Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 623
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Да се молим за закрила свише , така че доброто и правдата да възтържествуват🙏

# 556
  • София
Този съвпад на Венера, Лилит и Луната ще ми е баш на асцендента… жената вамп ли ще ставам? Някой може ли да каже повече… 😃

# 557
Този съвпад на Венера, Лилит и Луната ще ми е баш на асцендента… жената вамп ли ще ставам? Някой може ли да каже повече… 😃

Grinning Grinning Grinning Да , ще излъчваш магнетизъм, ще привличаш погледите на всички , но и ти ще трябва да се предпазваш от прекалени увлечения по нещо, по някого... Принципно, при този съвпад, чувства /Венера/ и емоции /Луна/ са подложени на изкушение /Лилит/ . Важно е този транзитен съвпад да прави позитивни аспекти към натални планети. Няма нищо лошо в това поне за няколко дни да бъдем сексуално предизвикателни, обсебващи и трансформиращи нещо или някого. Heart

# 558
Ами Телецът е най-силно засегнат от тази конфигурация, разбира се!
Ето че открихме ключа за палатката. Simple Smile

при мен уран е в точен съвпад над слънцето
мислех, че по-зле няма как да стане doh
а като дойде и Марс с Раху.....

# 559
То и аз така си мислех... Който оцелее – оцелее. В преносен смисъл, разбира се.
Към края на лятото ще се преброим Smiley, тогава излизам от 19-годишна отвратителна даша (планетарен период), към края изхвърля най-много отрова и кал.

# 560
Случи се това, от което се опасявах. А Уран другата година пак ще се върти на същите градуси, но няма да е с възела, ами с Меркурий.
Когато наталният Хирон е в даден дом, това какво означава - трудности в тази сфера или че този сектор повдига някакви болни теми.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 13:33 от Cafe

# 561
Здравейте! С мъжа ми правим опити за бебе от 3 месеца. Преди това през ноември имах спонтанен аборт. Накрактно имам ендометриоза и лечение, след аборта много процедури и изследвания, които към момента не показват да имаме проблем да не се получава.
Ще съм благодарна, ако погледнете и кажете кога е най-подходящия период да се случи. Благодаря.
🌟

# 562
  • в 1001-та нощ
Въпрос от другата тема, ако има желаещи да го дискутират:

Момичета, според вас може ли да се влияе на кармата и ако да по какъв начин?

# 563
Според Ведите има различни видове карма, като цяло тя трудно се променя. Има и такава, която не може да се промени съвсем. Тази част от нея, с която "оперираме" в сегашния си живот, според индийците може да бъде само донякъде смекчена. Има корективни мерки за тези цели, но те са неразделна част от тамошната култура, религиозни и философски вярвания. Някои от такива мерки могат да бъдат прилагани, ако искаме, например, да смекчим влиянието и ефектите на някой неблагоприятен планетарен период. Но има карма, която узрява и трябва да се пожъне в точно определен момент (планетарните периоди го показват), там вече нямаме никаква власт – нито с носене на специални пръстени и гривни, нито с четене на мантри. Както и в християнството, във ведическата култура в такива случаи също се препоръчва смирение, молитва, медитация.

# 564
  • София

Grinning Grinning Grinning Да , ще излъчваш магнетизъм, ще привличаш погледите на всички , но и ти ще трябва да се предпазваш от прекалени увлечения по нещо, по някого... Принципно, при този съвпад, чувства /Венера/ и емоции /Луна/ са подложени на изкушение /Лилит/ . Важно е този транзитен съвпад да прави позитивни аспекти към натални планети. Няма нищо лошо в това поне за няколко дни да бъдем сексуално предизвикателни, обсебващи и трансформиращи нещо или някого. Heart
Лилит ми е кацнала в точния градус на асцендента. Преди 26-ти Юли Венера ми прави една опозиция с Урана, но на 26-ти, когато и Луната се присъединява са в тригон с Плутона ми (Венера и Луна тригон с Плутон). Отдавна не съм се чувствала изкусителка, да видим, хеле пък мен да ме изкушава някой или нещо… 🤣

