Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 999
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Момичета а защо ви кзват и си мислите че бебе над 3 кг е голямо? Над 4кг разбирам, но 3-3500 си е съвсем нормално, здраво и завършено бебе😳

Може би за по-дребни жени, бебе над 3кг значи много шевове долу. При мен поне доктора каза, че няма смисъл да ме мъчи. Но по-скоро го каза, за да подкрепи факта, че сама клонях към секцио. Иначе и аз съм дребо кинта и 50

# 496
Аз засега ще си чакам нормално раждане. Бебо си е с главата нодолу, но все още е високо разположен, въпреки че има време, термина е за 19.02.
Надявам се да не се промени нещо към края вече, че не съм подготвена психически някак за секцио, но пък ако се наложи няма да се правя на интересна и да настоявам за нормално. Важното е всичко да мине наред

# 497
Аз съм 170см, но съм раждала малко бебче - 2500гр. Толкова се роди баткото и според АГ тялото ми ще се справи и с голямо бебе за нормално раждане, но винаги си имало някакво съмнение, защото все пак 2500гр си е малко бебенце, а 3500гр си е 1кг разлика и не се знае. Отиваме за нормално, а вече хода на раждането ще си покаже

# 498
А какво мислите са епидуралната упойка?
Аз мисля да опитам да родя напълно естествено, че като чета имат доста странични ефекти тези упойки, а и като цяло епидуралната доста забавяла процеса на раждане и родилките не се усещали кога да напъват.

# 499
Аз си родих напълно естествено, въпреки че това е малко изкривено понятие, защото все пак ни включват окситоцин, бусколизин и но-шпа (май това беше коктейла 😀), притеснявам св от епидуралната упойка, но ако наистина е нетърпимо ще си я поискам, ще видим.
От приятелки знам, че наистина не са усещали кога да напъват и е довело до много разкъсвания или направо епизиотомия, от което настръхвам направо. А и ме притесняват дългосрочните й ефекти като болки в гърба.

# 500
Здравейте бъдещи мами! И аз също като вас съм много нетърпелива вече..тежи си, а и искам вече да си гушна рожбата. Моят термин е за 08.02, не остава много.
Няколко мами споменаха, че са в Англия - аз също съм. Южен Лондон, а относно последният въпрос за епидурална, аз мисля да пробвам натурално, но ако не издържам на болката ще си искам упойка.

# 501
Мисля, че бъркате спиналната и епидурална упойка. При епидуралната се усещат напъните, просто болката е притъпена. Даже е по-правилно да се каже епидурална аналгезия, а не "упойка", защото това е вид обезболяване, но няма за цел пълната липса на усещане. Тук е добре обяснено:
https://www.hospitalburgasmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … %D0%BE%D0%B3/n550

# 502
Мисля, че бъркате спиналната и епидурална упойка. При епидуралната се усещат напъните, просто болката е притъпена. Даже е по-правилно да се каже епидурална аналгезия, а не "упойка", защото това е вид обезболяване, но няма за цел пълната липса на усещане. Тук е добре обяснено:
https://www.hospitalburgasmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … %D0%BE%D0%B3/n550

Благодаря за линка, ами не знам първо раждане ще ми е, и се опитвам да събера повече информация. По принцип аз медитирам доста и имам познати които са родили чрез метода на хипноза напълно естествено и без никакви медикаменти, а като ги попитах казват че дори и болката не е била голяма ако успееш да медитираш по време на кантракции. На мен ми звучи странно но…

# 503
Точно за епидуралната и аз съм чувала, че не се усещат напъните. Може би зависи как е дозирана, знам ли.. Но и аз мисля да опитам без нея, пък ако вече е нетърпимо положението, ще си поискам.

# 504
На нормално не се слага спинална, тя е само за секциото..

# 505
Аз раждах със спинална упойка (според всичко, което четох, не е била епидурална). При мен напъните се усещаха, просто нямаше болка. Не си чувствах краката по време на раждането и около 2 часа след това. Не забави раждането, след него нямаше странични ефекти като главоболие.
Аз май предпочитам с упойка. Не държа много на болка, и при зъболекар винаги си искам. Освен това с навика в моята болница все да ме вържат за леглото, не е удобно. За мен болката е много по-малка, ако мога да се разхождам. А не да лежа по гръб :/

# 506
Здравейте и аз ще съм секцио за 31.01 а съм с термин 7.02 в Майчин дом Варна.

# 507
Да кажеш после дали си доволна от Майчин дом, че и аз за там се глася, но нормално.
При кой лекар? ⭐

# 508
vesibu, спиналната я ползват за секцио, при нея не се усеща нищо от кръста надолу. Така че би трябвало да си била с епидурална. Започнах да се замислям, че може би си зависи от анестезиолога, ако е добър, би трябвало точно като при теб да се получи. Но сигурно зависи и тялото как реагира.

# 509
Здравейте бъдещи мами! И аз също като вас съм много нетърпелива вече..тежи си, а и искам вече да си гушна рожбата. Моят термин е за 08.02, не остава много.
Няколко мами споменаха, че са в Англия - аз също съм. Южен Лондон, а относно последният въпрос за епидурална, аз мисля да пробвам натурално, но ако не издържам на болката ще си искам упойка.
Аз и Деси сме в Лондон. Аз съм в южен, тя в северен. Ти в кой квартал си?

За упойка, аз също мисля, че няма лошо. И както каза едно момиче по-горе, май по-скоро се говори за епидурална аналгезия.
В момента и аз чета книга на тема хипнобъртинг, ще се опитам да прилагам някакви неща, дали ще ми се получи - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт