Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 195
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мен една строложка ме попита от какъв зор сме заедно 20г вече, защото гледайки синастрията ни, няма досег между Луни, Венери, и изобщо как рака сме заедно.

Вероятно има други фактори, които не е забелязала.
Погледнато през призмата на астрологията, все нещо трябва да има в картите, което да ви свързва.
Жалко, че дотам се простират възможностите на комерсиалната астрология.
За съжаление много такива се нароиха в последно време и неприятно усещане оставят в мен с категоричността си, че те са прави и ти едва ли не ги лъжеш, когато кажеш това не е така при мен (разчитайки наталната ти карта).

# 301
  • SF
Никой не ви назначава астролога. Сами си го избирате.
Защо пилеете време и пари, за да посещавате нароени астролози?

# 302
  • София
Бих обяснила, но в дружелюбна и ненападателна среда.
Не съм се оплакала какво съм избрала, изказах наблюдателно мнение, което много други няма да забележат и ще приемат всичко казано, до степен вярване.

# 303
Когато се разглеждат отношения между двама души се вземат предвид също композит , както и връзката между основните кармични показатели Лунни възли, ретро планети, Лилит и Селена и др.

# 304
За едни взаимоотношения се анализират:

- рождените карти на двойката поотделно. Показват доколко най-общо казано гледат в една посока по определени теми. Дали има синхрон между тях.
- периодът от време на тяхната среща. Техните карти в динамика. В какви условия и поради каква причина се срещат тези двама човека
- тяхната синастрия. Как си взаимодействат. Какво може да произтече за всеки поотделно в резултат от това взаимодействие. Някакви взаимоотношения могат да се случат, да се срещнат пътищата на двамата, само в подходящо за тях време. По този начин откликват и отразяват „настройката“ на конкретен период т.е. те са негово следствие. Синастрията е олицетворение на карта обещание, но е пасивна, необходим й е подходящ момент и синхрон между двете карти, които да предложат обещаното.
- техният композит. Какво свързва двамата човека. На енергийно ниво. В какво намират допирни точки. Каква химия протича между тях.
- техният комбин - рождената карта на връзката. Комбинът е разказвач на тяхната индивидуална история като едно цяло. На съдбата на взаимоотношенията. Комбинът описва естеството на взаимоотношенията и техния възможен сценарий и тенденции за развитие.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 09:17 от starinthenightsky

# 305

Според мен повечето хора, които си нямат понятие от астрология или имат съвсем повърхностни впечатления, лесно се подвеждат от т.нар. нароени астролози. Такива ти предлагат готови формули за всичко, а и са доста сладкодумни с вибрационните си прогнози и оборотните клишета.

Нали ги чета и какво виждам:
- Имате Венера в Скорпион в секстил със Сатурн и опозиция с Нептун.
- Много Ви благодаря!
...

И никакво обяснение, изреждат се аспекти и позиции извън цялостта на картата. Или един аспект, позиция се набеждава като причина за едно или друго житейско обстоятелство. За което се изсипват тонове благодарности.
Огромна маса начинаещи любители се кефи на това, с много думи да не се каже нищо съществено. Или да се изредят хвърчащи позиции от картата,, които те са в състояние да схванат. А ключът за палатката, както се казва, може да е другаде.

Другият момент е, че клиентите често нямат база за сравнение. Обикаляли по някакво подобие на астролози, те не могат да разпознаят качествен астролог – някой, чийто подход коренно се различава от този на мнозинството. Само чрез сравнение се отсява плявата, това означава да си избираш консултант по познатия на всички метод "проба-грешка". Има и добри астролози, с достатъчно задълбочени познания в тяхната сфера, които просто са претоварени и са започнали да претупват клиентите. Видели са, че със сериозна астрология няма да се ползват с такава популярност, затова избират да предлагат това, което се харесва на масовата публика. Това не ги прави некомпетентни, просто се съобразяват с търсенето. Ако не се съобразяваш с масовото търсене, колкото и да си добър, знаещ, можещ, съвестен, опитен – това няма никакво значение, просто ще си останеш астролог в сянка.

# 306
Здравейте,едва ли въпроса ми е за тук,но бих искала да попитам и допитам до вас.
Моя позната ( пенсионерка) търси дъщеря си,от 6 години била е настанена в дом за психично болни но е избягала от там и вече 6 години,няма и следа от нея.
Пускана е за държавно издирване но не смятам,че правят нещо.
Та въпроса ми е възможно ли е да има човек който,би могъл да каже дали това момиче е живо или не?
Зная,че никой няма да и го каже без пари но...

# 307
Този въпрос по-скоро е за ясновидец, но и там се нароиха много мошеници.

Има и начин да се разгледа с помощта на Хорарна астрология. В такъв случай жената трябва да формулира въпроса ясно и конкретно и да го зададе на астролога. Построява се карта за момента на задаване на въпроса /хорар/ и се разглежда. Но и хорарите не дават 100% верен прочит, тъй като много зависи от качествата, усета и опита на астролога, който ги чете. Възможно е по един и същи хорар да се получи различен прочит.

# 308
  • в 1001-та нощ
Наскоро приятелка ми звъни на пожар притеснена. Една жена, която до името си написала "- астролог" - казала, че асцендентът се сменя всяка година. Шок и ужас - шах и мат с пешката ... Беше ужасена, че всяка година има различен асцендент и до сега не го е знаела. Приема се за достоверно щом го твърди човек с имена "Име Фамилия - Астролог".

Напомня ми на почерка на един друг именит "астролог" - който хвърля шок и ужас за апокалипсис и накрая - ако искате да знаете как ще Ви се отрази точно на Вас - платете си "тук".

# 309
Може да е имала предвид соларния или профекционния.

# 310
  • в 1001-та нощ
Това предположих и аз, но хвърлено така на хора, които не разбират, за да отидат и да си платя за консултация е нелепо.

# 311
Да, вероятно е имала предвид соларния Асцендент. За профекции малко профита са чували и още по-малко от тях знаят как да ги използват за годишна прогноза.

Но така казано на човек, който нищо не разбира, може да доведе до погрешна представа. По същия начин някои си мислят, че щом прогресивното Слънце, да речем, е преминало от Близнаци в Рак, вече са Раци.

А и годишна прогноза не се прави само по солар. Още една често срещана заблуда, която работи в полза на астролози със съмнителни компетенции.

# 312
  • София
Една астроложка я слушах да обяснява,че не е запомнила за планетата кога е в падение,заточение, трон и не счита,че това е от значение,а до колкото съм чела това си е важно (или аз съм в грешка?).

# 313
Една астроложка я слушах да обяснява,че не е запомнила за планетата кога е в падение,заточение, трон и не счита,че това е от значение,а до колкото съм чела това си е важно (или аз съм в грешка?).

Разбира се, че е от значение.
Но в античната астрология, например, съществено значение се отделя на други достойнства – дали планетата е в силен дом, близо до ъглите, дали е в секта и т.н. Всяка планета се изявява според естествената си природа, а знакът показва начина, по който ще се изявява. Но при всички положения планета в знак на екзалтация или в собствен знак ще има по-силни ефекти. В античността голямо внимание са отделяли на екзалтациите. Във ведическата астрология също това е знак на най-голяма сила.

# 314
Здравейте
Как мога да изтегля книгите от първа страница? Отваря ми вход към гугъл диск.

Общи условия

Активация на акаунт