Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 662
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Във всяко семейство се раждат деца с по-специфична съдба /съответно и кармична програма/. На едни деца от семейството с повече лекота им се уреждат обичайните неща в живота – да имат стабилна работа, семейство, брак, потомство... Има и такива, които минават през повече житейски предизвикателства, полагат в пъти повече усилия за същите обичайни неща, но трудно им се получава. Забелязах, че при децата късметлии в едно семейство има указания за силна родова подкрепа в тази дробна карта. Тя не винаги е от материално естество, говорим и за невидима духовна подкрепа, сякаш получават повече енергия за житейска реализация.

# 466
Здравейте,
Има ли начин да се проследят няколко карти на различни поколения и да се предположи причината за повтарящите се разводи?
И дали в картата на дете се вижда евентуално развод на родителите?
Благодаря!
Цитат

Поглегнах картата на детето. Има разни елементи, които навеждат на мисълта, че отношенията с бащата ще са по-дистанционни. Дали физически или емоционално, или и двете - трудно да се каже. Което подсказва че раздяла/развод между родителите е възможна. Иначе може да да цъкате опцията за анонимност на картите, за да не се налага да триете после имената.

Здравей, Maidmer,
Да, аз също ги видях тези елементи и дано да не сме прави, но бащата е много отдаден към детето и прави и невъзможното за да се докаже като такъв, пред целия род, защото самият той не е отгледан от своя баща, както той е искал-доста дистанцирани взаимоотношения + много отстъствие на бащата, заради работа свързана с пътуване.
За опцията анонимност, ще имам нужда от помощ, ако можете да ми кажете къде се намира точно в astro.com-а.
Благодаря и на Вас за коментара. Flowers Tulip

Много хубаво е че бащата е отдаден на детенцето. Дано да не сме прави за дистанцията, макар че вариантите за такава са много, и моята мисъл беше за по-далечното бъдеще. Важното е че бащата е отдаден и с желанието си един вид да поправи грешката на неговият баща.

Иначе, ето къде е опцията за анонимност на картата:

# 467
  • SF
Здравейте,за брак,съжителство и деца(евентуално),кой домове се гледат? По принцип съм със Сатурн и Юпитер мисля беше в 7 дом. Или кой домове се гледат,като цяло? Искам да се помъча сама,да си "разтълкувам" нат. карта Simple Smile Ако това е възможно от непрофесионалист. Че нещо не ми върви напоследък 😂😂😂,пък ми е време.А и рибешкото любопитство  в мен ме подтиква да  "погледна" 🤣.То за мен по-скоро е както си го направиш де 🤣.Ама все пак Wink

Ами, по принцип се гледа цялата картина, но ще ти е трудно сама да си анализираш картата, ако не знаеш поне домове, управители и аспекти.
Не искам да те спирам, но да не вземеш да разтълкуваш нещо, което няма нищо общо с общото.
Брак, съжителство - 7 дом. Семейство, дом, род - 4 дом. Деца - 5 дом. Бременности - 8 дом. Децата на партньора - 11 дом.
Гледай и 10 дом за промяна на статуса.
Но така изброени домовете, не е достатъчно, за да си направиш прогностика, дори и на шега.

# 468
Здравейте,за брак,съжителство и деца(евентуално),кой домове се гледат? По принцип съм със Сатурн и Юпитер мисля беше в 7 дом. Или кой домове се гледат,като цяло? Искам да се помъча сама,да си "разтълкувам" нат. карта Simple Smile Ако това е възможно от непрофесионалист. Че нещо не ми върви напоследък 😂😂😂,пък ми е време.А и рибешкото любопитство  в мен ме подтиква да  "погледна" 🤣.То за мен по-скоро е както си го направиш де 🤣.Ама все пак Wink

Щом не ти върви, то най-вероятно понастоящем не ти е време за брак, съжителство и деца. "Както си го направиш" е философията на хора, които получават това, към което се стремят и желаят - в следствие на предварително положени усилия за него, в някаква насока . Попаднали на синхрон между "На правилното място, време и хора". И затова смятат, че са хванали Господ за шлифера...са си го направили. Независимо ти какво смяташ, брак или по-сериозна връзка, съжителство и деца могат да се случат, ако са изпълнени две условия. Има такъв потенциал в рождената карта и тогава, когато му е времето, по-подходящо да се прояви. Не е задължително да се припокрива със социалните разбирания, норми за това.

