Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 552
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Всъщност ЕСГРАОН на района, в който е била болницата тогава. Примерно моето не е в сегашната ни община, в друга е, а оттам отказват да кажат часът по телефона. Трябва да намеря начин да отида на място.

# 661
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!
Ще пробвам и ще пиша 😊
Продължавам с интерес да ви следя 😊

# 662
  • София
Някой има ли опит с минорните аспекти?
Аз имам много малко мажорни аспекти, а и повечето са с големи орбиси. Но имам много нонагони (40 градуса и кратни). Част от тях образуват затворена конфигуращия - 200 + 2х80. Май ги бях преброила 9 нонагона общо. Това с орбис 1-1.5 градуса. Уж се водят кармични аспекти, но съм ги срещала и като носещи радост.
Някой да се е занимавал с тях?

# 663
Пробвайте първо да проверите в общината по местораждане, там подават часовете от болничния регистър.
Ако не успеете да се сдобиете с никакъв час, тогава мога да Ви пратя при колега, който специализира такива ректификации – в много големи диапазони, включително от 12 до 24 часа неизвестност.

По-горе една дама е казала, че за проверка се подават повече събития. Да, много е желателно.
Но от практика дотук мога да споделя, че нерядко ти дават 2-3 или 3-4 събития и очакват много точна ректификация след това, а има случаи, когато няма нито брак, нито дете, нито смърт на родител. В такъв случай работата на астролога много се затруднява, особено ако се работи с производни тематични карти и се цели голяма точност.

При Вас вероятно вече има повече събития – това ще ориентира астролога, който Ви прави ректификация.

# 664
  • Пловдив
Благодаря за помощта!!!
Вече знам в колко часа съм родена 😊

# 665
Maidmer,

Много интересно!

Няма да цитирам, че ще се оплета. За помагането и слънце с южен възел: кой на кого е помагал в действителност е доста сложно и относително да се каже, защото:
- аз ѝ помагах за нещо и после това с което помагах, започнах да го работя. Та от тази гледна точка, излича, че на нея се тренирах Grinning
- често помагайки, или мислейки си че , правим мечешка услуга на човека. Не беше само! това, но в някаква степен и това.

За Aстролада и слънце с южен/северен... аз съм съгласна, специално съм гледала примерно при Луна на мъж съвпад моя СВ дали е нарастваща или намаляваща и всичко е както казва Лада Wink Ама аз съм и фенка и без това Wink

# 666
Maidmer,

Много интересно!

Няма да цитирам, че ще се оплета. За помагането и слънце с южен възел: кой на кого е помагал в действителност е доста сложно и относително да се каже, защото:
- аз ѝ помагах за нещо и после това с което помагах, започнах да го работя. Та от тази гледна точка, излича, че на нея се тренирах Grinning
- често помагайки, или мислейки си че , правим мечешка услуга на човека. Не беше само! това, но в някаква степен и това.

За Aстролада и слънце с южен/северен... аз съм съгласна, специално съм гледала примерно при Луна на мъж съвпад моя СВ дали е нарастваща или намаляваща и всичко е както казва Лада Wink Ама аз съм и фенка и без това Wink

А за среща на нов романтичен партньор бих следяла прогресиращата карта спрямо наталната. Новолуния само с мидпойнти може би само нещо по-посредствено.

Да... Simple Smile
Няма нищо такова в прогресията. Скоро (последните 2 години) имах прогр. венера съвпад слънце, но вече отшумянва, но пък още не е приключила тази връзка... Simple Smile Даже се позадвижи пак, може пък това да е...

# 667
Имала съм чудесни синастрии които не са довели до нищо, то едни тригони на Сатурн към светилата и възлите,то венери марсове в съвпад, чудесно просто но не довели до нищо.
Последната ми връзка е пълна скръб откъм синастрия но връзката е чудесна. Квадрати и опозиции дал господ.Да не говорим, че нямаме връзка М/у Венера-Марс освен Куинконс ако въобще се брои. Неговите Венара, Марс са на трон и падение в Телец а моите на трон и падение във Везни. Има и хубави аспекти но напрегнатите са повече. Това което не разбирам е Луна, Плутон да наквадратяват възлите как се тълкува.🤔

На мен и майка ми в картите, моите Луна, Сатурн и Плутон са в съвпад с нейното слънце, моя Хирон прави положителни аспекти към възлите и. Не знам до каква степен Хирон е от значение обаче . Има и други аспекти но това е което ми се наби на очи.