# 565
И друг път е ставало дума за карма... и за влиянието / промяната й.
Все с подразбиране, че едва ли не сме " обречени" и ако има някакъв начин, да се "спасим" от изпитанията и "страхотиите", които са ни предопределени....А всъщност, точно изпитанията са спасителни, трябва да минем през тях, за да бъдем очистени, изпитани и да се усъвършенстваме.
Дълго време стоях в някакво заплетено състояние на неяснота от мрачната сянка на застрашаващата ни " карма", дебнеща ни иззад някой ъгъл... докато не стигнах до по- друго разбиране.
Сега съм на мнение, че думата карма не ми пасва на светогледа. По- скоро съм избрала за себе си понятието Божий Промисъл и Воля Божия за всеки един от нас, като наш път, по който да вървим, за да се развиваме и усъвършенстваме. Ясно е, че човекът е отстъпил от Бога, след грехопадението.
С нашите мисли, думи и дела, ние променяме не само своя живот, но и влияем на хората около нас. Разбира се, че може да се повлияе, както в положителна, така и в отрицателна посока, но всичко става по Божие допущение.
Всяко нещо, което ни се случва, не е случайно. Има неща, които зависят от нас и неща, които не са в нашата власт. В нашата власт е решението дали да се приближаваме или отдалечаваме от Бога. Независимо от ситуацията и събитията, които ни се дават, важни са изборите ни, които правим. Най- общо, това е изводът, до който съм стигнала.

# 566
Катерица, аз съм си задавала въпроса относно кармата с която идваме, и защо? Защо плащаме за грешките на поколенията преди нас?!? Образно казано. Дори не ги познаваме а те не са засегнати от това, тоест не може да изстрадат постъпките си чрез нас защото не ни познават но ние плащаме.Не е като нещо да се върне на децата ни и ние да сме свидетели и да страдаме дори да не осъзнаваме, че детето пати заради нас. Разсъждавам си над този въпрос и не намирам отговор.
Защо не може всеки да си плаща за своите постъпки?!? Защо плащаме за поколения назад?!?
Ами не искам внуците ми и пра внуците да плащат делата ми, не е справедливо.

# 567
  • в 1001-та нощ
Аз не възприемам кармата, като наказание, а по-скоро, като възможност за развитие и усъвършенстване. Как да разбереш какво си причинил на някого, дори и неволно, ако не го изпиташ на собствен гръб. Как да разбереш една загуба, ако не я преживееш лично.

Ако от едната страна на вената трупаш "грешки" или пропуски, то а да има баланс - от другата страна на везната - трябва да ги преживееш, за да ги разбереш и осмислиш, като преживяване и да не допускаш такива грешки, пък било и неволно.

Различно е, когато си преживял и осъзнал нещо - преживяване, опитност. И гледната точка е различна, емпатията, грижата.

За родовата карма - не ми е съвсем логично. Всеки е самостоятелна единица, кармата не е наказание, че и децата да я изкупуват. Ако има някаква енергийна свързаност, за каквато не съм чела - може би.

# 568
Катерица, аз съм си задавала въпроса относно кармата с която идваме, и защо? Защо плащаме за грешките на поколенията преди нас?!? Образно казано. Дори не ги познаваме а те не са засегнати от това, тоест не може да изстрадат постъпките си чрез нас защото не ни познават но ние плащаме.Не е като нещо да се върне на децата ни и ние да сме свидетели и да страдаме дори да не осъзнаваме, че детето пати заради нас. Разсъждавам си над този въпрос и не намирам отговор.
Защо не може всеки да си плаща за своите постъпки?!? Защо плащаме за поколения назад?!?
Ами не искам внуците ми и пра внуците да плащат делата ми, не е справедливо.

гледай видеата на aida . bg за рода , за да ти се изясни - не всичко започва от нас и не всичко завършва с нас, защото много ще ни тежи да носи цялото страдание на света, нещата през които понякога преминаваме са тежки и болезнени. "дори не ги познаваме" говори, че все още не сте опознала самата себе си, защото носим техния ген, тяхната кръв, тяхната сила и слабост. И като техни потомъци ще се справим колкото можем, а с което не можем - ще помагат децата. Това е смисъла. А не да мислим, че света се върти само около нас, около един човек. Нещата са много по-големи, от колкото сме се замисляли. Смисъла е еволюция и развитие, да ставаме все по-добри от хората преди нас, но с техните гени Simple Smile

# 569
Аз имам по-особено мнение за родовата карма. Грам нищо общо няма с езотериката, така че ме изтрийте, ако искате.
Много често хората, които питат за нея, наричат карма повтарящи се модели в семействата - неуспехи в любовта, разводи, домашно насилие, изострени отношения с някой от родителите, алкохолизъм на някой в семейството.
Ок, да кажем, че първопричината е по-голяма от нас и е Горе.
Дори така да е, решението не е обект на астрологията. Всеки от нас несъзнателно повтаря моделите заучени в семейството, защото това разпознава като познато, сигурно, нормално. Такива "карми" се отработват с помощта на читав психолог или психотерапевт и много активно осъзнаване. Не е лесно, но имаш пълен контрол да прекъснеш такава родова карма.
(това не е насочено към някой конкретно в темата)

Общи условия

Активация на акаунт