За начинаещи ентусиасти, които искат сами да си разгледат партньорската тема:
- Оста 1 - 7  (характерното като символика за зодиакалните знаци )- условия, в които се създават взаимоотношения, влизат в живота.  
- връзка между управителите на първи и седми дом
- планети в аспект с оста 1 - 7
- Управителят на седми, символика на планети в седми - предпочитан партньор. Позицията по дом на управителя на седми - с какви обстоятелства, специфика, сфера от живота са обвързани.
- Управител на седми дом може да е планета до Сатурн включително
- Венера
- за жена (Слънце, Марс)
За по-съществени връзки плюс оста 4 - 10.

Активност, акцент чрез динамиката на картата към тези астрологични фактори.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 10:39 от starinthenightsky

# 469
Аз искам да попитам как се интерпретира връзката между У1 и У7? Показва какъв ще е характерът на пратньорствата ли (напр. хармоничен аспект = хармонични партньорства)?

# 470
Аз искам да попитам как се интерпретира връзката между У1 и У7? Показва какъв ще е характерът на пратньорствата ли (напр. хармоничен аспект = хармонични партньорства)?

За партньора съдим по неговите сигнификатори, т.е. на 7ми дом.
А връзката между У1 и У7 показва как се създават и протичат партньорските отношения. Зависи от вида аспект, но и при липса на аспект може да има трудности. Това се определя според указанията в цялата карта и нейната специфика.
На практика дори напрегнат аспект е по-силен вид свързаност, отколкото при сигнификатори без аспект помежду си. Говорим, разбира се, за мажорни аспекти.

# 471
Да, и аз така си мислех за липсата/наличието на аспект. Аз си бях направила нещо като проучване сред приятелките ми и установих че тези с благоприятен аспект между У1/У7 са тези, дето от раз са случили на дългогодишен партньор и всичко си въри по мед и масло. Тези с напрегнат аспект (аз включително) сме през повечето време обвързани, но връзките са проблематични и в даден момент се разпадат. А тези без аспект имат по-дълги периоди на необвързаност.

# 472

Flowers Hibiscus starinthenightsky,

Много информативно мнение, благодаря!

Tоест ти отдаваш значение главно на старите управители. Включваш ли новите изобщо в тази връзка?

В моя случай юпитер като управител на риби (Асц : дева). Юпитер и меркурий са в съвпад и са автоматично управители на 1, 4, 7 и 10. В дева. Мога ли оттук да съдя, че партньорската тема може да ми е обвързана с работната Grinning
Досега не е било така, но сега имам много готин колега, който по скоро ми е партньор (работим заедно по един проект), за това питам Smile

Във връзка с този колега: в момента марс ми е много активиран: в соларната карта, дирекциите на слънчевата дъга, марсовото завръщане (там също се вижда активността по десети дом, новолуние в съпвад с марс). Ta ... на мен марс ми е във 2ри дом, тоест под хоризонта. Нали има нещо такова, че тези планети по-късно се активират, знаеш ли на каква възраст става това за отделните положения?