Не се учудвам... синастрията и положителните аспекти в нея не са всичко. Напротив - човешката природа търси играта и предизвикателствата и синастрии с повече квадратури дават повече искра и живот на връзката. Има какво да се търка и дяла по такива връзки. А другото го подминаваш защото не те жегва.
Марс и Венера не показват много повече от съвместимост в желанията и даже при съвпад е по-вероятно да допринесат до една такава скучна рутина. При куинкса има доста разминаване, особено в тайминга между двама партньори.
За квадратури на планети с възлите не съм напълно сигурна и аз. Казват, че би трябвало да са по-силни и от съвпадите, но нямам чак такива наблюдения.

Аз имам много малко мажорни аспекти, а и повечето са с големи орбиси. Но имам много нонагони (40 градуса и кратни). Част от тях образуват затворена конфигуращия - 200 + 2х80. Май ги бях преброила 9 нонагона общо. Това с орбис 1-1.5 градуса. Уж се водят кармични аспекти, но съм ги срещала и като носещи радост.

Аз имам примерно Венера и Плутон на разстояние от 20 градуса точно. До колко го усещам не знам точно, но бих го определила като позитивен аспект. Кармични, може би по-скоро в смисъл, че носят предопределени ситуации, част от съдбата. Не е нужно да се интерпретира в негативен смисъл.
Могат да се видят всичките по-бързо в 9Д картата като съвпади или опозиции.
Имат си тежест минорните аспекти определено, особено квинксовете Head Band които доста астролози предпочитат да игнорират.

Maidmer,

Много интересно!

А за среща на нов романтичен партньор бих следяла прогресиращата карта спрямо наталната. Новолуния само с мидпойнти може би само нещо по-посредствено.

Да... Simple Smile
Няма нищо такова в прогресията. Скоро (последните 2 години) имах прогр. венера съвпад слънце, но вече отшумянва, но пък още не е приключила тази връзка... Simple Smile Даже се позадвижи пак, може пък това да е...

А как някои от вас успяват да пуснат 2 мнения едно след друго? На мен форума не ми позволява Smile

Интересно се е получило и при вас, кой на кого в крайна сметка е помогнал... Satisfied но аз съм "обременена" от към връзки и взаимоотношения, та не се учудвам, че тегля късите клечки все - ЮЛВ ми е в 7ми дом. И то в Дева, 7ми градус, та може би имам някой друг съвпад с вас, всъщност Joy

Астролада гледах доста и аз преди, когато първоначално се бях запалила по астрологията. Има какво да се научи от там определено, но просто самите Ведически разбирания, че мъжът е нещо повече от жената не ми допадат.

Аз при съвпад на прогр. Венера със Слънце срещнах човека, който много "даваше" ама като приключи и връзката се разпадна Wink А вие сте във връзка покрай тази прогресия, но не ви удовлетворява?

# 668

как някои от вас успяват да пуснат 2 мнения едно след друго? На мен форума не ми позволява Smile

Laughing

Хахаха, не знам, но на мен не ми дава да изтрия нито едното хаха.

Моето слънце е на 10 Дева така че ето, имаме съвпад Simple Smile

A за връзката, не бих я нарекла точно така, а да кажем приятелство със силно привличане. Но не е и нещо случайно и не е и точно, че не ме удовлетворява. Тя си е имала своя смисъл (лекуващ в много аспекти и за двамата). Но.... какво да кажа, то при мен такива традиционни в смисъл връзки много много няма. Имам Сатурн на АЦ, а управителя на 7 е в съвпад с меркурий в 12 дом. Все са едни много по млади мъже, то освен на някакво душевно неизказано ниво как да си комуникираш с тях като са ти на половината години Grinning Този специално младеж го срещнах при транзитен сатурн тригон сатурн едновременно с юпитер *У7 тригон юпитер (плюс прогресивна Венера на слънце).

Аз имам един нонагон ( и много квинтили).
Нонагона (40 гр. Слънце/Плутон) се активира на 40 години. Случи ми се нещо страшно. Не мога да споделя, много лично. Но и това мина. Тоест трансформира се.

# 669
Maidmer,  и аз мисля, че предизвикателните аспекти дават повече живот на връзката, според мен зависи и до колко са израстнали двамата партньори, колко и какви компромиси са склонни да направят за човека до тях.
Толкова много съм изчела за квадратни луни как връзката не оцелява, и колко карти съм разглеждала. Вече много време оцеляваме с квадратни луни и то без особени компромиси, тоест да се мъча за да угодя на другия за сметка на себе си.
Имам наблюдения върху баба ми и дядо ми, те са един набор през месец родени, луни квадрат и половина, казват, че доста компромиси на правили един с друг но и са си допадали в много неща, за двамата е трети брак изпатили преди това и са дали всичко от себе си да се запазят заедно. Към днешна дата вече възрастни не могат един без друг, понякога се дразнят друг път се смеят като малките деца.

За куинкса чета противоречива информация и не знам къде е истината за този аспект.

# 670
  • София
Maidmer, Шанта, Благодаря.
И аз искам да знам как ми влияят  - дали на психологическо ниво или се включват от транзити и дирекции, но не съм успяла да намеря обяснение досега.
Седем планети са включени в нонагони - в 9-тата хармоника има два стелиума съответно с 5 и с 2 планети.

# 671
  • София
Имала съм чудесни синастрии които не са

Прилича на външно въздействие. Няма как марс съвпад венера да не доведе до много силна връзка.

# 672
Ysv1984,  съвпад Марс Венера + тригон Марс Венера, Сатурн тригон Слънце и възлите и още и още красоти като тригон Луни. Те са довели до връзка но нищо продължително и съществено, не е като тази 15 години по-късно в която няма аспект Марс Венера, има опозиция Сатурн към Слънце, квадратни Луни. Много по-стойностна и изпепеляваща ми е. Има и хубави аспекти като секстил Марс-Луна, тригонални Слънца,Луна-Слънце, съвпади на Плутон с Марс , Плутон знаков с Венера ако се отчита въобще, Лилит съвпад с луна и Плутон ... основните аспекти за стабилност обаче липсват. Но и аз съм променена с други приоритети и потребности и това има значение.
Не зная за какво външно въздействие говорите но определено никой нищо не ни е направил за да не се получи. Времето в което е протекла връзката не е било подходящо за потребностите на идивидите тоест нас. Така смятам.

# 673
А как са композитите?

И аз искам да знам как ми влияят  - дали на психологическо ниво или се включват от транзити и дирекции, но не съм успяла да намеря обяснение досега.
Седем планети са включени в нонагони - в 9-тата хармоника има два стелиума съответно с 5 и с 2 планети.

Хм, писах отговор за това, а го няма, ще пробвам пак.

Не съм 100% сигурна че нонагона се задейства само на 40 год. възраст, но така съм чела. При мен както писах този аспект ми е между Слънце и Плутон. Определено беше не само на психологическо, а на събитийно ниво: безсилие, някой да те смачка, "авторитети".  По това време транзитен плутон ми опозира натална венера (но този транзит е много по продължителен и обхваща много повече неща). Събитията ескалираха на пълнолуние в скорпион. Беше страшно, но както е в живота всяко зло за добро и обратното. Всичко се балансира при мен постепенно след това, след като години едва издържах и се молех за решение. Просто решението дойде доста брутално.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 16:07 от Шанта

# 674
  • София

И аз искам да знам как ми влияят  - дали на психологическо ниво или се включват от транзити и дирекции, но не съм успяла да намеря обяснение досега.

Хм, писах отговор за това, а го няма, ще пробвам пак.

Не съм 100% сигурна че нонагона се задейства само на 40 год. възраст, но така съм чела. При мен както писах този аспект ми е между Слънце и Плутон. Определено беше не само на психологическо, а на събитийно ниво: безсилие, някой да те смачка, "авторитети".  По това време транзитен плутон ми опозира натална венера (но този транзит е много по продължителен и обхваща много повече неща). Събитията ескалираха на пълнолуние в скорпион. Беше страшно, но както е в живота всяко зло за добро и обратното. Всичко се балансира при мен постепенно след това, след като години едва издържах и се молех за решение. Просто решението дойде доста брутално.
Не се бях сещала за задействане на 40 години. Макар че съм чела, че го свързват с 40-те дни на Христос в пустинята. За трансформация става въпрос. Нещо като феникс, макар че едва ли е толкова весело.
При мен само единият е 40градуса, другите са кратни. Но формират, сега погледнах, две затворени конфигурации + още една от 80+160+120 градуса.  Участват светилата, Юпитер, Уран и Плутон. Между тези 5 планети има само един мажорен аспект - кулминиращ тригон Луна - Юпитер. Не мога да кажа, че нещо кой-знае какви драми съм имала в живота, а и каквото съм имала, Луна-Юпитер го е оправял.
Нонагонът (40градуса, 19мин орбис) е между Меркурий и Венера, не участва в конфигурациите. Ще трябва да помисля какво означава.
Шанта, благодаря ти Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт