аз съм в 35 седмица и вече е към 3 килограма  ще видим в края на седмицата колко точно излиза сега. Но знам, че тези измервания сега са много неточни и както излиза уж 3кг., така реално може да е 2,5кг. например. Приготвям се за голямо бебе, за да може психически да съм готова, че ще трябва да изкарвам голямо, пък ако излезе по-малко няма значение, важното е да излезе доносено и когато е готово. Много ми тежи, така че може и да си е голямо, вече му опипвам повечето неща като дупето и краката по дължина, гръбчелто и главичката, когато не я завре в таза ми. Така като го опипвам не ми се струва много голямо, но после поглеждам едни ританки и определено ще му станат в момента, просто новородените са си малки, колкото и да тежат.

# 528
Ами ходих и ме върнаха, заради бременността не се препоръчват дори и масажи, тъй като можело да се предизвикат контракции, аз и обяснявам, че ще раждам вдругиден и да почнат дето се вика не е проблем ама тя не ме чува и така. Ядосах се, макар, че жената си е права попринцип ама не я боли нея, абе работата е да търпя и това е.
Аз ще съм с пълна упойка именно заради този нерв, последните ми прешлени са много близо и редовно си се случваше това. АГ каза, че когато има някакъв проблем с гръбнака е по-добре пълна упойка отколкото спинална. Да кажем, че се изрази, че да ми покажат бебето за 5 секунди ако съм със спинална може след време да имам проблеми. И да, докато съм с упойка няма да ме боли ама после като ме пусне, хем ще ме боли операцията, хем и нерва и ще е много хубаво Head Band
Но няма да се отчайвам, ще си видя бебенцето това е най-важното!

# 529
Ами ходих и ме върнаха, заради бременността не се препоръчват дори и масажи, тъй като можело да се предизвикат контракции, аз и обяснявам, че ще раждам вдругиден и да почнат дето се вика не е проблем ама тя не ме чува и така. Ядосах се, макар, че жената си е права попринцип ама не я боли нея, абе работата е да търпя и това е.
Аз ще съм с пълна упойка именно заради този нерв, последните ми прешлени са много близо и редовно си се случваше това. АГ каза, че когато има някакъв проблем с гръбнака е по-добре пълна упойка отколкото спинална. Да кажем, че се изрази, че да ми покажат бебето за 5 секунди ако съм със спинална може след време да имам проблеми. И да, докато съм с упойка няма да ме боли ама после като ме пусне, хем ще ме боли операцията, хем и нерва и ще е много хубаво Head Band
Но няма да се отчайвам, ще си видя бебенцето това е най-важното!

Нина, имам един човек, който ми е много препоръчан от много места за такива прищипани нерви. Не помня от София ли си, ако си тук и искаш, ми драсни на лични да ти дам контакти и да го попиташ дали би се съгласил да помогне.

# 530
Не съм от София, то и аз имам човек който ме оправяше с отщипването, но като му звъннах ми каза, че наистина няма как неговия метод да го приложи сега. Не че е свръх болезнено, но най-малкото трябва да легна по корем, а сега е невъзможно, та разчитах на някакъв масаж, но нямам късмет. Благодаря все пак!

# 531
Момичета,от тази нощ имам болки в кръста и корема при покой. Предполагам са контракции,но странното е че щом се раздвижа поотминават,но легна ли е ад. Съответно не съм спала през нощта, съмнявам се да успея и през деня ако така продължават. Писах на лекаря,каза ако станат сериозни да отивам в болницата. Не съм сигурна,че съм за там, защото не са на определен интервал,не се влошават. А на всичкото отгоре тоновете на бебето продължават да са високи.Ще направя нови в сряда и ако си седят все така,ще говоря с лекаря да предприемем нещо,било то и секцио...

# 532
Нали казват, че ако минават от смяна на позата, топъл душ, медикаменти, не са истински контракции. А и ти май още не си 37 навършени седмици, по-добре да постои още малко на топло бебето. Топъл душ, лек масаж на кръста не помагат ли малко?

# 533
Нали казват, че ако минават от смяна на позата, топъл душ, медикаменти, не са истински контракции. А и ти май още не си 37 навършени седмици, по-добре да постои още малко на топло бебето. Топъл душ, лек масаж на кръста не помагат ли малко?
Да и аз знам,че щом отминават след някакво действие не са истински контракции. Много странно. Днес през деня е по-добре положението.След душ и лека разходка се успокоиха болките. Дано е било нещо моментно. Или ако са контракции,да се регулират за да знам какво да правя. Иначе утре влизам в 37г.с. 😊
Накрая става забавно с тези неочаквани болежки и постоянно очакване на раждането.

# 534
Нинче и аз имам проблем с един седалищен нерв, който през цялата бременност не се беше обаждал ... обаче миналия ден вдигнах сина ми от леглото и както се казва, така си останах ... чак крака ми се беше схванал от болката и куцах (подпирах се, изобщо не можех да ходя). Тогава изпих 1 парацетамол и в банята под топлия душ ме отпусна. Сега ме наболява пак ама дано не ме схваща така поне до след раждането... дано и теб да те отпусне !

# 535
Разбирам те, ужасно е. Малко по-добре съм от колкото снощи. Даже и поспах малко, боли ме но не и като вчера. Ще го изтърпя, дано пък ме отпусне. Благодаря все пак, да се оправяш и ти.

# 536
Ох, ние пък с дъщеря ми се разболяхме, мъжа ми все още се държи. Детето сякаш не е много зле, много лека хрема, има енергия и апетит. Моята хрема обаче е силна, боли ме гърлото и съм отпаднала. Тази седмица ще ходя уж на тонове, ама преди това сигурно ще си пусна един тест за всеки случай. Нямам информация да сме били контактни с някой, ама знае ли се.

# 537
Момичета, знаете ли дали, ако на тоновете се отчетат контракции, това означава нещо? В смисъл, индикация ли са за скорошно раждане или пак може да е след седмици?

# 538
Най-вероятно зависи от силата и честотата им. Моят АГ каза, че до 5 контракции на ден са нормални. Ако са 5 за един час, вече е време да се насочвам към болницата.

# 539
Аз на тонове редовно ми излизат контракции. По-леки са и не ги усещам, но не значи, че скоро, ще започне раждане. Това не  е индикация и не може да се направи някакво заключение, освен, ако няма някакво започнало разкритие. Просто, ако имаш чести контракции е добре АГ да провери за разкритие, че има доста жени дето не усещат много от контракциите и даже и разкритие. Обяснявала ми го е докторката.

Общи условия

Активация на акаунт