Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Аз до колкото знам има епидурална анелгизия  (усещаш си напъните и контракциите просто не толкова болезнено) има епидурална упойка и спинална упойка.

# 511
Конкретно в моята болница (Тина Киркова) прилагат и спинална за нормално раждане. Даже съм срещала твърдения, че не предлагат епидурална, само спинална. Знам, че една доза ми блокира болката от кръста надолу за няколко часа, не се е налагала повторна доза. Не са слагали катетър в гърба ми, за да прилагат следващи дози. Краката не си ги усещах по време на раждането и след него, 2-3 часа по-късно едва се прехвърлих на другото легло, толкова неустойчива бях. Може би аз реагирам по-бурно на упойката, може би са ми сложили и прилична доза (искаха да подейства бързо). По време на упойката бях като на 2 бири, вероятно от съчетанието с адреналина. Но пък усещах какво да правя, а това е важното.

# 512
Във вторник, ако не се лъжа, на страницата на Селена във фейса, ще има онлайн среща с анестезиолог. Ако някой се интересува, ще отговаря и на въпроси, ако има такива.

# 513
Да кажеш после дали си доволна от Майчин дом, че и аз за там се глася, но нормално.
При кой лекар? ⭐

Оо да ще споделя със сигурност вече нямам търпение 😍 При Димитър Казаков. Но от мои познати знам че всички лекари там са много добри както и акушерките.

# 514
И аз съм в Майчин дом, при Анна Атанасова Simple Smile

# 515
Момичета, в момента усещам зверско натискане по мехура, как да го спра това Sad

# 516

Ами и аз съм така от няколко дни. Не знам как да се спре, особено вечер ходя до тоалетната по 20 пъти буквално. Не знам дали има начин да се спре.

# 517
Кратко, точно и ясно за епидуралната АНАЛГЕЗИЯ и не само в статията по-долу, за да няма чуденки кое се усеща и кое не 🙂

Тук е цялата статия в която пише всичко подробно и разбираемо - https://www.hospitalburgasmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … %D0%BE%D0%B3/n550

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 20:07 от Martini_m

# 518
С първото раждане бях с епидурална (не съм сигурна дали е упойка или аналгезия), но болката намаля. Усещах съвсем лека болка, но си усещах и стяганията и контракциите и така се ориентирах за напъването. То и акушерката си ми казваше, кога да напъвам, то си им излизаше на монитора контракциите ми. Та мисля пак да си искам епидурална, когато съм с достатъчно разкритие и когато болката вече е нетърпима.

# 519

Аз съм така от 2 седмици (началото на 9 месец). Единствено спрях да пия вода вечер. Или само си жабуря ако много ми се допие.
Според мен няма отърване от това, зависи бебчо как е решил да застане. Simple Smile

# 520
Ами аз пък си пия вода и си ставам като ми се доходи. То като цяло вече спането ми е толкова неудобно че предпочитам да не си лягам жадна.

# 521
При мен не е от водата. Гравитацията си оказва страшно влияние. Понякога след разходка, като се прибера, изкъпя и седна на стола, се започва. Такова блъскане усещам долу, че дори е болезнено, да не говорим, че имам чувството че все едно не съм ходила до тоалетна от дни, а примерно 3 минути преди това съм излязла от там. Преди натиска беше толкова некомфортен, че трябваше да легна.

# 522
Добро утро. Идвам да се оплача. Снощи малко преди да легна, така захапах седалищен нерв(нещо с което съм свикнала случва се за милионен път) обаче няма лягане, просто няма шанс да легна на където и да е...стояла съм седнала и отчаяна, как за Бога утре ще вляза в болницата и ми предстои операция която налага лежане по гръб Disappointed Relieved
Ще ходя към 11 на някакъв масаж, надявам се да ми помогне, то друго така или иначе не мога да направя. Как пък в последният момент ще се обърка всичко...

# 523
Може би с топъл душ ще олекне. Иначе по време на самата операция нали ще си с упойка. Упойката може да се сложи докато си седнала и после не усещаш нищо от кръста надолу, би трябвало и този нерв да го хване. И дано като родиш да мине. Но до тогава как ще издържиш... дано от масажа да те отпусне.

# 524
Леле, Нинче дано масажа да помогне! Стискам палци и всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт