Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Яна, и на мен нещо подобно ми казаха. Ако бебето мине 3500гр щяло да ми бъде трудно раждането, защото първото бебе е било малко

# 481
Да и при мен доки ми каза, че ще видим колко едро, ще е и ще преценим дали, ще успея за нормално, че съм с по-тесен таз. Ама дано не е над 3500гр., че бебе1 бешв 3410гр.

# 482
  • София
Аз не им вярвам на меренето на бебетата. С предното го изкарваха 3.400 в 37 седмици някъде и ми ги говореха подобни. Роди се 3.050 в 38+6 без никакъв проблем.

# 483
То на мен ми е и първо бебе на всичкото отгоре 😁 Засега съм решила да изчакам, да видим как ще се движи с наддаването и дали няма да си се роди в първата половина на деветия, пък ако не, тогава ще се съглася да насрочим секцио. А това за тесния таз не е ли малко от относително... Как така го преценяват на пръв поглед, нито вагинален преглед ми е правил още..

# 484
Моето секцио ще е на 30.01. Терминът ми е 05.02.

# 485
И аз ще съм за планово секцио. Бяхме избрали дата в средата на февруари, но нали получих контракции и скъсяване на шийката в 32ра, та малко останаха на пауза нещата. Нямам търпение и аз вече да получа потвърждение, че може да действаме. Едва в 35та седмица съм и ще трябва да стискам поне още две седмици най-вероятно. Надявам се да ми кажат, че все още бебо върви едър и е възможно по-скоро да имаме зелена светлина

# 486
  • Пловдив
При мен, засега, всичко си е наред за нормално раждане. Бебчо си е главично разположен от доста време и ще чакаме да реши да излиза. Още ми е рано де, терминът е края на февруари, така че се надявам да се роди около него.

# 487
Аз ще се опитам за нормално пък да видим, сега на 27 ще се реши окончателно как ще е, ако бебка е над 3 кг ще трябва да е секцио...утре влизам в 38 седмица и вече нямам търпение, но поне още седмица се надявам да си поседи вътре, че се разболях малко но за щастие не е ковид

# 488
  • sofia
Моята дата за секцио е след 20.02, ако беби си седи на топличко и мирува. За сега шийката ми е супер, утре съм на преглед

# 489
Момичета а защо ви кзват и си мислите че бебе над 3 кг е голямо? Над 4кг разбирам, но 3-3500 си е съвсем нормално, здраво и завършено бебе😳

# 490
Аз се надявам да е нормално раждане. Ако може да стигна до болницата и да нямам ковид. И да е с хубави размери, че сега изостава малко.
Иначе имам чувството, че прекалено често разправят за голямо бебе-тесен таз. И става като с лъжливото овчарче. Съгласна съм, че понякога се налага. Но и много често лекарите натискат за секцио с този аргумент. Ако мине. Може и аз да съм пристрастна, защото моят таз не е точно тесен.

Момичета а защо ви кзват и си мислите че бебе над 3 кг е голямо? Над 4кг разбирам, но 3-3500 си е съвсем нормално, здраво и завършено бебе😳
Съгласна съм. Даже под 3кг е по-скоро мъничко.

# 491
Аз съм за 26.01 Heartpulse
Още малко, обаче сега съм при моите родители, че свекървата нещо вдигнала температура и аз се изнесох набързо. Стискайте палци момичета, да не съм се заразила. Disappointed

# 492
Нинче, ти значи след 2-3 дена ще гушкаш вече бебче. Стискам палци всичко да е наред и да мине добре! Не си се заразила, ходи си вкъщи, пии течности много и ако трябва вземи нещо превантивно. Параноята е пълна, аз откачам и мъжа ми казва, че моето е прекалено. Дай Боже да устискаме и всичко да си е ок 🙏

# 493
И при мен лекарят каза, че ако издържи до термин ще стане и може и да мине над 4 килограма, но не е казвал нищо за секцио поради това, а сме говорили да е естествено. Единствено, ако по време на самото раждане нещо не става, тогава ще трябва да се премине към секцио, редовно се случва това и жената на брат ми така тръгна да ражда естествено, но не получи достатъчно разкритие и затова я вкараха за секцио. Аз също съм много дребна, малко над 150см., но никой не е казвал, че не мога да изкарам бебе над 3500гр. И аз съм в 35 седмица, а с тези постоянни контракции се опитвам да стискам поне още седмица, а вече мина ли в 36 седмица, тогава вече да излиза, когато реши, ще ми е спокойно. Сега още не сме готови, че дрешките са изпрани, но не са изгладени и се оказа, че съм пропуснала да изпера одеалцата, така че имам още 1 пералня поне да пусна и ще строим кошарата днес. Първо мислехме да я сглобим другият уикенд, но нали трябва да се отмирише, така че ще я видим днес, също ще я напръскам с вода с малко бебешки прах и дезинфектант.

ЕКГ ми правиха, заради високият пулс, гледаха ми и сърцето на ехограф. Който има висок пулс или кръвно, не е излишно да мине през кардиолог според мен. Аз вече пия хапчета за сваляне на пулса. Понеже ни се повишава количеството кръв доста и трябва да се повиши кръвното налягане или пулса, за да смогне сърцето и понеже при нас бременните има хормони, които потискат качването на кръвното, затова при някои така се вдига пулса, за да компенсира. Не е нещо страшно, за 1 седмица ще ми се нормализира и няма да се притесняваме по време на раждането, че ще е проблем. Склонна съм към прееклампсия и това е предпоставка за този проблем също.

# 494
Аз съм си точно 150 см.. Доста пъти съм чела за жени с моите размери, които са раждали големи бебета безпроблемно и затова съм навита да опитам. Обаче последния път док така ме изгледа с един притеснен поглед, че направо ме накара да се замисля.. Все пак каза, че щели да се опитат да се съобразят с моето желание, така че поне разчитам, че няма да ме притиска и решението ще си е мое. Пък ако нещо, после поне на себе си ще се ядосвам 😁

Общи условия

Активация на акаунт