# 473
Здравейте,за брак,съжителство и деца(евентуално),кой домове се гледат? По принцип съм със Сатурн и Юпитер мисля беше в 7 дом. Или кой домове се гледат,като цяло? Искам да се помъча сама,да си "разтълкувам" нат. карта Simple Smile Ако това е възможно от непрофесионалист. Че нещо не ми върви напоследък 😂😂😂,пък ми е време.А и рибешкото любопитство  в мен ме подтиква да  "погледна" 🤣.То за мен по-скоро е както си го направиш де 🤣.Ама все пак Wink

Щом не ти върви, то най-вероятно понастоящем не ти е време за брак, съжителство и деца. "Както си го направиш" е философията на хора, които получават това, към което се стремят и желаят - в следствие на предварително положени усилия за него, в някаква насока . Попаднали на синхрон между "На правилното място, време и хора". И затова смятат, че са хванали Господ за шлифера...са си го направили. Независимо ти какво смяташ, брак или по-сериозна връзка, съжителство и деца могат да се случат, ако са изпълнени две условия. Има такъв потенциал в рождената карта и тогава, когато му е времето, по-подходящо да се прояви. Не е задължително да се припокрива със социалните разбирания, норми за това.

За начинаещи ентусиасти, които искат сами да си разгледат партньорската тема:
- Оста 1 - 7  (характерното като символика за зодиакалните знаци )- условия, в които се създават взаимоотношения, влизат в живота.  
- връзка между управителите на първи и седми дом
- планети в аспект с оста 1 - 7
- Управителят на седми, символика на планети в седми - предпочитан партньор. Позицията по дом на управителя на седми - с какви обстоятелства, специфика, сфера от живота са обвързани.
- Венера
- за жена (Слънце, Марс)
За по-съществени връзки плюс оста 4 - 10.

Благодаря ви! Ще пробвам Simple Smile Много изчеррпателна информация ми дадохте Simple Smile

# 474
Между другото, като сме на тема връзки, аз за себе си установих, че най-ключов фактор за съвместимост и привличане при мен не са пасващи си по стихии слънца/луни/венери/марсове, а сходство откъм качества на знаците. Аз например съм много кардинална и винаги партньорите ми са били минимум със слънце или луна в кардинален знак, а повечето и с двете.
Вие забелязвали ли сте какво най-много ви привлича астрологично?

# 475
До 30-годишна възраст повече ми се лепяха по лунния знак и привличах предимно водни или земни типове, или комбинация от двете. Оттам нататък тръгнаха да идват "въздухари", които са в хармония със слънчевия ми знак. Тук-там някои от тях имат и по нещо огнено. Важи и за малкото по-близки женски приятелства, пак преобладаващ въздух – Близнаци и Везни, но и двете имат водолейско.

# 476
не знам дали по марса в седми дом или по луната в овен, но досега връзка без марс не е имало при мен - овен, скорпион, АЦ овен, луна в скорпион, точен съвпад на марс и венера в овен...

Шанта, в кой дом ти е Юпитер, моите домове са като твоите, но имам секстил Мерк-Юпитер и Юпитер ми е в 8ми дом

# 477
in4ey, най-много като привличане като че ли риби (примерно Ацс риби в точнa опозиция с моя Асц), стелиум риби (опозиция на моя стелиум в дева) или скорпиони. Марс ми е в скорпион. Но мисля, че е имало влияние от повече фактори, примерно прогресивната луна минаваща също в скорпион или прогр. слънце в съвпад с плутон. Прогресивния марс като смени знак, също се измениха. Прогресивната луна определено играе голяма роля за хората и в това число мъжете Grinning Примерно въпросния риби/стелиум е с асц. стрелец и го срещнах като ми мина прогр. луна в стрелец.

Herzen, Юпитер и Меркурий са ми в 12 дом, но близо до асцендента.

# 478
Хм, мен са ме привличали по-скоро мъже в опозициония на Марса ми знак а именно Овен. Не харесвам Везни мъже както и с лични планети в този знак. По-луната ми също не ме привличат скорпионски типове. Но с лъвски луни ги лепя , АСЦ Лъв съм, както и такива които пълнят 10-тия ми празен дом с лични планети.

# 479
Чела съм тук във форума за отговор за хорарен въпрос, не съм запозната какъв обем работа е нужен за тази техника, ако някой от вас практикуващите и знаещите би могъл и желае да отговори на мое колебание ... Kissing Face
Ако е сложна техника моля да ме извините и игнорирате питането ми.

Общи условия

Активация на акаунт